CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Netflix hrozí odchodem ze státu USA, nesouhlasí se zákonem o potratech

Když se začne míchat ideologie a business, tak to vždy končí takto ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba moc dobře vědí, kolik hereček zákrok potřebuje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

firmy , ktere zacnou do obchodu michat politickou ideologii, na to stejne casem dojedou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani nevím jestli bych se měl přiklonit na stranu těch ženských co proti tomu protestují nebo politiků co to schválili, ale určitě nejsem na straně Netflixu. Od kdy je normální, když se firma cpe do věcí po kterých je jí prd?!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

otazka interupcii je velmi tazka otazka, do ktorej "nejaky netflix" alebo politici nemaju co kecat! Tu by mali dostat slovo hlavne lekari a zasadne su 2 otazky.. bezpecnost matky a dietata. Matka.. urcite by som zene nedal viac ako 2 zakroky, po 2. zakroku povinna sterilizacia, cav. Dieta.. kedy je to uz clovek? Ked sa narodi? Den pred narodenim este nieje clovek? Mesiac pred narodenim nieje? 2 mesiace? Lebo v 6. tyzdni =1,5 mesiaca este vacsinou ani matka nevie ze je tehotna, povolit potrat len do tohoto terminu je defakto zrusenie potratov. Sk zakon povoluje potrat do 18. tyzdna = 4,5 mesiaca. Osobne som za planovanu porodnost = nikto nesmie mat dieta pokial mu to nieje povolene (po prislusnych testoch), ak by to tak bolo, tak by sa aj potraty mohli kludne zakazat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plánovaná porodnost - nikdo nesmí mít dítě, pokud mu to stát nepovolí - nezbláznil jste se? Případně víte o čem mluvíte, máte děti? Ani v těch nejtotalitnějších státech co se rodiny týká, tzn. v Číně a Norsku, nic takového nezavedli, protože by to nejspíš způsobilo revoluci.

Smutné ale je, že za pár let tohle může reálně nastat v EU. Nikým nevolená Evropská komise to navrhne, Evropský parlament to oštempluje, stejně jako spoustu dalších hovadin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

potrebujeme radikalne znizit a vycistit populaciu od vseliakych genetichych chorob. Inak sa to neda. A nie stat, ale celosvetovo, Zem bude musiet mat 1 autoritu ktora bude o tomto rozhodovat, lebo vykapeme, zachvilu nas je 8 miliard. A neboj sa, do 10 rokov maju fungovat prve umele maternice, o 100 rokov sa deti nebudu rodit porodom, interupcie o ktorych je clanok nebude treba ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I prd velebnosti. Není potřeba žádná regulace. Země bezproblému uživí klidně 50miliard lidí. Zemědělství je aktuálně extrémně neefektivní záležitost. Dá se vyprodukovat na jednotku plochy klidně 5-10x více. A to vůbec nemluvím o tom, že obrovská část zemského povrchu není nijak využita - pouště, tundra, stepi... atd.... A to vůbec nemluvím o blízkém vesmíru - myslím sluneční soustavu kam se jsme jako lidé schopni v reálném čase dostat. Klidně nás ve sluneční soustavě může být 200 miliard a ničemu to nevadí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:) gratulujem, 50mld ludi by zasralo Zem bordelom za 10 rokov a skoncilo by to ako na zaciatku Wall-E. Nejde vobec o to dopestovat dostatok stravy (co by tiez pre 50G neslo) ale dat im podmienky pre plnohodnotny standardny zivot s tym, ze nenicime planetu. A to nema ani sucasnych 7,5G.

edit: co by si napr. robil so 100 000 000 tonami mocu denne? :) tolko ti zhruba vyluci 50G ludi, nehovoriac o tom, ze pre nich potrebujes prislusny pocet krav, prasiat, oviec, sliepok....vsetkeho co jedia a to su dalsie obrovske objemy mocu denne :) Uvedomujes si co by to pre Zem znamenalo? Uz teraz pri 7,5G sa hovori, ze kravy vyznamne prispievaju prdenim k sklennikovemu efektu, kolko by prdeli keby ich bolo 7x viac? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>> Zemědělství je aktuálně extrémně neefektivní záležitost. Dá se vyprodukovat na jednotku plochy klidně 5-10x více.

