CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Můžou v případě války ohrozit Severokorejci svou PVO americká letadla?

Ehm oni mají zcela logicky zastaralou techniku. Nicméně úvaha co by (ze zbraní) zabránilo USA bombardovat je nesprávná. USA si nemůže dovolit něco v korei bombardovat, pokud nechce jihokorejcům vysvětlovat proč mají vyklidit svoje hlavní město, a to ani nemluvím o tom jak by se to líbilo číňanům, to prostě není reálné...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

S tím stavem severokorejsého dělostřelectva to není nijak slavné. Většina děl je nefunkčních a ten zbytek by byl nefunkční za pár hodin. Pravděpodobně dříve než se jejich armáda vůbec vzpamatuje.

Tím určitě nechcu říct, že by to Soul neschytal. I přes protidělostřeleckou ochranu by nějaké ztráty určitě byly, ale rozhodně by se nejednalo o srovnání města se zemí.

A co se týče Číny, tak ta do otevřené války s USA nepůjde. Nic by tím nezískala, ale mohla by hodně ztratit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou hodně naivní nesmysly. Armáda je v severní korei to kam se cpou zbytky peněz a i zastaralá zbraň dokáže bezvadně fungovat. Podceňování protivníka ještě nikdy nikomu nic dobrého nepřineslo...

Čína je jaderná velmoc, má velmi silnou armádu a napadení přímo jejího souseda, ani omylem...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

USA nikdy nevyhralo vojnu len lietadlami. Bez tazkych pozemnych bojov by to neslo. Ano, cast obyvatelstva pojde s USA ale vzdy a vsade je dost velka skupina ktora odolava a je schopna vsetkeho. Je aj mozne, ze po prvom utoku USA na koreu kimi vypusti vsetky strely co ma a bude mu jedno ako to skonci. Dalsia vec je, ze na obranu je potreba menej vojakov ako na utok. V tomto bude mat korea vyhodu. budu u seba v dlhodobo budovanych bunkroch.

Po poslednych USA praktikach a zhodeni rezimov v arabskych krajinach, sa len modlim nech daju korei pokoj. Ani jedna krajina so zhodenym rezimom nie je na tom dobre a svet sa stal nebezpecnejsi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co by jim ty bunkry asi tak pomohly? Do bunkrů by zalezlo velení, ale vojsko by šlo na sebevražednou steč. Za pár dní by z bunkrů zbyly jenom krátery.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Debilitou posledních dvou odstavců autor zcela zabil celý článek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi to není jen náhodou ,že Američané rádi propásli nejvhodnější dobu k útoku . Přece jen vést konvenční útok na hranicích Ruska a Číny , s Jižní Koreou na dosah dělostřelecké odvety a s vidinou zisku maximálně migrujících hladem soužených obyvatel severu ...to není winwin situace jako u Arabského jara .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych řekl, že je Trump jen tlučhuba a ne někdo, kdo začne válku proti tak silnému nepříteli. S dobýváním Íráku bych dobývání Severní Koreje vůbec nesrovnával. O zapojení Číny a Ruska silně pochybuji - beru v úvahu jen to, co dokáže severokorejská armáda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není potřeba začínat válku. Může jít o provedení operace, jakou udělal Izrael kdysi v Iráku. Nikdo moc neprotestoval...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle z hlavy bych řekl, že počet íráckých objektů (jeden?) a jejich opevnění (neopevnění) se s tím, co mají severokorejci nedá vůbec srovnat, tudíž by to nevyřešilo ani 10 extrasilných nejaderných raketek/bomb. BTW kdo má aktuální seznam VŠECH míst v Koreji kde všude je jaderná nálož? USA? Nejsem si jistý, satelitní snímky a špionské info IMHO nestačí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článek zajímavý, ale stává se CDR snad vojensko-politickým portálem? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč by měli severokorejci ohrozit americká letadla? Severokorejci chtějí bojovat na území usa a nebo usa na území severní koreje? To je dost podstatný rozdíl. Útočník cizího státu versus bránící se obyvatel svého státu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.