CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k NATO ukazuje Rusku svou sílu na největších manévrech v historii

Největší manévry v histoii jsou to zhledika koho či čeho?
Protože jen to nedávné cvičení samotných rusů bylo snad 5x větší...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se o největší manévry v historii z pohledu NATO. O rozměrech ruského cvičení se zmiňuje závěr článku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě je dost blbě "zvolený" nadpis chybí tam slovo svojí před slovem historii...
A i tak si nejsem jistý jestli manévry jsou totéž co cvičení, ale budiž.
Další podivná věc je že někde mají největší cvičení nato od konce studené války a tady už rovnou v historii :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že tato drobná epizoda se ani zdaleka nemůže rovnat skutečně velkým cvičením NATO za studené války, kdy se kupříkladu testovalo, jak rychle se přesune pár sborů či dokonce několik armád z USA do Evropy pomocí lodní dopravy se stopkami v ruce. Tehdy se sovětský svaz ale informoval dopředu aby je náhodou nesvrběly ruce na červených tlačítkách protože takové cvičení a začátek invaze se moc dobře rozlišit nedá :-). Východní blok dělal cvičení obdobného rozsahu, pouze sev rámci obrany cvičilo dobytí Evropy a pak se mělo vidět co dál. Tedy jedná se o největší manévry NATO od konce studené války.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že je tady každému jasné, jak by dopadla aktivace článku 5 v reálu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Špatně... Jako u každé války.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by celý spolek neměl rychle poté zaniknout, tak by odpověď musela být reálná i když hlavní slovo by měly USA. Podle zásady dneska hoří soused, ale zítra budou dobíjet mě. Hitlerovi taky prošlo hodně ale pak spadla klec.
Oproti Rusku či Číně v krátkodobém hledisku Evropa má problém protože nemá k dispozici adekvátní jaderné odstrašení ani obrovské množství vojáků. Na druhou stranu při opravdovém ohrožení trvalo 8 let a během pár měsíců všechno bylo jinak, velcí hráči se na konflikt připravovali všichni dlouhodoběji. A pak ta konečná změna od hlazení po hlavičce po přetažení ocelovou pěstí už trvala jen pár dnů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NATO je mnohem větší agresor než Rusko, což jasně dokazuje realita. Írák, Kosovo, Afghán, Lybie a bůhví co ještě. Kdyby ti idioti aspoň neútočili na země, jejichž režim chránil Evropu před uprchlíky z Afriky...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Fakt pořád nechápu lidi, že když tolik milují mírové a překrásné rusko, proč žijí v prohnilých demokraciích, tak už si kupte tu letenku a hurá do svobodného Kremlistánu. -:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš s chápáním větší problémy než ty, které uvádíš. Můžeš mě citovat, abys potvrdil svoje tvrzení o tom, že miluji Rusko a tvrdím o něm, že je překrásné? Pokud ne, tak by ses měl omluvit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NATO není agresor, samo nemá žádnou právní váhu ani žádné ozbrojené síly mu podléhající. Slouží pouze jako framework spolupráce mezi členskými státy, které se na každé společné oficiální akci NATO musí jednomyslně dohodnout. Že titíž členové obvykle prosazují i více či méně jen své zájmy je věc jiná a tito jsou odpovědní za své činy sami. Válečné avanturismy politiků GB, Francie a Itálie v Libyi aniž by byli vůbec reálně připravení na válku či snad měli plán co bude zítra budiž varovným příkladem, protože sami měli k dispozici varovný příklad z Iráku, ostatně někteří z nich ho sami ve svých funkcích zažili. USA jim tehdy vytrhávaly trn ze zadní části těla když jim po začátku kampaně během desítek hodin došly bomby a bez amerických dodávek by byl s válčením rychlý konec, sklady byly prázdné...
USA zase patrně chtěly přetvořit Irák v dalšího ropou oplývajícího spojence v regionu oproti Iránu, jak to dopadlo už je věc další. Irák je totiž uměle nakreslený stát po druhé světové válce perem v poušti a všechny národnostní a náboženské problémy této země jsou toho přímým důsledkem.

