CDR.cz - Vybráno z IT

Nástroj Office Lens pro Windows 10 definitivně končí

Office Lens, sloužící ke skenování a ukládání papírových dokumentů díky mobilnímu telefonu, nyní definitivně končí pro systémy s Windows Phone a Windows 10.

Microsoft zakázal instalace přes svůj Store. Končí tak praktická aplikace, kterou Microsoft integroval jako užitečnou funkci do svých ostatních aplikací. Stávajícím uživatelům Windows Phone, Windows 10 je už znemožněno ukládat své naskenované dokumenty na OneDrive, importovat je do OneNote, nebo PDF.

Společnost Microsoft vydala aplikaci Office Lens pro Windows Phone již v roce 2014 a později i pro systémy iOS a Android. Office Lens je kompaktní skener, který umí pomocí technologie OCR převádět ručně psané písmo na digitální text. Kromě toho umí Office Lens i čistit fotografie od různých stínů a odlesků, aby v konečném ořezu vypadaly co nejlépe.

Desktopová aplikace byla pozůstatkem vývoje aplikací UWP, které se Microsoftu dlouhodobě nedaří prosadit. Aplikace Office Lens zůstane k dispozici pro iOS a Android.

Zdroje: 

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nástroj Office Lens pro Windows 10 definitivně končí

Žádné komentáře.