CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nefunguje vám bezkontaktní karta? Toto jsou nejčastější příčiny

Čekal jsem nějaké techničtější důvody, ne problémy běžných uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Například žádná zmínka o tom, že pokud někdo nosí kartu hned vedle mobilu, může to někdy způsobovat nefunkčnost bezkontaktního placení. Naštěstí ne dlouhodobě a trvale.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejvtipnější jsou terminály v Penny, které často, při bezkontaktní platbě mobilem, hlásí "vložte kartu". Stalo se mi to tam nejednou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Text zbytečný jak cecky na praseti. Božemůj kam to ten server dopracoval. Prosím udělejte z toho redirrect na diit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prides zas na DIIT bulet, ze ti mazou zpravy? :-) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě nikdy na diit nikdo nic nesmazal. Tady taky ne tady mizí komplet celé diskuse v nihž bývalí redaktoři poukazují na čichákovu debilitu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš, ani jsem si nevšiml :). No co už.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si vyrazíte do USA, narazíte tam naopak na obchodníky, kteří neberou debetní karty a vyžadují kreditní. Z toho prostého důvodu, že jim váš nákup proplácí banka, ne vy ze svého konta, do kterého obchodník nevidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U běžných obchodníků co akceptují VISA nebo Mastar Card se s tímto nesetkáš. Problém budeš mít v půjčovnách aut, některých hotelích a pod. službách. Tam ti ani nepomůže kreditka vydaná jinde než v US.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to celé složitější. "Debetní" karta v USA je trochu něco jiného, než debetní karta v Evropě. Většinou stačilo obchodníkovi říct, ať na terminálu zvolí "credit" i když šlo o evropskou/českou debetku a procházelo to i v autopůjčovnách, dokud české banky nezačaly na české debetní karty to slovíčko "debit" psát.
Jenže oni mívají ve svojí "kuchařce" napsáno, že mají přijímat pouze "credit" a protože na těchto pozicích nepracují zrovna raketoví vědci se samostatným myšlením, tak jak je na kartě nápis "debit" odmítnou jí do toho terminálu vůbec strčit. Nicméně s evropskou kreditkou jsme si auto půjčovali v USA běžně.
Dnes už se na to moc nenarazí, ale pamatuji, jak benzínky chtěly zadávat při platbě kartou PSČ. No a jediné, které Češi znali, bylo 90210. Ku podivu to fungovalo.
Na stejný problém jsme narazili v Itálii, kde dokonce odmítli akceptovat neembossovanou kreditku a chtěli embossovanou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tyto materiály, které jsou mezi kartou a terminálem totiž snižují intenzitu signálu..."
Běžné obaly na karty nemají vliv a nesnižují intenzitu signálu. Nejběžnější překážkou je vzdálenost a více různých karet u sebe. Vzdálenost bývá způsobena naditou peněženkou, ve má člověk kromě peněz i různé slevové, bonusové atp... Má-li člověk v peněžence více platebních karet, pak z principu fungování se vysílání z karet vzájemně ruší či narušuje. (Platební karty a RFID čipy fungují tak, že terminál svým vysíláním bezdrátově nabije elektroniku na kartě a ta díky tomu zpětně odvysílá potřebná data.)

Existují speciální stínící obaly, především pro lidi, kteří mají obavu z toho, že jim někdo v tlačenici vyčte pomocí vlastní čtečky, která může být někdy i relativně daleko, z karty informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stáčí mezi karty přidat jednu blokovací za pár korun z Ali a karta nejde přečíst ani když sedí na snímači.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příčína č.1 - nemáte kreditní kartu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne všude jde změnit limit či zapnout požadavek na PIN při každé platbě. Pokud se vám to nelíbí, tak jediné řešení je bezkontaktní platby vypnout hardwarově. Tedy vrtákem přerušit anténu. Pak máte klasickou kontaktní kartu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.