A jak říká v Obchodníkovi se zbraněmi ten jeho konkurenční prodejce - uvažoval jste někdy nad tím, že chci aby prohrály obě strany? Takže i to co může vypadat z pohledu houfů internetových specialistů jako katastrofa, je pro někoho na velmocenské úrovni třeba úspěšné splnění zadané akce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plácáte nesmysly. Do Afghánistánu by nikdo nemusel chodit, pokud by ho v roce 1979 neokupoval SSSR. A pokud jde o tu Lybii, moc se mi líbí, jak všichni účelově zapomněli na to, čím Kaddáfí vyhrožoval: https://zpravy.idnes.cz/platte-nebo-evropa-zcerna-kaddafi-varoval-pred-p...
Před arabským jarem, před jakýmkoliv zásahem v Lybii a uprchlickou krizí. Ten zmetek už tenkrát vydíral Evropu a chtěl v době mnohem klidnější víc peněz než dneska Turci - 5mld euro ročně. Takže až zas někdo začně plácat, jak Kaddáfí bránil Evropu před uprchlíky, tak kecá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hahaha. Rozšiřte si obzory.
https://zpravy.idnes.cz/ruska-angazovani-v-afghanistanu-dat-/zahranicni....
SSSR v Afghánistánu hodně vybudoval a společnost šla správnou cestou. To dneska je to tragédie bez ideálního řešení. NATO a spol. sklízí co proti sovětům zaseli - doslova.

Kaddáfí byl polomagor, ale pořád lepší než ti blbci co ho odstranili díky podpoře úplných magorů, které ti blbci ani pořádně neznali a stejně je podpořili zbraněmi. Kaddáfí bránil Evropu před uprchlíky - to je nesporný fakt. Při dnešním pohledu by mně ani nevadilo, kdybu mu Evropa fakt něco zaplatila. Ono je to i tom, že EU (Itálie, Španělsko) je tak neschopná, že si nedokáže ochránit hranice před neozbrojenými lidmi na pomalých gumových člunech. Dokonalá vizitka schopností zemí NATO. Proto se odvrací pozornost ideálně na bubáka Rusko, které se k útoku na Polsko nebo Finsko fakt nechystá (co by jako získalo?), ale je třeba strašit ovce aby se zdůvodnila existence NATO.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

SSSR šel v Afghánistánu správnou cestou - budováním socialismu :-) To je váš ideál?
Kaddáfí nebránil Evropu před uprchlíky. Vydíral ji, uprchlíky pouštěl přes hranice a vybíral za to prachy, tedy Lybie jako stát byla součástí pašerácké mafie. Ale někteří budou pořád tvrdit nesmysly. Protože přece NATO je fuj, tak radši ignorují realitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusofili moc rozumu nepobrali a nechapu, ze Rus je Hnus!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sice máte pravdu, problém je ale v něčem jiném a to totiž v tom, že Rusohejtři sou ještě blbější, protože furt nepochopili, že náš největší nepřítel je v současné době je NATO a jeho nesmyslné a nekonečné války.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak jste chtěl říct, že vaším největším nepřítelem je svoboda a demokracie a největším přítelem otroctví, opravdu se na to těšíte?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to tvrdíte Vy, já jenom na to poukazuju, protože se mi přirozeně nelíbí. NATO se čím dál více vzdaluje od svého deklarovaného cíle, což je mírové řešení . Pánové, kteří rozhodli o nasazení armád NATO v Lybii a Syrii by si měli jít sednou na pár let jako váleční zločinci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na mírová řešení je ve světě OSN. Vzhledem k tomu že Saudská arábie v něm může předsedat komisi pro lidská práva bych od něj zrovna moc nečekal.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, to sem nevěděl. Takže NATO má za úkol všechno rozes**at? Čili NATO = North Atlantic Terrorist Organization ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Každý kdo o nějaké národnosti napíše, že je Hnus, tak je objektivním hodnocením zařazen mezi blbce. Já například nemám rád některé vojenské akce, ale nikdy bych o zapojených národnostech neřekl, že jsou Hnusní, protože chápu nedostatky demokracie/demokratický deficit v jejich zemích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Místní kremrole zase perlí a přesně podle zadání svých řídících agentů zaměňují vojenské akce samostatných státu nebo koalic za akce NATO.

