CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Na Zemi se znovu objeví mamuti. Zpočátku to budou hybridi

Otázka zní, jak moc mamut (-4000 let) se lišil od mamuta (-4,8mil let). K tomu přihoďte půlku slona a nějaký to random geny, protože se neví, a co vznikne? Mamut to určitě nebude. Když jeden gen znamená někdy rozdíl mezi životem a smrtí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna ne na prvni pokus, ale IMHO maji slusnou sanci skutecne ziskat krizence mezi slonem a mamutem, protoze slon a mamut jsou geneticky dost blizko a nejake ty vazne odlisnosti moc nehrozi. Samozrejme, cisty mamut to nebude, a tim lepe, protoze soucasti genomu slona budou nejspis nejake hinty pro boj se soucasnymi nemocemi a bez nich by mamut dlouho nevydrzel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O klonování mamutů se psalo již před 10 lety, trochu se to pohnulo ku předu. Vzhledem ke generačnímu intervalu chobotnatců se není co divit. Někde v odborném seriózním časopise jsem loni četl, že proces klonování lva jeskynního je mnohem dál a že by se vlastně už letos mělo narodit první kotě, tak nevím. Ani nebylo psáno, jaké úmysly s ním vědci mají.
Jedná se o původní euro-asijský druh,nyní již vyhynulý, kapku robustnějsí něž lev africký, ale predátory potřebujeme také k omezování počtů přemnožené zvěře. S nadsázkou i k omezování nadpočetné a někdy i rušivé turistiky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DNA člověka neandrtálského je k dispozici celá a naklonován doposud nebyl.
Kde je problém ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vedci se boji, ze by s volebnim heslem "Make Earth Great Again" vyhral volby v US.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak vis ze se to uz nestalo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zvláště vtipně to zní v kontrastu s tím, že i běžný slon je momentálně na vymření.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechtel bych zlehcovat masivni vybijeni slonu pytlaky, ale co by treba takovy kapustnaci dali za to kdyby jich bylo jako slonu.

Sloni jsou casta atrakce zoologickych zahrad. I kdyby v prirode vymreli, tak v ZOO maji slusnou sanci prezit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a místo peněz do ochrany kapustňáků nebo nosorožců se budou klonovat mamutí. Z takové atrakce může být později docela slušný zisk a k tomu se z některých "účastníků zájezdu do historie" stanou celebrity, možná dojde i na nějakou tu nobelovku, no.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.