CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Německo zvažuje zákaz herních lootboxů, podněcují hazard u nezletilých? [ANKETA]

Jsou lootboxy a lootboxy. Z toho duvodu je anketa v tomto podani nesmyslna.

V cem je problem jsou lootboxy za penize - za docela silene mnozstvi penez. A to ani tak neni v klasickych PC hrach, ale predne ve webovych a mobilnich "hrickach".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Ta anketa je dost fušérská. Vůbec neřeší rozdíl mezi lootboxy, které přináší jenom kosmetické změny a lootboxy, které rozbíjejí hratelnost.

Třeba v DOTA, Counter-Strike, Overwatch jsou lootboxy jenom o kosmetických změnách. Kdo chce, ať si zaplatí a zkusí to, kdo nechce není znevýhodněn. Tady nevidím problém.

Ale pak příchází ABSOLUTNÍ ZLO od EA, kterým byl třeba Battlefront 2 nebo Need For Speed Payback, které doslova ničí hratelnost celé hry!! Nejenže jste zaplatili plnou cenu hry, ale pak vás hra ještě nutí investovat, aby jste si v klidu zahráli.
Je potřeba dát těm EA hrám rating +18 a pořádně regulovat prodej. V tomhle ohledu hazard je rozhodně větší problém než třeba "sprostá mluva" ve hrách.

-----------------------------------------------------------------------------
Kdysi jste při hraní NFS vydělávali prachy a za prachy jste si pak koupili nové auto, nebo nějaké konkrétní vylepšení na auto (lepší tlumiče, nové pneumatiky, atd.) a postupně jste se tak šplhali nahoru.
A teď?? Za herní měnu koupíte lootbox a ten vám náhodně vygeneru item:
Vybavení vám nepasuje na auto, které chcete vylepšit? SMŮLA!
A nebo vám to vyhodilo nějaký odpad a máte už lepší vybavení? SMŮLA!
Tohle je fakt nejstupidnější systém vůbec.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduche, ma hra hazardni prvky? Tak dostane rating 18+. Problem vyresen.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

samozejme ze ide o svinstvo :) takze jednoznace -ZA ZAKAZ :) a za statnu regulaciu! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lootboxy typu Overwatch - nevadí
Lootboxy typu Battlefront 2 nebo Shadow of war - zakázat

Podle mě by lootboxy neměly ovlivňovat hratelnost. Neměl by ve hrách být nucený grind, když nechcete lootboxy a v MP by měly být pouze kosmetické.Nikoliv zaplať a máš uber mega výbavu, která tě zvýhodní oproti těm co za to platit nechtějí. A nebo dávat do jedné hry lidi s lootboxy a zvlášť ty co je nechtějí.
Toto platí samozřejmě jen v případě placených her.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze hry by nemely obsahovat zadne moznosti nakupu.Troufnu si tvrdit, ze vzbuzovani drogove zavislosti na vylepsovani postav ci cehokoliv za mikroskopicky poplatecek tu a tam az je z toho nakonec mega rambo za x tisic, neni zrovna neco, co bych rad v budoucnu resil. A nebudeme si nalhavat, ze se deti ke hre nedostanou. Dostanou po dobrem ci po zlem ci pripadne proto, ze kamarad ji ma a je lepsi protoze mu tatik plati postup. Hra je o tom si zahrat a ne o tom si zaplatit vyhru. Vtipny je, ze u nekterych her pozoruji i dalsi trik - udrzeni ve hre. Treba 2-3 dny hraju nejakou uroven a nedari se. Pak treba tyden zapomenu hru vubec zapnout a ejhle, uroven na prvni dobrou ? Aby me hra ihned neodradila, ze se zase darit nebude ? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.