CDR.cz - Vybráno z IT

Na internet unikly fotky nové herní konzole od Amazonu

Amazon se již dlouho chystá představit svou novou herní konzoli. Nyní můžeme aspoň trochu nahlédnout pod pokličku díky uniklým snímkům.

Na internetu se objevily první fotografie připravované herní konzole od Amazonu. Konkrétně si můžeme udělat představu alespoň o vzhledu ovladače. Uniklé obrázky byly součástí výpisu pro schválení nového bezdrátového ovladače, který byl určen brazilské regulační agentuře, což je obdoba americké Federální komunikační komisi (Federal Communications Commission).

Fotografie herního ovladače s logem Amazonu byly jako první zveřejněny na mediálním blogu Zatz Not Funny. Ovladač se na první pohled nijak nevymyká od normálu a silně připomíná herní ovladač pro Microsoft Xbox. Obsahuje kurzorové šipky, analogové páčky, D-pad a tlačítka pro další standardní ovládací funkce. Napájení mají zajistit dvě baterie typu AA. O výrobu se má údajně postarat společnost Foxconn.

Zařízení má uživatelům umožnit streamování videa ze služeb Amazon Prime Instant Video, Netflix, Hulu Plus a dalších. Přes Amazon box má mít uživatel přístup ke hrám, hudbě a jiným médiím prostřednictvím televize nebo tabletu. I když nebyly v dnešních dnech zveřejněny další detailnější informace ohledně nové konzole, už na začátku roku se na serveru VG247.com spekulovalo o tom, že má být Amazon konzole založena na operačním systému Android, který byl vyvinut speciálně pro tablety Kindle. Cena nové herní konzole nemá překročit částku 300 dolarů (5900 korun), přičemž by se měla začít prodávat ještě v tomto roce.

Zřejmě na podobném přístroji pracuje také konkurenční firma Asus. Její nové zařízení se jmenuje GameBox, ale nikdo zatím neví, zda se bude jednat o přenosný herní ovladač nebo o krabicovou herní konzoli připojitelnou k televizi.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Na internet unikly fotky nové herní konzole od Amazonu

Úterý, 18 Březen 2014 - 14:29 | BTJ | 300$ za webovy prohlizec s androidem, LOL ......

Zobrazit diskusi