CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Neztrácejte se na cestách: Porovnáváme nejlepší mobilní navigace současnosti

Já používám ještě jinou navigaci, jmenuje se "znalost trasy, po které jedu" :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si ale vtipálek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

gauner se ozval :O:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se autor obtěžoval alespoň podívat na stránky výrobce, nemlel by tu hovadiny, jako že je třeba dokoupit nějaké projekční zařízení pro funkci Head-Up Display u Sygic. Používám ji už nějaký ten rok. Jenže to chceme asi moc... https://www.sygic.com/what-is/head-up-display-hud

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně používám TomTom, ale Sygic v telefonu je taky dobrý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V autě Waze, hlavně kvůli aktuální a rychlé informaci o dopravní situaci, což se už nejednou hodilo. Chce to ale používat hlavu (stejně jako u každé navi), protože občas je to schopné kvůli ušetřené minutě člověka poslat cestou přes peklo (tím nemyslím Peklo u Rychnova).

Na turistiku Mapy.cz, ale navigaci nepoužívám, spíš je používám jako prostou mapu, abych viděl zajímavosti v okolí, či se podívám, kterou cestou se mám vydat a kam dojdu.

Google mapy používám nejvíc na vyhledávání restaurací, kvůli největšímu množství hodnocení.

MapFactor je také dobrý, pro navi zdarma používá OSM podklady, které často reagují na změny rychleji, než mapy placených poskytovatelů (samozřejmě hodně záleží, jak aktivní přispěvovatelská komunita je v okolí).

Zajímavý je taky Osmand, který používám občas místo Mapy.cz. Ten je postavený výhradně na OpenStreet, takže občas využívám detailů, které tam přidali ostatní mapeři. Nicméně zrovna turistická mapa na Mapy.cz je dosti podrobná a hlavně používá přehledné vykreslení, kde se člověk dobře pohledem zorientuje. Vykreslovač Osmandu je ne tak přehledný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw. vzpomíná tu někdo na iGo? Ve své době to byla špička, naprosto customizovatelná dle vkusu každého. Případně používá dneska někdo novodobé iGo? Většinou jsou na něj spíše negativní reakce, a nikde se o něm moc nepíše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iGO sa stále predáva. Používam ju už od Pocket PC a nikdy ma nesklamala. Na rozdiel od Sygic, ktorý ma bez problémov naviedol do protismeru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto píšu, že jestli někdo používá novodobé iGO. Pokaždé, když zabrousím na nějaké recenze, tak jsou většinou dost mizerné a točí se na tom, že to již není iGo jako právě z dob Ipaqů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě Waze. Jako jedna z mála umí vybrat dálniční viněty podle státu (takže člověk neztrácí čas neustálým přepínáním navigace, jen si nastaví státy ve kterých má nakoupené známky), mapa sice není designově žádná hitparáda, ale kromě špatně viditelných měst a jejich názvů je celkem OK, hlavně to není informační bordel jako jsou např. mapy.cz, které asi budou OK pro (cyklo)turistiku nebo koukání na mapu, ale navigace autem je za trest.
Jako zálohu mám offline Here (WeGo) mapy. Ty jsou nejpřehlednější, ale informace o provozu jsou slabší, navíc je před pár lety zjednodušili tak moc, že zrušili i průjezdní body. Jinak po Google druhá nejlepší možnost správy POI z PC.

Zbytek nestojí za řeč. Sygic a spol jsou pay2win, navigace zdarma vypadají jako by je programoval a navrhoval někdo s aspergerem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sygic jsem koupil za 20€, mám v tom 3x ročně nové mapy, online dopravu, fakt si nemám na co stěžovat. Doplňky taky byly za pár kaček, head up display a real view po 5€. A doživotní licence. Dneska už je to horší, přešli na předplatné, ale staré licence platí pořád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je ten head-up display použiteľný aj cez deň na priamom slnku? Asi nie, ale keďže som ho sám nevidel v praxi, tak sa pýtam. Pozrel som si cenník, a hoci tiež nie som veľký nadšenec do predplatného pri softwareových riešeniach, tak mi to prijde celkom prijateľné: 18€ ročne za pravidelné aktualizácie máp a všetky tie doplnkové služby k tomu je rozhodne akceptovateľná cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na slunci to zrovna moc vidět není, ale záleží na čelním skle, na pokoveném s nějakou vrstvou to vidět je, na obyčejném v podstatě vůbec. Taky záleží na telefonu, jak má jasný displej, tady jasně vede OLED. Ale žere to baterku, je dobré mít to na nabíječce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sygic uz vylozene nesnasim. Za asi deset let jsem od nich koupil 2-3x "dozivotni" predplatne, nicmene vzdy pak vydali novou app a nazdar. Barvicky apod jim jdou, ale jinak dle mne to jiz delsi dobu upada. Veci zdarma v pohode, nicmene vse ma sve pro a proti. Historicky jezdim TomTom a max spokojenost. Sice placeny, ale offline mapy (opravdu vyhoda mimo evropu, ale i v evrope se hodi napr delsi tunely a apod). Rocni cena predplatneho je par korun mesicne a pri rodinnem sdileni co ofiko podporuji je to uplne sranda. Presnost dopravnich info je vyborna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.