CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mapa koronaviru: Sledujte jeho šíření v reálném čase skrze interaktivní mapu

Koronavirus přežije i několik měsíců mimo hostitele. Stačí mu k tomu trochu vlhkosti. Vůbec nemusíte jezdit do Číny. Nakonec ta Čína přiletí za vámi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji citovat zdroj takovéto informace. Jinak je to § 357 @ 40/2009 Sb. jako vyšitý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevyhrožuj paragrafe, právník nejsi, virolog evidentně taky ne, ani ten google použít nedokážeš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takováto informace zatím není k dispozici a doba několik měsíců je nepravděpodobná. Spíš se bude jednat o nižší jednotky dnů, jako u jiných koronavirů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není přehledný a není efektivní v mobilním provedení :( .Na mobilu je to peklo .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale fuj ono už je to po celém světě a i v evropě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přestaňte už hrát ten Plague Inc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja nevím proč lidi maji tak kratkou pamnět :) to byla jedna chřipka (jmeno už nevím ) media ječela tak že to vypadalo na konec světa ! pak byly ptačí chřípka media ječela jako kdyby nastal konec světa ! mezi tím se parkrát media snažila udělat histerii z par nakežených ebolu nebo hanta virem ,to se jim nepovedlo ! a tedka maji korona virus a opětovně media ječí jako kdyby ten virus mněl všechny na světě vyhubit !
prostě viry byly a budou světě je to přostě přirozený výběr ! na tom nic media nezmnění a ani ječení tomu nepomuže ! misto hloupých kecu by media mněly tlačít na vlady at zatrhnou uplně cestovaní z postižených oblastí ! ale to ne to , to raději media jen ječí ! vlady budou raději jen kontrolovat jestli nejsou nemocni ! kolik nakažených unikne ? podle mně dost !
podle mně mnělo být ze zěmně kde je ohnisko nakazy co nejdříve zakazano cestovat ven ! a zakazat všekéré lety ! což se nestalo !!!
a pak se divime hele on virusek už je v usa a hele on už je v eu !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak kvůli obyč chřipce se obvykle nedává celé město do karantény...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je problem definovat obyčejna a neobyčejná chřipka :)
každá chřipka je defakto stejná jen některá je "agresivnější" nekteré meně
ale co je hodně zajimavé že podle některých medi je udajně v tom mněstě ustav na vyzkum nemoci , pokud je to pravda tak se da přepokládát že něco jim uteklo :)
jak už sem psal pokud, jak pišeš daly celé mněsto do karanteny tak mněly zakazat z dané zemně všechny lety ! a cestovani lidi pryč ze zemně a do zemně ! což se nestalo takže podle mně chyba a velká !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím že to takový problém (rozeznat co je "normálníů chřipka) není. Třeba podle toho že "normální" úmrtnost na chřipku je někde kolem 0,1% a tady je uváděné číslo 2% (a španělská chřípka měla přes 10%).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a to si nabral kde ? ono je problem říci kdo na co umřel ,,, když se v umrtním listě uvadí většinou selhani srdce :))) a navíc u starých lidi se vubec neřeší na co umřely , sejme je chřipka ale přepokladá se že umřely sešlostí věkem nebo na jinou nemoc , takže pak statistika umrtí na chřpku je silně zavadějici !
ber to tak je ti 65 dostaneš chřípku seš doma , a umřeš najdou tě (pokud nebude podezření nha cizi zavinění nikdo nic řešít nebude ) do umrtní spravy se napiše zastava serdce / připadně mozkova mrtvice , ale ve skutečnosti bude primarní přičinou chřipka
snad chápeš jak ty myslím

navíc umrtnost 2 procenta je "sranda" :) dokud nebude 50 a více procent umrtnost tak sem v klidu relativně ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mortalita u 2019-nCoV zatím není známa. Očekává se něco mezi 2-4%. Většina úmrtí je pak na komplikace související s nemocí jako je např. zápal plic. Pokud však dojde k zhroucení zdravotnického systému díky jeho přetížení, pak bude problém tyto komplikace účinně léčit a úmrtnost pak může být o dost vyšší.
Počet hlášených pacientů předchozí epidemie SARS bylo kolem 8k. U 2019-nCoV jsme nyní (30.1) na hodnotě 7,7k a je tam vidět značná progrese. 2019-nCoV se šíří daleko lépe než SARS díky jeho dlouhé inkubační době. Přestože mortalita na SARS je vyšší než u 2019-nCoV, díky jeho lepšímu šíření je tento typ koronaviru daleko nebezpečnější. Dále viz: https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china a http://szu.cz/tema/prevence/2019ncov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.