CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nabíječka od OPPO s výkonem 125W nabije telefon za 10 minut. Pokud to vydrží...

Rychlonabijeni, nic noveho pod sluncem. Potiz je ze vetsina mobilu apod ma li-ion baterie a ty je nevhodne nabijet rychle protoze se tim pomerne vyrazne snizuje jejich zivotnost proti nabijeni "pomalemu", ale co hlavne ze budeme mit nabito za 10min a ze po 50-100 cyklech baterkach chcipne to nas ted netrapi..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Můžete své totální bláboly podpořit nějakým odborným textem? Nebo stále žijete v bludu že se zde jedná o konstantní hodnoty?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že neúprosné základy fyziky by si měl zopakovat hlavně pan Čihák.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro méně chápavé doporučuji zamyslet se nad touto nesmyslnou větou.
běžný 5 000mAh akumulátor, který podporuje 30W nabíjení by měl při podpoře 100 nabíjení pouze 4 000mAh
což je naprostý nesmysl i přes chybějící jednotku

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl to není co když prostě při rechlonabíjení nejde využít plné kapacity? A to například právě aby se tak razaně nesnižovala životnost baterie. Pokud tam někomu chybí ty volty k ampérům může se tam dosadit třeba klasických 3,7V. Pak bude těmi 30W nabíjet proudem 8,1A a u těch 100W pak 27A (to už začíná vypadat jako taková maličká svářečka). Baterce/akumulátoru tím samozřejmně klesá životnost i tak. nedělá jí dobře jak velký proud tak hlavně zvýšená teplota při nabíjení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, baterka se pak totiž cítí uražená a nafoukne se.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém byl je a bude teplo. Jde mi o to že techweb by měl mít redaktory kteří mají alespoň základní povědomí třeba o tom že kapacita a nabíjecí proudy nemají spojitost. Kapacita zůstane stále stejná jen se bude dobíjet na 80%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Finta je v tom, že akumulátor, který podporuje rychlonabíjení má trochu jinou konstrukci, např. tlustší elektrody. Z toho pak výplývá nižší kapacita při stejném objemu akumulátoru. Abyste správně pochopil zdejší články, musíte se naučit číst mezi řádky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl byste se naučit místo čtení mezi řádky chápat logiku psaného textu. Akumulátor má buď takovou nebo onakou kapacitu. Rozhodně nemá kapacitu dle nabíjecího proudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím mistře, školy nemám, ale bude asi problém. Já jsem na MSI Z87 MpowerMax (AC) s utilitu MSI charger battery odpálil za 1,5 roku baterie u třech telefonů. IPhone 5s, Aligátor 5050 a nějaký služební Samsung (tuším že ACE). Samsung a Aligátor se dokonce nafoukli jak žába. U iPhone taky ale ne tolik. U iPhone 6s mi po jednom rychlonabiti ukázala baterie kapacitu max 82 %, než tam šla měla 86 %. Takže už nikdy. Na tom samém USB konektoru bez utility my jedou baterky přes rok bez problémů. IPhone 7, 6s a služební Huawei P20 lite.
Technologie tedy super ale druhá strana nějak nepodporuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

*mi. Nepletu si 5s a 6s. Jenom když umřel 5s na baterku, byl prostě čas na změnu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žvásty. Hele jsem šéfem kvality v mobilním gamedevu. Portfolio telefonů i rychlonabíječek mám velmi slušné a světe div se nic se neděje. Odpálil jsem jen jednu šestiportovou 65W nabíječku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Žvásty... Já dávám konkrétní příklad na konkrétní desce s konkrétními telefony, narozdíl od tvého pofiderniho tvrzení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ani článek a ani v dyskuzi napsané správně ! nic není čarné ani bílé ! dicky zaleží na konkrétní konstrukci amumulatoru ! a taky hlavně zaleží na elektronice v mobilu která řídí nabijení ! a hlída článek aby se nepřebil nebo zase nevybil pod dolní mez !
co se týká článku auto jen použíl ctrl c A ctrl v !!! podle všeho se jedná o PR článek !
z článku vubec není jasné co těch 125watu znamená :))) jestli to je celkový příkon nabíječky, a nebo maximální zatížení nabíječky :))) neb jestli nabíječka je opravdu schopna nabíjet výkonem 125 watu :))) jen pro informaci : 125watu děleno napětí 4.2v = 29.7 Amper !!! chchet ja bych rad viděl kabliky od tý nebíječky :)))) jelikož dneska většína telefonu používá na nabíjení USB micro nebo USB C tak kabliky nesnesou více než 5Amper ! (myslím tím drátky mezi konektory )
prostě článek PR a navíc nesmyslný !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.