CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k New York povolal národní gardu. Dohlédne na lidi v karanténě

no už to začína armádu na civilisty :)))) tipicky amerika fuj ani kdyby mi platily zlatem tak bych v americe nežil !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divate se na to pohledem stredoevropana z mista, kde stat vetsinu sve historie cilene ultacoval lidi. Vztah obyvatelstva v USA k armade je radikalne jiny. Co by jsme my vnimali my jako podvedome ohrozeni (pritomnost armady a vojaku) v nich naopak bude vzbuzovat pocit bezpeci a vlastenecke sounalezitosti. Je to trochu jina mentalita, obecne stat v USA do zivota lidem nezasahuje zdaleka tolik, co v Evrope - neni bran jako nepritel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no nevím jak muže v někom zbuzovat dověru americky vojak :))) usa vojaci moc rozumu nepobraly, takže bych se divil lidem že by vnich zbuzoval duvěru a nebo bezpečí !
nevíc celý podtext nasazení v usa narodní gardy a vojaku je zcela jasný stat demonstruje silu ! aby se lidi nezbouříly ! atd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolik casu jste stravil v USA?
Obecne je problem spis s Cernochy, kteri maji tendenci vyrazit rabovat, kdyz je prilezitost.
Ja jsem v US zazil hurikan, kamarad na stejnem miste o par let pozdeji take - Irmu (vic jak 8 milionu lidi evakuace). Kdyz se neco deje, lidi jsou tam super, pomuzete nekomu, pak prijde pomoci on vam - kamarad jim dal srouby (zabednovali se domy, mel jich vic) zato mu o par hodin prisli pomoct a pozvali ho k nim domu (byl tam sam...).
Navic pripravenost na problemy je tam vetsi, za kazdym vetsim uradem, pojicejni stanici, hasicarnu mate velke nadrze s naftou.
I stat funguje bez problemu - nikdo vas neprubdi, nechavaji vas v maximalni mire byt (ale ok, travil jsem cas na Republikanskem jihu, treba vykroucena Karifornie bude horsi...)
Vojak je v USA velmi vazeny. To jsem take na vlastni oci videl nekolikrat. Demonstrace sily to mozna je, ale v ocich americanu se postarat, kdyz je problem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle by mohlo platit pro původní max osadníky, hafo lidí se tam dostěhovalo během posledních xx let z celého světa a často ze zemí kde armáda rozhodně žádné takové pocity nenavozuje....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

njn ja tě při tom nechám vyvracet ti to nebudu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku mi to připomíná jeden seriál s názvem živí mrtví.. Naštěstí tohle je "jen" 10x horší chřipka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proč by to mněla být 10x horší chřipka ? vtipné že běžná chřípka zabije ročně statísice lidi a to nikoho nezajimá ! celá šaráda kolem koronaviru je umněle vytvořena !!! aby se někteří napakovaly a hlavně aby byl šířen strach mezi lidmi ! a další bonusy které z toho plynu pro vladnouci

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože cca 10x větší smrtnost? A navíc ještě nevíme, kolik lidí bude mít koronavirus na svědomí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.