Bylo by dobré si konečně uvědomit, že za rozdíl od Varšavské smlouvy (což byl jediný vojenský pakt v historii napadající výhradně vlastní členy) je NATO demokratická organizace, kde má každý člen jeden hlas, včetně nás, České republiky a všechny akce se schvalují konsensuálním hlasováním, to vy u vás v Rusku neznáte. NATO také ve všech svých misích působí podle mandátu OSN, nebo na žádost regulérní vlády dané země.

A teď šup, ať si splníte denní normu příspěvků, jinak nebude dost rublíků na samohonku a zima se blíží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bože bože tady to je zase sam usafil a eufil všíchni bez tak narozeni po roce 1989 připadně později
to John60: jako že v rusku je otroctvi ? co to hulíš za material ? asi ponožky :)
v EU/usa a ani v čr už neni davno demokracie jaká mněly být , ono hodně zaleží co si kdo pod pojmem demokracie představuje , jsou dané jisté definice co je demokracie buhužel dnešní "demokracie" se jim čím dal více vzdaluje !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tvrdím a stojím si za tím, že v Rusku je oligarchie a většina rusů žije v otroctví!
Naše demokracie (Česko), ač není zrovna dokonalá a chyb se najde jistě dost, je pořád proti Rusku zlatá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdíš nesmysly a stojíš si za nimi. Tvůj problém...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsi někdy v poslední době v Rusku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Víte co je ještě zajímavější? To, že ty otroky máme i u nás :)

Podle zprávy Walk Free Foundation, což je nezisková organizace bojující za ukončení otroctví, mají v Rusku průměrně 5,5 otroků na 1000 obyvatel, v Čechách máme 2,9 otroků/1000 obyvatel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spojitost s mým předchozím dotazem mi jaksi uniká. Příště prosím o nasazení argumentu o mlácení černochů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jste tady rovnou mohli dát článek, že Sparta ukazuje Baníku svou sílu na největším tréninku v historii. A diskuze podtím by byla prakticky stejná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

diskuse AMD vs Intel, případně AMD vs NVIDIA bývají daleko výživnější, tohle je jenom slabý odvárek ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proboha co vás v těch školách uči :))) najděte si definic otroctvi !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže podľa všetkého namiesto nového altánku by som mal začať kopať železobetónový bunker :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Izolované zaostalé Rusko naplno přebralo styl CCCP...Čím více je ekonomicky a politicky v tahu,tím více chrastí železným šrotem a tváří se že je pořád velmoc nikoliv čerpací stanice hrající si na stát. U národa které jediné co jím brání zkrachovat je vývoz surovin je podobná politika úsměvná.Ale až se se RF rozpadne třeba Ivan konečně dostane rozum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak porovnávat ekonomiku Žebrákostánu jménem Rusko a Usa je více jak úsměvné.
Jaké že má Rusko HDP ? A kurz skoro bezcenného Rublu nezachrání ani léta slibovaný zlatý Rubl.
Ale pohádkáři jsou Ivani dobří.:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porovnávat ekonomiku podle HDP je taky úsměvné. Zkus sundat růžové brýle a uvidíš, že západ směřuje do háje. Doporučuji dokument Města zločinu - můj oblíbený díl New Orleans aneb jak jen homosexuálové dokáží bojovat s vrozenou americkou agresivitou.

Omezenci jako ty nevidí ten nejdůležitější fakt. Rusko nejvíce zchudlo za vlády prozápadního demokrata Jelcina.
https://www.youtube.com/watch?v=ZrZg4WoTkFg&t=0s&list=LLl9kPdUCwAjBnwahJ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně západ jde do háje.:) Podobné blábolení se traduje už asi dvacet let.:) A realita? Izolované Rusko ze kterého utekl kdo mohl je na nejlepší cestě dopadnout stejně jako CCCP.Ekonomika v rozpadu a podle Kremrolí je Rusko vize :)
Ale komu není pomoci tomu není rady.A Evropa se konečně probudila z bláhové představy že se s Ruskem dá spolupracovat.To by Ivan už léta nesměl vést zcela regulární hybridní válku.Ono se jenom ukazuje že Rusko do Evropy nepatřilo nikdy...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsi jak zaseknutá deska a stejný lhář jako John60. Cituj mě, kde říkám, že je Rusko vize. Nechápeš psaný text, tak ti to vysvětlím polopatě. Rusko pro mě vize není, jen mi přijde idiotská ta dnešní rusofobie. Západ pro mě taky vizí není, viz co jsem napsal výše.

