CDR.cz - Vybráno z IT

Nikon provedl menší nákup: Společnosti RED, výrobce filmových kamer

Zdroj: Shutterstock

Nikon, jedno z předních jmen v oblasti fotografického průmyslu, zahajuje novou éru s akvizicí společnosti RED, která je známá svou špičkovou technologií filmových kamer.

Americká firma RED, původně známá svou soudní bitvou s Nikonem kvůli porušení patentu, se nyní stává součástí právě Nikonovy rodiny firem. Přestože spor skončil zamítnutím, zdá se, že obě společnosti našly způsob, jak spolupracovat, ať už to znamená přímé spojení prostřednictvím akvizice.

Nikon nedávno oznámil, že kupuje společnost RED za nezveřejněnou částku. Tímto krokem se RED stává plně vlastněnou dceřinou společností pod křídly Nikonu. Zmíněný krok má potenciál proměnit dynamiku na trhu s filmovými kamerami a způsobit značný dopad na průmyslovou krajinu.

RED, založená v roce 2005, vybudovala silnou pověst díky svým revolučním filmovým kamerám, které se objevily v mnoha populárních produkcích, jako je například "Squid Game", "Peaky Blinders" a "Captain Marvel". Je jasné, že společnost RED má hluboké kořeny a značný vliv v oblasti filmových technologií.

Zdroj: Shutterstock

Nikon, na druhé straně, prošel určitými změnami a restrukturalizací v posledních letech. Změny v trhu s fotoaparáty vedly k tomu, že se společnost zaměřila na nové oblasti a přizpůsobila se novým trendům. Akvizice společnosti RED představuje strategický tah, který má potenciál posílit Nikonovu pozici na trhu s profesionálními filmovými kamerami a rozšířit jeho portfólio produktů.

Tento krok může být výhodný pro obě strany. Jarred Lang, prezident společnosti RED, vyjádřil naději na synergii mezi oběma společnostmi:

„Toto strategické partnerství spojuje rozsáhlou historii a odborné znalosti společnosti Nikon ve vývoji produktů, know-how v oblasti zpracování obrazu, stejně jako optické technologie a uživatelské rozhraní s revolučním digitálním řešením společnosti RED filmové kamery a oceňované technologie.“

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nikon provedl menší nákup: Společnosti RED, výrobce filmových kamer

Žádné komentáře.