CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Na Google Play se objevily desítky aplikací infikovaných malwarem

Vysvětlí mi někdo, jak na tom autoři viru mohli vydělat? Když se v apce zobrazí reklama a uživatel na ni klikne (nebo možná ani klikat nemusí, co já vím), tak jdou nějaké drobné autorovi té aplikace, ne? A kdyby vir nějak prohodil (teď budu možná konstruovat nesmysly - fakt do toho nevidím) ID apky, takže by při kliknutí na reklamu nešel bakšiš autorovi reklamy ale autorům viru, pak pořád ty peníze jdou na nějaký registrovaný účet u googlu, takže autoři by měli být lehce dohledatelní. Nebo něco funguje jinak? Fakt by mě to zajímalo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moje teorie: pokud autor aplikace vydělává prostřednictvím reklamy, tak asi má někde v aplikaci zakódované své ID které má u reklamní společnosti. Pokud je aplikace infikována, možná je toto ID nahrazeno jiným, které má ten útočník. Navíc ten malware prý imitoval klikání na reklamy, takže jak píšete, tak takový nekalý výdělek by asi neměl dlouhého trvání a reklamní sítě by jim dříve či později blokli účet. Otázka je jak rychle..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ANO celé to jasně ukazuje na to, že JAKÁKOLIV reklama je škodlivá a musí být postavena mimo zákon! :-P

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nemůžu najít informaci jakým způsobem byly aplikace infikovány

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bubububububububububububububububububububububububu

Jak byly aplikace infikovany a hlavne o jake aplikace se udajne melo jednat?

Ale to je jedno, kupte si ten nejlepsi antivir, ktery vas kazdopadne ochrani! Cimz jsem pravdepodobne mimo jine prisel na zpusob financovani.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím
Používám Samsung s Andym a nakousli jablko, je zvláštní, že u droida mě obtěžuje antivir a zpomaluje start telefonu na řádově minuty a u jabka nic. Stejně tak se zavirováním pokud si nedám pozor v obchodě aplikací. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hodně lidí to neví a mnoho to neřeší, ale extrémně záleží jestli telefon používá pomale eMMC (ekvivalent plotnového disku, kdy se to zadýchá při více čtení/zápisech současně) a rychlé UFS (kde je ekvivalent SSD) ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odinstaluj antivir.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ještě že nebyly infikované koronavirem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Na Google Play se objevily desítky aplikací infikovaných malwarem" - ano, je to tak. Stejne jako jakykoliv jiny den.

PS: "infikonavé malwarem".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.