CDR.cz - Vybráno z IT

Mount & Blade zdarma ke stažení na GOG! Berte, dokud dávají

Mount And Blade
Je docela pravděpodobné, že se v současné době připravujete na zkouškové nebo na maturitu. V takovém případě vás jistě potěší, že si můžete přes víkend docela zdarma stáhnout rozsáhlé a čas konzumující RPG Mount & Blade!

Mount & Blade jistě znáte. Nedávné For Honor byl jakýsi jeho slabý odvar, který bohužel vynechal většinu RPG prvků, nechala se ovšem inspirovat nápaditým soubojovým systémem, který vyžaduje hráčovu koncentraci na všech frontách. Mount & Blade vyšel v roce 2008 a dočkal se skvělého ohlasu ze strany komunity (horšího ze strany novinářských recenzí). 

Mount Blade 2Mount Blade 3Mount Blade 4

A pokud titul náhodou neznáte, je dobrý čas jej poznat. Na GOG se konají velké slevy a jedna z nich se vztahuje i na celou sérii Mount & Blade, která jako bonus rozdává první díl zdarma. Ačkoliv to samo o sobě je dobrým důvodem na GOG zamířit, my k tomu doporučíme koupi samostatného rozšíření Warband, které nyní koupíte za necelou stokorunu. 

Ačkoliv první díl zaujmul svět svou premisou velkého otevřeného světa, jenž dává hráči takřka neomezenou svobodu a umožňuje mu vypracovat se z úplné nuly na pána velkého vojska, pokulhával místy ze strany technické i obsahové. Naopak zmíněný Warband je doposud oslavován jako nejlepší díl série, jelikož napravil veškeré chyby originálu a navrch přihodil multiplayer. Jako bonus je titul obohacen o bohatou moderskou komunitu.

Mount Blade 9Mount Blade 10Mount Blade 12

Na obzoru je zároveň plnohodnotné pokračování Mount & Blade II: Bannerlord, takže štědrou nabídku GOG můžete brát i jako zkušební jízdu, protože série v jistém slova smyslu dominuje vlastnímu RPG území a připodobnění se hledá pouze obtížně.

Akce platí do konce tohoto víkendu. 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Mount & Blade zdarma ke stažení na GOG! Berte, dokud dávají

Žádné komentáře.