CDR.cz - Vybráno z IT

Může být smartphone iPhone chytřejší? Ano, s inteligentním krytem Lunecase

Lunecase
Gadgety hýbou světem a pomáhají uživateli přizpůsobit telefon svým potřebám. Na který smartphone se dá sehnat zřejmě nejvíce takových doplňků? Samozřejmě na iPhone! Představme si novinku - chytrý kryt Lunecase.

Lunecase je tenký inteligentní kryt zobrazující oznámení vašeho iPhonu. Je to elegantní bezdrátové řešení, které funguje na jednoduchém principu - nepotřebuje vlastní baterii či kabeláž, neboť energii získává z elektromagnetických vln produkovaných zařízením. Lunecase umí rozpoznat příchozí hovor nebo zprávu. Je vyroben z vysoce kvalitního plastu s gumovou ochrannou vrstvou. Díky tomu neklouže, ale i přes to ho můžete pohodlně vložit do kapsy. Kraje navíc trochu vyčuhují, takže se displej nebude přímo dotýkat podložky.

Lunecase How To Use

Obal Lunecase je kompatibilní se smartphony iPhone 5/5S nebo 5C. Bude se vyrábět ve dvou variantách Basic Lunecase se symboly zprávy a telefonu nebo Lunecase Eclipse s blikajícím otvorem. Osvětlení je samozřejmě zajištěno LED diodami s nízkou spotřebou. Dle tvrzení výrobce obaly neovlivňují stav baterie ani kvalitu připojení telefonu.

S nápadem přišla ukrajinská skupina Concepter, která svůj chytrý obal začala propagovat na na stránkách Kickstarter. Kampaň si získala velkou oblibu, takže požadovanou částku 50 tisíc dolarů nasbírala mrknutím oka. Aktuálně produkt podpořilo na tři tisíce lidí, přičemž celková suma přesahuje 125 tisíc dolarů. Nyní si kryt můžete předobjednat ve verzi Eclipse za 35 dolarů (cca 700 korun) nebo ve verzi Basic 39 dolarů (780 korun). Obě varianty dohromady vás přijdou na 69 dolarů (1380 korun). Nabídka končí 5. června ráno a dodání zásilky můžete očekávat v srpnu 2014. Ještě předtím budete dotázáni, zda požadujete černou nebo bílou variantu.

Originální chytrý kryt je sice ve svém slova smyslu geniální, avšak podle mě trochu zbytečný. iPhone zvládá informovat o příchozích hovorech či zprávách stejně jako ostatní zařízení na svém displeji, tak proč jej vybavovat inteligentním obalem a schválně otáčet telefon displejem dolů? Tělo ani displej se v dnešní době až tak nepoškrábe. Zřejmě je to otázkou vkusu a zvyku majitele.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Může být smartphone iPhone chytřejší? Ano, s inteligentním krytem Lunecase

Úterý, 13 Květen 2014 - 15:44 | peca | Telefon pokládám displejem dolů proto, že když ho...
Úterý, 13 Květen 2014 - 15:13 | Libor Míšek | A zároveň již z tohoto principu se jistá část...
Úterý, 13 Květen 2014 - 13:59 | Dizz | Me na tom nic extra zajimaveho neprijde ......
Úterý, 13 Květen 2014 - 13:40 | gormie | V článku chybí podstatná informace o tom, jak je...
Úterý, 13 Květen 2014 - 12:52 | LPK | Škoda že tam tvůrci zapoměli dát symbol "...

Zobrazit diskusi