Samozřejmě jsem zapomněl, že jednoduchý Davídek rozděluje svět na dvě půlky a nechápe spoustu jiných stavů. Lidi dělí jen na kremrole nebo fajn proamerické kluky, kteří musí nenávidět vše na východ od nás.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť to je naprostá klasika. Co jsme se za komančů naposlouchali keců o hroutícím se zahnívajícím kapitalismu. A zhroutil se východní blok :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi dávno mi toto vysvětloval jeden kolega v práci. Cituji: "Rusáci klidně budou žrát hlínu, pokud si budou myslet že jsou velmoc".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On co má také běžný zbídačený Ivan dělat jiného než si myslet (ale jenom myslet) že jsou velmoc.Populace jim vymírá,počet alkoholiků a je tragický,epidemie AIDS i jiných nemocí jako žloutenka je na vzestupu.No a co udělá zaostalé Rusko? Zbrojí a hraje na nesmyslnou notu ,,chudinko Rusko obklopují proradní nepřítelé....Už nějak raději neříkají že okolní(nejen) země se mohou přetrhnout aby měly zajištěnou bezpečnost v NATO.Ono mít za souseda nebezpečné Rusko jehož vojáci se běžně potloukají po území sousedů je radost sama o sobě :)
No podpora masového vraha v Syrii (která nechtěně ukázala reálný žalostný stav ruské armády o starých šrotech v letectvu a námořnictvu ani raději nemluvě) zcela ukázalo kam směřuje diktátorské Rusko.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl si dodat, že celá Evropa vymírá. Dále lžeš o zbrojení Ruska, které armádní rozpočet narozdíl od USA/Číny/Německa snižuje. Tak se agresor připravující se na válku nechová, že. Dále lžeš o okolních zemích Ruska - viz. např. Průzkum: Většina Finů nechce členství v NATO. Role Ruska v boji proti IS byla narozdíl od západu jasně pozitivní. To vstup Ruska do Sýrie ty mentály konečně zastavil. Dále ti vadí alkoholismus Rusů? Starej se raději o USA - Amerika, národ narkomanů. Epidemii opioidů zažehly farmaceutické firmy.

K tomu tvému masovému vrahovi.
https://www.respekt.cz/denni-menu/blizkovychodni-krestane-podporuji-dikt...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsi někdy v poslední době v Rusku?

Za posledních pár let jsem byl v Rusku několikrát na skok. Letos na jaře jsem v Moskvě a Petrohradu strávil skoro měsíc během jednoho projektu. Měl jsem tam možnost i trochu cestovat a poznat Ruskou mentalitu. Uvědomil jsem si jak jsou stále pravdivé a aktuální dokumenty které natočil Michael Palin v Rusku počátkem 90tých let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spojitost s mým příspěvkem mi jaksi uniká. Příště prosím o nasazení argumentu o mlácení černochů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hodnotíš něco s čím nemáš žádné osobní zkušenosti. Dnes je to ale běžné, že do věcí kecají nejvíce lidé, kteří o nich nic neví. Prvně si zajeď do Ruska a pak můžeš něco komentovat.

A k mlácení černochů. To jsem osobně nikdy neviděl ať už tady ve Státech nebo jinde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odvracíš pozornost od toho, že si odváděl pozornost. Do Ruska jezdit nemusím, to co jsem napsal si lze ověřit kdekoliv - proto si to nenapadl. Jo a v US jsem byl a pokud tam někdo nevidí obrovské trhliny na kráse a není rád, že to tak není v ČR, tak raději no comment.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom prostoduchý člověk obhajuje něco co nezažil a nemá s tím zkušenosti. Ano dokázal bych představit lepší místa na světe než Dallas/TX ale Rusko to určitě není. Třeba takový Petrohrad a jeho okolí vypadá hezky, než zjistíš co se skrývá pod povrchem. O Moskvě raději ani nemluvit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele dej si bacha, začínáš být stejně nechápavý a jednoduchý jako lidé v US (přistěhovalce z Evropy a žluté části Asie nepočítám). Já zde kritizuji mezinárodní politiku, která se mně více nelíbí u zemí NATO. Puberťák Davíd do toho jako první začal tahat nesouvisející věci, a tak jsem ho umravnil, ale to není jádro této diskuze.

