CDR.cz - Vybráno z IT

Největší výhody herní konzole Playstation 5

PR článek

Zdroj: Kseniia / stock.adobe.com

Patříte do týmu fanoušků herních konzolí od společnosti Sony a Playstation je vaším oblíbeným společníkem? Jestli ano a ještě nemáte doma nejnovější model Playstation 5, měli byste to co nejdříve napravit. Proč? Pár důvodů pro vás máme. Které to jsou?

Nejlepší herní zážitek je díky perfektní grafice zaručen

Začínali jste s hraním her na počítači a pamatujete si ještě na doby, kdy byla herní grafika natolik příšerná, že připomínala nepovedenou omalovánku? Tyto doby jsou již dávno za námi a v moderní době je zcela běžné, že herní grafika připomíná film s ohromným rozpočtem. Vývojáři kladou důraz i na nepatrné detaily a hráč tak má z hraní skutečně nesrovnatelně lepší zážitek, než tomu bylo v minulosti. Nabídka her, které lze spustit na herní konzoli Playstation 5, je navíc skutečně pestrá a samozřejmě je nutné zmínit i praktickou zpětnou kompatibilitu s PS 4.

Nový model herní konzole i ovladač DualSense

Kromě grafiky se ale vyvíjí i ovládání her, a proto společnost Sony nelenila a společně s novým modelem vypustila na trh rovnou i nový typ ovladače DualSense. Již při první hře je snadno rozpoznatelné, že tento ovladač je navržen tak, aby hráče skutečně vtáhl do děje hry a nedal mu nic zadarmo. Můžete se těšit na vibrace, hmatovou odezvu a adaptivní spouště.

Žádné čekání na spuštění hry

Nebaví vás zdlouhavé čekání na to, až se vám konečně spustí hra? S Playstationem 5 na nic čekat nebudete a rovnou se pustíte do hraní. U titulů, které jsou přímo od společnosti Sony, se můžete těšit na opravdu bleskurychlé spuštění v řádu vteřin.

Tichý a stabilní chod

Jestli si rádi užíváte ticho a klid při hraní a nesnášíte, když vás v napínavých momentech ruší zvuk vydávaný vaší hrací konzolí, Playstation 5 se stane vaším jasným oblíbencem. Jeho chod je totiž skutečně tichý a při hraní vás nebude rušit žádný nechtěný zvuk. Jak se ukázalo, tak i samotný chod je stabilní a spolehlivý, tudíž se nemusíte bát žádných neplánovaných přerušení.

Uživatelské prostředí v češtině

Pokud jste zvyklí na české herní prostředí z modelu Playstation 4, nebude pro vás nové prostředí PS5 překvapením. Výjimkou je ovšem stále Playstation Store, jenž je v angličtině. Pro znalé uživatele to ale rozhodně není žádnou překážkou. Navíc je většina her opatřena i českými titulky, tudíž z nich máte řádný prožitek i v případě, že znalost angličtiny není vaší silnou stránkou.

Užívejte si rychlé spouštění her, inovovaný ovladač, perfektní grafiku i tichý chod konzole při hraní. Playstation 5 je pro milovníky herních konzolí láskou na první pohled a určitě vás nezklame. Podívejte se na seznam herních titulů a vyberte si ty, u kterých budete chtít trávit volné chvíle, a ihned se pusťte do hraní.