Nesmysl, už dnes je půda přetěžovaná a trpí intenzivním zemědelstvím. Nadměrným použitím chemie sice krátkodobě zvýšíte výnos, ale dlouhodobě tím rozbijete ekosystém. S tou stepí, pouští a tundrou - přeju hodně štěstí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, od chemikalii nam kapu vcely, a niekto tu chce radovo zvysovat vynosy na ha :) Velmi nepodareny vtip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo tu mluví o pěstování v půdě - to je dávno překonaná záležitost. Praktikuje se dnes jen ze setrvačnosti. V podstatě všechny plodiny se dají pěstovat hydroponicky s výrazně vyššími výnosy než při pěstování v půdě a s výrazně omezenou potřebou pesticidů (po kterých chcípají ty vaše včely). Výnos na jednotku plochy za rok je klidně 10xvětší. Pokud by se použily patrové hydroponické systémy tak dostanete z jednotky plochy klidně 20-30násobek. Jasně musíte na to postavit halu - jenže ta se Vám ekonomicky vyplatí a ušetříte neskutečné množství půdy. Stejně tak vody. Hydroponické pěstování má až o 98% menší spotřebu vody!!! - můžete tedy takové haly stavět kde si vzpomenete - klidně na poušti když na to přijde. Hydroponický systém může být do velké míry uzavřená záležitost. A ano - takto se vyplatí pěstovat i plodiny jako je třeba pšenice. Pokud namítáte, že rajčata z hydroponie mají mizernou chuť - ano - pokud si to pěstitel usnadňuje a použije hydroponické roztoky jejichž receptury jsou staré 100let a dokáže je namíchat v sudu každý jouda - jsou levné. Dnešní hydroponická chemie je někde uplně jinde. A pro Vaši informaci jelikož tomu nejspíš nehovíte. Hydroponické roztoky jsou naprosto ekologicky nezávadná záležitost. Klidně je můžete pít a nic Vám neudělají (nemyslím koncentrované samozřejmě). To není žádná chemie ale pouze anorganické soli které se v půdě vyskytují naprosto běžně - z těch právě ty rostliny žijí a rostou. No takže pokud jde o rostliny - lidstvo nemá žádný technický problém uživit třeba 100 miliard lidí. Kdyby bylo potřeba. Plochy na to na Zemi je víc než dost.

No a teď k těm kravám - to je také dožívající 10.000 let stará technologie. Ještě za našeho života se dožijeme toho, že buňky živých organismů se budou pěstovat v živných roztocích jako na běžícím páse. Osobně si myslím, že za nějakých 30 let maximálně nekoupíte maso z živého zvířete a průmyslovou produkci nepoznáte od přírodní flákoty. Již dnes se na toto téma objevují první projekty které se to snaží řešit. Ano zatím je to tak trochu neohrabané a jako steak to nevypadá. Ta technologie je prostě v začátcích. Jelikož je v tom ale ohromný ekonomický potenciál a technicky tomu nic vlastně nebrání tak se k tomu dříve nebo později dospěje - a to maximálně v řádu desítek let.

Lidstvo tedy nemá žádné problémy se uživit. Problém lidstva je, že nepoužívá své schopnosti smysluplně. Život 100.000.000.000 lidí na planetě Zemi není žádný technický problém a ekologický už vůbec ne. Jediné co je k tomu potřeba je využít obecně známé technologie a trochu změnit společnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není nějaký startup, který vyrábí a prodává vše co je třeba pro hydroponické pěstování, např. rajčat? Protože ty z obchodu nejsou moc dobrá, ale to je nejspíš proto, že se trhají nezralá. Doma bych si rajčata mohl nechat pěkně dozrát dočervena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to není potřeba žádný startup. To už je dávno normální odvětví. Já nakupuji chemii na growmania.cz. Ale pozor - do hydroponických nádob se dá pěkně vykrvácet finančně. Ve skutečnosti to ale vůbec není potřeba. Je dobré si o tom něco nastudovat. V hydroponii je základním problémem který se musí vyřešit "jak dostat kyslík ke kořenům". Různé hydroponické systémy to řeší různě složitě a od toho se pak odvíjí cena nádob - někdy pěkně mastná záležitost. Nicméně existuje jeden systém který se jmenu GWC. A ten je neskutečně primitivní a vůbec žádné speciální nádoby k tomu nejsou potřeba. Já právě tímto způsobem pěstuji okurky a rajčata celoročně. Ten systém spočívá v tom že máte jakoukoliv nádobu (ideálně neprůhlednou aby Vám v tom nerostly zelené řasy). Na hladině této nádoby Vám plave médium - typicky polystyren - v něm jsou otvory ve kterých jsou hydroponické kelímky - ale dá se použít bezproblému klidně kelímek od jogurtu do kterého uděláte díry. V tomto kelímku máte rostlinu která má kořeny trvale ponořené ve vodě. Jak rostlina vodu spotřebovává tak plovoucí médium klesá - Občas je tedy potřeba dolít živný roztok nebo aspoň vodu - čím je hladina vody menší, tím je roztok koncentrovanější. Jako roztok je ideální použít hydroponický roztok - ale mám vyzkoušeno, že funguje i normální tekuté hnojivo na rajčata které koupíte v OBI za 60 Kč/litr. Musíte ale spočítat koncentraci - obecně se dá říci že musíte použít 2x větší dávku než do normální hlíny. Prostě ve vodě žádné živiny nejsou na rozdíl od půdy. Ideální je když si pořídíte ECmetr - tím změříte jaké má voda EC a podle toho dohnojujete. Moje zkušenost je taková že na jednu 20l nádobu namíchám roztok o správné koncentraci, pak v tom rostou rostliny a já už dolévám pouze vodu z vodovodu. To musím dělat tak 1x za měsíc (tzn. měsíc nemusím zalévat a klidně můžu odjet na dovolenou). Cca 1x za 3 měsíce změřím EC a když je příliš nízké tak dodám nějaké to hnojivo - typicky cca 10-20ml/l. Většinou ale nedohnojuji vůbec. Co je dobré si hlídat je PH roztoku - hrozně jednoduchá záležitost. za 99Kč v akvarijních potřebách koupíte test PH který je asi na 100měření. Je dobré udržet PH okolo 6. Mám ale vyzkoušeno že rostliny vcelku bez problémů snesou i PH 4 nebo 7. Takže není třeba se nějak moc stresovat.

