CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nokia se probouzí a vrací na scénu: Přichází s novým Barbie telefonem

Doufám, že to zase není nějaká čihákovina, ale minimálně je to vtipné, jak to Nokia dopracovala od managerských telefonů k telefonům pro malé holčičky. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V minulosti byla společnost Nokia jednou z mála společností vyrábějících mobilní telefony." chápem, že čihák ešte nebol na svete, keď Nokia kraľovala trhu s mobilmi, ale na trhu bolo ďaleko viac značiek mobilov, kľudne ich mohlo byť aj viac, ako teraz - zo zaniknutých napr. Ericsson, Sagem, Siemens, Alcatel, Blackberry, Vertu (ja viem, prebrandovaná Nokia pre snobov olepená diamantami) stačí sa prehrabať:
https://www.gsmarena.com/makers.php3

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@miro: "na trhu bolo ďaleko viac značiek mobilov"

To ani náhodou. Stačí ak navštíviš Japonsko alebo Čínu. Nájdeš tam stovky značiek mobilov o ktorých sa ti ani nesnilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je zase článek jak noha. Tak ano Nokia 3310 byla hodně oblíbená (sám ji mám do teď v šuplíku), ale že by Nokia byla známá hlavně kvůli ní, to asi těžko. Nokia byla jasným leaderem trhu a to byl asi důvod její známosti. No a dnes, čínská HMD nemá s původní Nokia prakticky nic společného, pouze ji finská Nokia propůjčila svoji značku a jako letošní novinka HMD už nebude pod značkou Nokia prodávat smarthpony, ale už pouze "hloupé" telefony. To je ostatně i hlavním tématem originálního článku z AndroidPolice, že HMD začne vyrábět tyto tématické telefony i pod svoji značkou. V tomto kontextu je celý článek zde vlastně nesmysl nebo minimálně zavádějící.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.