CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Netflix celosvětově překonal 200 milionů předplatitelů

... takže se tarif slevní na polovinu? Nebo se zdesetinásobí počet filmů/seriálů? Nebo jak je to pro nás výhodná informace? :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím. Předně to ukazuje, že lidé nemají problém si předplácet jakýkoliv audiovizuální obsah, pokud se to snese s jejich očekáváním a následném naplnění tohoto očekávání. I v České republice, zejména pak na youtube (přes patreon, členství, propagace) si lidé často předplácí za podcasty, tématická videa, rozbory, či odborné výklady.
Připomenout mohu projekt DVTV, který vybral od lidí 9,7 milionu korun na další svůj rozvoj. Takže není na škodu si občas připomenout, že službám VOD se zadaří. Ještě nedávno se totiž třeba o Češích říkávalo, že si platit své vydavatele nebudou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro dobý... ale ještě to chce
- HBO GO, CBS All Access, Apple TV+, Disney XD a Amazon Prime, protože každý z nich má něco exkluzivní, co pustí ostatním mnohem později.
- Pak jsou okrajové věci, které se dají koupit obtížně... s běžným úsilím vůbec.
- Netflix není kladivo na piráty, ale konkurence pro dinosaury typu kabelové televize nebo satelitu. Prodávají 100 kanálů, kde běží 20 hodin reklam, za dvojnásobnou cenu Netflixu.
- V tomto je Netflix krok správným směrem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu Netflix nemuze za to, ze ostatnim ruplo v bedne a rozhodli se delat to same.
Ja jsem driv tahal z torrentu a z share webu, premium ucty taky zadarmo nebyly, dneska si platim Netflix a HBO. Nic dalsiho neplanuju, kdyz tam neco nebude a budu to chtit hodne videt, tak si to stahnu normalne z torrentu, jejich blbost, ze si to nedohodli s Netflixem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dříve jsem pirátil každý film/seriál, protože to bylo pohodlné. Dnes si platím Netflix/HBO/Amazon a naopak mě otravuje, když na nich něco není a já si to musím stáhnout. Takhle se bojuje proti pirátství :-) Komfortnějším řešením než pirátěním.
Zejména dnes, kdy už každej druhej má doma 4k televizi a sehnat kvalitní rip s HDR a načasovanými titulky je občas běh na dlouhou trať.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam predplateny Netflix od kedy zacala korona.
Tesil som sa na stary povodny serial Star Trek s Williamom Shatnerom a dnes ho tam neviem najst.
To su tam serialy len na par mesiacov ?
Viete mi potrvrdit, ze uz neno v ponuke ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej, toto ma tiež poriadne vytáča. Nejaký seriál alebo film tam pridajú a po pár mesiacoch (týždňoch?) ho stiahnu z ponuky. Predpokladám, že je to kvôli časovo obmedzeným licenčným podmienkam vydavateľov=majiteľov daného diela. Nechápem ale, prečo to vôbec obmedzujú. Veď ja ako majiteľ diela na základe zmluvy s Netflixom, alebo v podstate akýmkoľvek streamovacím providerom nemôžem z princípu nikdy prerobiť, iba získať. Keď moje dielo budú ľudia pozerať, plynú mi (predpokladám) nejaké percentuálne poplatky od Netflixu. Keď ho pozerať nebudú, Netflix mi nič nezaplatí, ale ja som nemal žiadne materiálne ani personálne náklady, čiže som ani nič neprerobil. Skúste mi teda niekto znalejší problematiky vysvetliť, či to funguje ináč... Druhá vec sú regionálne obmedzenia majiteľov filmov a seriálov, ale to sa mi ani nechce rozpisovať. Princíp nemožnosti prerobiť je podľa mňa takmer rovnaký ako pri časovo obmedzenej platnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze zasa sa vratime k osvedcenej metode torrentovania.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.