CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Něco si přejte, Bitcoin padá. Dostal se na nejnižší kurz za více než rok

To znamená jen jedno, zvýší se zájem o nákup a půjdou do toho i ti, pro koho byla cena už moc vysoko. Důsledek toho je jasný, cena zase poletí nahoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo naopak začnou všichni prodávat dokud to má ještě nějakou hodnotu a skončí to skoro na nule.. Viz tulipány.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prodávat když je cena u dna a nakupovat když je vysoko... takhle by měl smýšlet málokdo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ale platí primárně o komoditu která má sama o sobě nějakou cenu u virtuální měny je dno nula..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje rec. Samozrejme cena muze jit zase nahoru - staci aby nejaky silny spekulant zacal hromadne nakupovat jenom z toho duvodu, aby rustem vytvoril zdani navratu a pak to zase honem prodal.
Ale pravdou zustava, ze se jedna jen o "barevne papirky", jejichz cena odrazi jen a jen duveru v ne a nic jineho. Neco jako akcie fondu, do ktereho nikdo nevidi.. ale vsichni se tvari, ze jsou uzasne vyhodne.. (teda do doby, nez se nekdo opravdu zacne zajimat, kde se ty kralici v klobouku berou a tim to kouzlo pokazi...)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ono i "normální" barevný papírky maj jen takovou cenu, jaká je důvěra v toho kdo je vydává - viz Venezuela. A dokážu si představit, že někdo víc věří elektronickým papírkům než některým vládám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale o tom to prave je, klasicka mena odrazi ekonomicky stav statu. Mizerna vlada > mizerny vykon > ztrata duvery > mizerny kurz meny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to sice o důvěře, ale ta je podložená vzácností. Pokud si nemůžu natisknout bitcoin, tak musím akceptovat cenu. Na rozdíl od vlád, který si můžou natisknout papírků (pokud vedení státu šibne v hlavách) kolik chtějí. Viz Venezuela nebo Zimbabwe, kde tuším drží rekord (za chleba se platilo v miliardách) :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Porad je to o tom, ze mena statu je do urcite miry neco jako "akcie firmy", spatny vykon firmy = spatny kurz akcii.
Ale bitcoin krome te "vzacnosti" nenabizi vubec nic. A to je bohuzel hodne malo.. Asi neco jako na urovni "vzacneho mece z online hry." Protoze naproti tomu takovy vzacny obraz si clovek alespon muze povesit na zed..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ledger ktery obsahuje nezpochybnitelny zaznam vsech transakci je neco jako ten obraz. Je to jedinecny zaznam doby a neopakovatelny... Povesit na zed nejde, ale totez plati treba pro knihu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obraz i kniha jsou fyzické věci, existuje pro ně uplatnění, dají se sbírat, hodnotit atd. A každý exemlář je jedinečný. Kombinace čísel žádnou takovu hodnotu nemá. I sebevíce jedinečná kombinace čísel jde snadno rozmnožit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne, I tou knihou si clovek v pripade nouze muze zatopit, nebo utrit pr.. Bitcoin je neco jako "virtualni svaty HO.." , postaveny jenom na tom, ze vetsina populace ma IT jako magii, takze veri, ze to svate HO.. dovede zazracne vydelavat....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby. Když to někdo chce fyzicky, tak si může Ledger vytisknout jako velkou účetní knihu. Ostatně stejně vyvezl Phil Zimmerman RSA ven USA. Nakonec bude všechno v tomhle světe virtuální i lidský život, kdo by se furt chtěl tahat s hmotou a její váhou? Myslím, že je to prostě přirozený vývoj v celém vesmíru a nejde ho zastavit.
Nejsem žádný kazatel kryptoměn, bitcoin bude možná nahrazen nějakou lepší např. založenou na kvantových jevech, ale ten nápad jako takový je myslím geniální.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale všechno virtuální, lze libovolně zkopírovat, nemůže to plnit funkci něčeho unikátního pro sběratele...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby to nebylo virtualni, porad je to na urovni "zetony z kasina". Staci pohadka o tom, ze ty zetony jsou unikatni omezena serie, udela se graf o tom, jak jejich cena stoupa, do obehu se vypusti par pohadek o novych zbohatlicich, kterym se ty zetony valely doma po jednom tahu, a o zbytek se uz postara trh, protoze je plno dusi, ktere si taky chteji bezpracne vydelat...
Jenomze porad plati zakon rovnovahy, pokud clovek koupi kus za dolar a proda za 100 dolaru, tak to znamena, ze nekdo dalsi opravdu ten kus za tech 100 dolaru koupil, aby ho pak (treba rozkouskovane) prodal za 100.000,- dolaru.. neboli zase musi najit dostatecny pocet lidi, co za to opravdu ty penize daji.. Neboli klasicka pyramida. A protoze bitcoin na rozdil od akcii nema zadne dividendy, tak je jasne, ze zbohatne jenom spicka pyramidy, a ostatni na tom budou tratit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak dlouho analytici říkaj, že to není možný, než se to stane ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pre mňa to zase taký prepad nie je. Keď bude stať Bitcoin $500, začnem predávať. A aj tak budem stále v pluse.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mi přišlo lepší to prodat když to mělo cenu 20 000,- Pokud se čeká na nějaký úpokles tak snad jen v případě že spekuluji na ztrátu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že důvodem je to, že se rozšiřuje trh kryptoměn a bitcoin, který těžil ze své výlučnosti už tuto víru ztrácí u investorů, kteří se zaměřují i jinam. Pokud v budoucnosti expanze kryptoměn zpomalí, může zase posílit. To platí i pro ostatní zavedené kryptoměny (anebo technologicky inovativní nováčky)... trh se čistí a korekce je jedním z nástrojů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo trh se úpročistil a tulipánové cibulky zas byly za pár korun...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tulipánové cibulky neměly jinou funkci než potěšit dámu nebo zahradníky-sběratele, proto se jejich hodnota dostala zpátky na přirozenou úroveň květin v květinářství. Takové diamanty nebo jiné umělecké artefakty ale nespadly, přímo naopak. Celkově ten příměr nebyl vybrán dobře, takový povrchní pohled čtenáře bulváru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně ony bitcoiny jdoiu srovnávat s diamanty či uměleckými artefakty, to se hned pozna kdo má "povrchní pohled čtenáře bulváru"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.