A teď to nejdůležitější. Aby to celé fungovalo musíte ke kořenům dostat kyslík. Bez toho se Vám v nádobě začnou tvořit anerobní bakterie a rostliny Vám uhnijí. Je to strašně jednoduché. Akvarijní vzduchovací čerpadlo - já používám na 100litrů jedno - mám rozvedené hadičky do jednotlivých nádob. Čerpadlo stojí asi 150 Kč. Spotřebu má 2W. Nechávám ho běžet cca 12h denně (mám u něj časovač). Klidně může běžet pořád nic se tím nezkazí. Takže máte čerpadlo, hadičky a vzduchovací kámen - dohromady náklady asi 200 Kč. K tomu nádoba - mám 25l plastové zelené boxy s Tesca - jeden stál asi 70 Kč. Můžete ale klidně použít i kýbl. Na hladině musíte z polystyrénu - nebo něčeho vhodného udělat plovoucí médium v kterém Vám to poroste. No a pak samozřejmě to hnojivo - Doporučuju pro začátek FloraMikro a FloraMato z Growmania ale experimentovat můžete i s normálním tekutým hnojivem z OBI. FloraMikro a FloraMato jsou extrémně koncentrované. S tím se vůbec hnojivo z OBI ale nedá srovnávat. Ředí se cca 1-2ml/l - tzn. stačí malá lahvička a vydrží poměrně dlouho. V celkových nákladech to nemá moc vliv.

A ještě jedna skvělá vlastnost hydroponie. Když pominu velmi velké výnosy. Dříve jsem pěstoval okurky a rajčata normálně v půdě. Vždy cca po 2-3měsících jsem začal řešit plísně, svilušky a jiný brouky.... tzn. pesticidy, fungicidy atd... No a to tedy v hydroponii odpadá. Teď mi už rostou okurky půl roku - sázel jsem je začátkem prosince, stále plodí a dosud jsem nepoužil ani gram fungicidu nebo pesticidů - tzn. žádný brouci ani plísně. Vysvětlení je jednoduché - plísně a brouci se z 99% šíří půdou. No a v hydroponii žádná půda není.

Tak asi tak. Ať to roste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"potrebujeme radikalne znizit a vycistit populaciu od vseliakych genetichych chorob. Inak sa to neda. A nie stat, ale celosvetovo" To chtěl už Hitler, předtím to aplikovali snad jen ve Spartě...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Víte vůbec co to ta genetická choroba je? Co se stane, když nějaký gen pozměníte? Zatím to je celé ve stádiu pokusů.

A hlavně -> zapište sám sebe do výzkumných programů hledajících geny blbosti a arogance, protože vy tyto geny máte v míře vrchovaté. Zejména jejich kombinace je extrémně nebezpečná, jak je vidět z vašich příspěvků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediná choroba je bohužel člověk sám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tie ženy na obrázku majú plagáty plné inšpiratívnych myšlienok len akosi zabudli že tie interrupcie bude musieť za nich vykonať niekto iný. Lekár má liečiť ľudí a nie zabíjať nenarodené deti len preto, že si ženy mýlia antikoncepciu s interrupciou.
Inak každý rok sa vo svete vykoná cez 40 miliónov legálnych potratov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

abych nebyl out tak osoně jsem pro zakazaní potratu jen v případě že těhotenctví ohrožuje matku nebo je v ohrožení života od plodu dítěte !
řešení je jednoduché necheš řešit děti ? nechceš rešít potrat neš*ukej kra*vo !!! když blbky neumí používat antikoncepci a nebo aspon kondom to co vlastně chtěji ? šu*kat a chodit na potraty ? ho*no za potrat bych dal ty slepici aspon 50 na tvrdo ! ony by si to rozmyslely :))))) ono jich stačí par zavříit za potrat a zbytek slepic se to rychhle rozmyslí :))))) tedy v usa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.