CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mužská antikoncepce ukončila testovací fázi, píchá se do třísel a vydrží 13 let

13 let je zbytečně moc... To když člověk začne žít sexuálně např. ve 20ti letech, tak bude odstřižen od možnosti mít děti až do 33 let... Ženy mají možnost prostě jen vysadit, když je vhodná životní situace, a s poločasem rozpadu látky být do pár dní reprodukčně funkční.
Sice se věková hranice neustále posouvá, ale pětiletá aplikace mi přijde rozumnější, flexibilnější... Na 13 let je to příliš velký závazek (ač to zní ironicky). To snad jedině aplikovat, až když už člověk děti má a je si (skoro) jist, že nechce další.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to bylo permanentní, tak ve 13 letech vidím více problémů, než výhod... Můžete chodit se stejně starou přítelkyní, kterou začne tížit čas a každý další rok čekání povede k rizikovějšímu těhotenství... A ještě máte před sebou třeba 3-4 roky účinku látky, tak vám nezbývá nic jiného než dárce (nebo zmražené zásoby). A to už může ovlivnit i vztah k takovému dítěti, jelikož bude člověk navždy litovat, že byl ve 20ti letech blbej.
Druhým scénářem je, že se taková žena s tikajícími hodinami jednoduše s mužem rozejde, aby se takovým alternativám vyhnula. Dnes sice ženy taky jsou s mužem, který tvrdí, že děti nechce, ale tajně doufají, že si to do pár let rozmyslí. V tomhle případě je to bez šance, bez ohledu na rozmyšlení.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co to jako je 13 let. Počítám že to nebude dneska stříkám, zítra už střílím ostré. Takže to bude 13 +-5 let. A u některých jako že napořád. No asi to bude hodně velký Indický experiment.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nebo třetí scénář
je ti 45 - ty ani tvá přítelkyně/žena další dítě už fakt neplánujete

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem psal v poslední větě prvního komentáře :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak rychle nakupovat Doktoři bez hranic apod. a juchů do Afriky! Můžete jim říkat, že to jsou vitamíny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Také si řikám, kolik toho tyto "pomáhající" ziskovky do dotčených oblastí dovezou a aplikují ... to je totiž jediná funkční ekologická aktivita, která bude mít efekt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže tento přípravek zastavuje tvorbu spermií a tím tedy i nejspíše testosteronu, který je následně nutné do těla dodávat dodatečně. Hmm, to vypadá jako dobrá cesta stát se impotentem. Tak to fakt good job.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proč pak to asi testuji v indii ? proč pak o tom pišou v indii ? mám takové tušení že by testy a další např v EU nebo usa neprošly :))) předpokladám že jako laboratorníé myši použíly lidi kteří potřebují prachy tak se k tomu uvolily ! ono platí či chleba žereš toho písen spivej :) to se týká vedlejších učinku !které nemusí být zjevné hned , mužou se projevit za 5 10 20 let !

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že prakticky každé dvě vteřiny je na světě o jednoho Inda víc :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je sice fakt spíše bych řek co dvě minuty , ale i tak to smrdí ! indie je o proti eu a usa velice povolné předpisum / hlavně bežná korupce (oni to neberou jako korupci )
prostě testovat něco v indii smrdí ! ale kdo kdy byl v indii tak ví o čem mluvím :)
např před 25 lety byl v prodeji na předpis jeden lek pro lidi po mrtvici a podobně , taky testovaný atd (asi nemecko nebo rakousko ) ale najednou zmizel z trhu a slehla se po něm zem ! po njaké době "prodeje na recept " zistily že lidem tvrdnou jatra a hrozi vnitřní krvaceni a smrt ! (kolik lidi asi umřelo než tohle zisitly !!!) dneska se prodavá jako veterinární lek pro psy po mrtvici ale vedleší učinky jsou stejné stvrdnutí jater a konec ! ale u psu to až tolik člověk neřešní když to psovy po mrtvici da třeba další 2 nebo 4 roky navíc normálního života !
tim sem chtěl říci že i když lek je testovaný tak není zaruka že je bezpečný a nebo nemá dlouhodobější veldejší učinky ! a navíc když je testovaný v indii tak to opravdu duvěru nezbuzuje !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to co dvě minuty ... roční přírůstek v Indii aktuálně činí přibližně 15,5 milionu obyvatel ročně. Když si to přepočtete, tak vám vyjde téměř 30 obyvatel za minutu (29,45) ... a to je čistý přírůstek. Tedy realita je skutečně taková, že každé 2 vteřiny je na této planetě o jednoho Inda víc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a kolik indu umře za 1 minutu ? na to jste najk uapomněly co :))) neříkam že přelidněná populace neni problem je a pořádny z hlediska unosnoti planety ! ale jsou i jiné spusoby než to řešit "léky" nebo operativně ! jak to jen napsat slušně , od jak živa nevzdělani lidí plodily mnoho dětí , čím vice byl člověk vzdělany tim min děti mněl dale ba se tak říci , jen že ne každý muže mít 5 vš , kdo by pak pracoval že jo , takže jen stačí přiskřipnout neboženské vudce aby ovečkám začala vtloukat do hlavinek min děti min děti ! za par let se prodnost sniží sice asi ne o moc ale sniží , a nebo jak v čině , jedno dítě a konec máš další tak zaplat ! a ne malo ! a nebo šup do vězení na par let !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápete, co je to přírůstek obyvatel? To není kolik se ročně lidí narodí, to je rozdíl mezi počtem narozených a zemřelých. A ten podle čísel z roku 2014 na úrovni 15,5 milionu lidí ročně. To, že nejste schopen pochopit základní demografický údaj je bohužel jen váš osobní problém.
Bohužel vám chybí i základy teorie řízení. Ano, vzdělání a životní úroveň působí jako regulátor růstu populace. Ale bohužel velmi pomalý. Takže než začne fungovat, tak dojde k poměrně dost výraznému překmitu. Pokud to tedy necháte pouze na tomto typu regulace, tak Indie ještě stihne předstihnout v počtu lidí Čínu. A stejně tak na světě nakonec dojdeme až k těm 10 miliardám lidí.
A jak to asi bude s ekosystémem vypadat, pokud takto vypadá při nějakých 7,6 miliardách lidí v případě, že těch lidí bude 10 miliard?
Proto je třeba již nyní tlačit na rozvojové státy, aby výrazně omezily svou populační explozi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska ekosystému je člověk poměrně irelevantní. Víc jak 99% veškeré biomasy na téhle planetě tvoří bakterie. Nicméně zachovejte klid, přes 12 miliard se nedostaneme a pak nastane vymírání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono to zase není tak horké jak to vypdá :) skuste udělat sčitaní lidi v indii no hodně štěstí :)))
to je jedna věc , stale se zapomína že stačí jedna chřipka které bude "agresivnějsší" a populace se sníží , nevím v kterém roce to bylo 1918 ? nebo ? chřika celosvětově zabila hoděn lidi kdyby se tak nestalo tak dneska je populace větší , navíc ono si vemte kolik lidi umřelo ve válkách od roku 1900 , což je sranda na rozdíl kolik lidi by umřelo ve 3sv , oni lidi se regulují dost dobře sami :)

navíc tady mi vebec nešlo o počet lidi ale o spusob testovaní a kvalitu vakcíny připadně dlouhodobější nasledky ! což podle mně žadné testovaní nezaručí a kor v indii to vubec nezbuzuje dověru ! tedy u mně ne ! šlo o to co spusobí tahle sranda z dlouhodobého hlediska a to se velmy špatně testuje !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.