Z morálního hlediska musí člověk o zemích NATO pochybovat, protože je za nima více mrtvol a porušování státní suverenity cizích států než za Ruskem. Co může za vznik IS a všechna ta zvěrstva, která spáchal? Ti co odstranili Saddáma. Kdo může za mnohaleté utrpení občanů Lybie? Hele, když seš tak fascinován životní úrovní, tak se tam zajeď podívat a pak mi s čistým svědomím řekni, že za Kaddáfího to bylo horší. Cestou nazpět se stav na Krymu ať vidíš ten rozdíl v tom, kam vede NATO agrese a kam „agrese" Ruska.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě připadá podivná zaslepenost z tvé strany. Argumentuješ tady Ruskem ani nikdy jsi tam nebyl ani na tom Krymu (já sice taky ne, alespoň jsem Rusko navštívil).

S tím porušením státní suverenity a zabrání cizích států bych si tak jistý moc nebyl. Sovětský svaz většinu svých republik až na drobné výjimky připojil násilně. Bolševická revoluce byla taky příkladem ruské mírumilovnosti. Stalin v Rusku nechal vyvraždit více vlastních lidí než Hitler vyvraždil Židů. A polští důstojníci byly taky z akce NKVD v Katyni nadšeni. Máš to opravdu hezký vzor. Můžeš se tam hned odstěhovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš fakt jelito. Já tam jezdit nemusím, protože to k tomu co tvrdím NEPOTŘEBUJI!!!
Bavíme se o moderní historii, tak si SSSR nech od cesty. Já sem taky necpu, že nacismus vzniknul na západě. BTW Stalinovi činy odsoudil samotný SSSR, takže tahat do toho současné Rusko může jen retarda - sorry. Hele začínáš být trapně mimo, takže ENDE.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si zajeď do Ruska ať poznáš že většina obyvatel současného Ruska Stalina obdivuje. Mluvíš tady pořád o Rusku o jejich ekonomice a přitom jsi tam nikdy nebyl a nevíš jak to tam vypadá. Jelito je možná ten, co se snaží něco hodnotit, bez jakýchkoliv zkušeností.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Stalinovy činy sice odsoudil Chruščov (byť se na nich sám podílel), ale už za Brežněva se o tom zase přestalo mluvit. A dnes za Putina je přijat zákon, podle kterého nelze zpochybňovat činy za války. Tedy třeba se zeptat na takovou otázku, proč Stalin nenechal evakuovat Petrohrad a zbytečně tam zemřela spousta civilistů. Archivy pro jistotu opět uzavřel. Takže proto je to toho nutné tahat Rusko, Putin Stalina obdivuje a ten teror, to byly jen drobné chyby, které se staly....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mirda nebo demagog?
Ona Evropa nevymírá ve smyslu toho že lidé žijí jako rusové v chudobě,ale právě naopak.Prostě nechtějí děti.To je celé.
Rusko je ve výdajích na zbrojení 4.na světě.Opravdu má Rusko 4. nejlepší ekonomiku a životní úroveň? Tedy,ono by Rusko rádo zbrojilo,jenže to by se jim ekonomika nesměla léta plácat v těch směšných číslech.Navíc sankce a neschopnost vyrobit řadu systémů je těžce limituje.I těch pár ,,vlajkových,, zbrojních systému se ukázalo jako klasický ruský debakl.T14,SU57 :) Debakl za debaklem.
Většina Finů? Těch sotva 51%? Ona Moskva dělá vše pro to aby se(nejen) Finsko do NATO hnalo o závod.
Role Ruska v Syrii je pozitivní? Jako vážně? Bombardovaní civilních cílů je zajisté prospěšné jenom pro Rusko a jeho snahu destabilizaci Evropy.Ono až Rusák se staženým ocasem ze Sýrie odtáhne,a není otázka jestli ale kdy už jenom proto že Puťka na podobné dobrodružství nemá ani finance ani techniku a ostatně špatně placení žoldáci mu již také docházejí a vracejí se do matičky Ruska pytlích,tak Rusko odepíše dalších pár kousků 20-30 let starého létajícího šrotu a pokud budou dál nasírat Izrael tak se jejich ,,slavný S300 bude jenom další hořící šrot.
Potom Asad bude následovat osud jistého podobného ,,dobráka,, Husajna a nikdo normální mimo Puťky nebude smrkat nebude.On jeden diktátor podporuje druhého že...
A jinak pokud se Ivan bude držet dál od Evropy a nebude hrozit atomovou válkou,ať si mužíci budují třeba ráj na zemi.I když v jejich případě spíš peklo na zemi.:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

