CDR.cz - Vybráno z IT

Naplánujte si dovolenou přes ChatGPT, vybízí platforma pro rezervaci letů

Zdroj: Shutterstock

Expedia, populární platforma pro rezervace letů, hotelů a dalších cestovních služeb, nedávno oznámila spuštění beta verze rozhraní ChatGPT pro svou aplikaci. Tato funkce umožní uživatelům naplánovat si svou dovolenou s pomocí chatbota, který jim nabídne několik návrhů hotelů nebo aktivit v libovolném jazyce.

Aplikace by také měla vyhodnotit, jak se nejlépe pohybovat v dané oblasti, co je v době pobytu k dispozici a další informace. Tato inovace vychází z předchozích úspěchů v oblasti využívání strojového učení. Společnost už již dříve používala systémy strojového učení pro porovnávání hotelů a sledování cen letů a rovněž spolupracovala s OpenAI na pluginu využívajícím data v podobě cen hotelů a letenek.

Nicméně, i když se zdá, že nová beta verze rozhraní ChatGPT je slibná, společnost uvedla, že může být náchylná k chybám. "Občas se například může stát, že zkušenost nebude fungovat přesně podle očekávání," varuje společnost. Nicméně, Expedia plánuje chatbota nadále aktualizovat a vylepšovat.

Generální ředitel společnosti Expedia Group, Peter Kern, uvedl, že společnost bude i nadále pracovat na inovacích využívajících umělou inteligenci, aby pomohla lidem naplánovat nezapomenutelné dovolené a zážitky.

Zdroj: Shutterstock

Tato společnost zároveň tvrdí, že její data mohou poskytnout až 1,26 kvadrilionu variant produktů, ale tato čísla jsou zjevně velmi přepísklá. Na jejich webových stránkách je přibližně 3,2 milionu nabídek na ubytování a mnoho dalších atrakcí, které mohou uživatelé rezervovat prostřednictvím aplikace. Důležitější je však to, že Expedia se stala klíčovým prostředníkem mezi ubytovacími zařízeními a zákazníky a její rozsáhlá databáze umožňuje uživatelům najít a rezervovat ideální ubytování na jednom místě.

I přestože nováčci, jako Airbnb a Tripadvisor, získávají na popularitě, Expedia zůstává stále silnou a dominantní silou v tomto odvětví. Nicméně, některá menší ubytovací zařízení, jako jsou hostely nebo rodinné hotely, se snaží motivovat své hosty k rezervaci přímo přes jejich webové stránky, aby se vyhnuli poplatkům a nepřesným informacím, které mohou vzniknout při rezervaci přes velké online cestovní portály.

Zdroje: 

gizmodo.com

Diskuse ke článku Naplánujte si dovolenou přes ChatGPT, vybízí platforma pro rezervaci letů

Žádné komentáře.