CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Netflix opět mění pravidla pro sdílení hesel. Reaguje na palbu kritiky

1. Mám účet na Netflixu, ale nemám wifi. Doma mám první PC na kabelu. Jezdim na chalupu, tam mám druhé PC na kabelu! Takže obě jsou trvale jiná IP adresa.
Může Netflix zapomenout, že bych mu platil víc. Už teď je nenažranej: Netflix 259Kč, HBO Max 132Kč, Disney+ 132Kč.

2. Kamarádka nemá wifi ani pevný kabel. Ona, přítel i obě dcery, logicky žijící v jedné domácnosti mají LTE od T-Mobile a opět je jasné, že každá má jinou IP adresu, přitom platí šílených 329Kč za tarif pro 4 lidi Netflixu.

Přál bych Netflixu, aby to zavedl, všichni to odhlásili a přešli k firmám, které nemají potřebu své uživatele vydírat!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to je tak velky problem proste zpoplatnit rozumnou castkou kazde zarizeni? Takhle se stale vymysli rovnak na vohejbak a k nicemu to nevede. Stejne nikdy nevymysli definici domacnosti, co bude 100% funkcni pro vsechny na svete.
Kdyby podobne postupoval automobilovy prumysl, tak u benzinek tankuje ekvivalent pytlu se senem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je taky nesmysl, protože když budeš mít člověka, který kouká doma na Netflix každý den od rána do večera a pak budeš mít člověka, který se může dívat hodinu v pondělí doma, ve středu u přítelkyně a v sobotu na chalupě, tak kdo z nich by měl platit víc? Ten, který se kouká 80 hodin týdně na 1 zařízení nebo ten kdo se kouká 3 hodiny týdně na 3 zařízení?

Ve skutečnosti neni vůbec co řešit. Máš tarif pro 1 člověka, máš možnost založit 1 profil a koukat se může 1 člověk. Máš tarif pro 2 lidi, máš možnost založit 2 profily a koukat se můžou 2 lidi zároveň. Máš tarif pro 4 lidi, máš možnost založit 4 profily a koukat se můžou 4 lidi zároveň.
Není co dál řešit. Až na to, že tarify stojí 199Kč, 259Kč, 329Kč, takže logicky jsme blbci všichni, kdo nemáme tarif pro 4 lidi a nesdílíme náklady ve čtyřech.
Cenová politika je samozřejmě věc Netflixu, jenže ten nechce jít výš, protože konkurence má tarif jen jeden pro 3 nebo 4 lidi a cení si ho na 169Kč x12 (rok) nebo 199Kč (měsíc). Takže už teď je Netflix nejdražší. (Netflix má pořád největší knihovnu, takže současná cena je ok, ale jakmile to navýší, tak to už lepší si zaplatit obě konkurenční služby, dohromady Netflix přebijí.)

Edit: Nahoře v předchozím příspěvku jsem u konkurence uváděl zvýhodněnou cenu na rok, která se dá pořídit jen v akcích, ty nejsou často. Jenom, aby se někdo nedivil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze Netflixu muze byt jedno, kdo jak dlouho koukam, jemu jde o co nejvetsi pocet platitich uzivatelu. Akorat ted zivi vic lidi na vymysleni cenove politiky, ktera bude vzdy z nejakeho pohledu nevyhovujici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, to nebyla podstata komentáře. Naopak, píšu tam jakou cenovou politiku nastavili a teď se drbou levou nohou za pravým uchem, nepochopitelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak to tak teraz nastavene je. V zaklade mozes sledovat len na jednom zariadeni, priplatis si 2E, mozes na dvoch a za dalsie 2E az na styroch. To len nenazraty netflix miesto toho, aby sa zameral na problem (teda biedna produkcia) sa snazi ist cestou zvysovania poplatkov. No naraza na problem, ze patri medzi najdrahsie sluzby VOD, tak sa snazi vycarovat nemozne, co ho bohuzial bude stat dalsich pouzivatelov.

p.s. Love is sharing a password.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.