U Ruska je z našeho pohledu jen jediný problém - že z doby sájuzu kdy komandovali třetinu světa včetně nás mají velký zbrojnějaderný komplex spolu s dostatkem nosičů, schopných jejich hlavice dopravit po světě. Ten zbytek jejich armády je z geopolitického hlediska už zanedbatelný. Není ani výrazně kvalitativně nadprůměrný oproti možným oponentům ani jich není k dispozici "nekonečně" mnoho tak jako kupř. u USA a Číny a nestačí na dobytí a udržení částí světa co by je zajímaly bez podpory alespoň jedné z těchto supervelmocí. Takže vybudovat dostatečně nepropustný protiraketový systém, případně i jadernou odpověď na úrovni zaručující jejich vlastní zničení (výrazně lehčí úkol) a opřít se o vlastní ekonomickou výkonnost by jejich vliv opět usadilo do odpovídajících míst. A nejdůležitější pro mezinárodní vztahy je když všechny tyto systémy vám říkají pane, ne se spoléhat na někoho jiného ať by to byl spojenec nejspojencovatější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DavidM je demagog. Já tam otazník dávat nemusím, protože si jsem jistý.

„Ona Evropa nevymírá ve smyslu toho že lidé žijí jako rusové v chudobě,ale právě naopak.Prostě nechtějí děti.To je celé."
Španělsko, Itálie, Řecko, ČR, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Pobaltí to tak úplně neplatí.

Ruské výdaje na zbrojení jsou normální. Před Ruskem je Saudská Arábie a za ním Indie. Tahle perla je k popukání „Rusko je ve výdajích na zbrojení 4.na světě.Opravdu má Rusko 4. nejlepší ekonomiku a životní úroveň?" Nápověda - aplikuj svojí logiku na USA nebo Švýcarsko nebo Singapur a zjistíš, že je tvá logika vadná.

Ke zbrojnímu průmyslu se nevyjadřuj, protože už jednou si ze sebe udělal blbce. Budeš si muset změnit nick. Step tě ztrapnil dost dobře, ty znalče.
https://cdr.cz/clanek/japonska-stihacka-f-3-ma-byt-nejmodernejsi-na-svet...

„Většina Finů? Těch sotva 51%?"
V článku je „V novém průzkumu zpravodajské agentury vyšlo najevo, že vstup do Aliance by získal podporu 35 % obyvatelstva, a to za podmínky, že by bylo přistoupení veřejně podpořeno prezidentem. Bez vyjádření prezidenta by pro vstup do NATO bylo pouze 20 % finského obyvatelstva." Jsi usvědčen ze lhaní Davídku.

K Asadovi jen krátce. Připomínat nějaké bombardování civilních cílů v Sýrii a ještě přitom zmínit Írák, to chce vážně fanatismus. Jenom kvůli sankcím v Íráku zemřely statisíce dětí
https://www.youtube.com/watch?v=vqYSQtAk4bw
a co se týče války v Íráku, tak za tu se stydí sami amíci a britové, tak nebuď papežtější než papež. Zdůvodnění války, průběh války, následky války - jen chyby. Afghánistán je taky žůžo. Rusko může ze Sýrie odtáhnout třeba 3x a stejně se to nepřiblíží tomu trapasu USA-Británie-atd.

Takže si to shrnem. Za celou dobu si dokázal používat slova jako kremrole, Žebrákostán (to si možná sám vymyslel - to oceńuji), Ivan. Jo seš cool, ale dopadl si stejně jako v odkazované diskuzi. Zase.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo Afgán, to bylo žůžo. Prostě to NATO není tak důsledné jako když "SSSR v Afghánistánu hodně vybudoval a společnost šla správnou cestou". To "hodně vybudoval" stálo Afgánce střízlivými odhady 1,6-2 milionu obětí, hlavně civilistů, v přímě souvislosti s činností RA. To NATO holt málo buduje, když těch obětí přímo souvisejících s jeho činností je 30-50 tisíc. A Mirda není ukázková kremrole.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.