CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Normální život jen za bodíky: Čína má systém pro kádrování lidí dle poslušnosti

Nevím co k tomu dodat — děsivá budoucnost.
Přidám dva malé odkazy na totéž téma:
https://videacesky.cz/video/nedele-s-lubachem-cina
https://videacesky.cz/video/muze-byt-gamifikace-nebezpecna
Nejhorší na tom mi připadá, že místo aby to lidé od začátku odmítali, tak si spousta jedinců zgustne na neoblíbených známých a napráší je za jakoukoliv i třeba vymyšlenou blbinu.
Dokážete si představit jak to bude vypadat ve školství?
Šikana dotažená k naprosté dokonalosti s požehnáním státu.
Jak budou žáci udávat neoblíbené učitele? (který učitel je vlastně oblíbený?)
atd. atd. atd.
Každý si doplní dle své fantazie a povahy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nalejme si cisteho vina, nieco podobne tu uz bolo za kominuzmu, len vtedy tie prostriedky, ktore vyuzivali/zneuzivali boli daleko, DALEKO slabsie.

Osobne som po par rokoch po 1989, ked sa likvidovali na gymnaziu materialy z kabinetov, cital svoj 'kadrovy' posudok zo zakladnej skoly...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť něco takového tady v ČR už dávno máme - když nasbíráš hodně trestných bodíků, tak ti zakážou řídit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bonfire, nevím jestli to má být z tvé strany trollování či pokus o vtípek, ale pokud to myslíš vážně, tak mi to nepřipadá jako vhodné přirovnání a asi "nedoceňuješ" možný dosah a rozsah důsledků.
Pokud ty, nebo někdo z tvých kamarádů nasbírá dostatek bodíků za průšvihy na silnici, nemá to žádný vliv na ostatní osoby stýkající se s takovým jedincem. Nestane se ti (zatím) že tě proto nepustí do letadla nebo do restaurace dle tvého výběru, atd., ani se nebude snižovat bodové hodnocení lidem, kteří s tebou kamarádí.
Podívej se na ta dvě videa která sem dal jakejsi mykanec (viz výše) a zamysli se nad tím. Sice je to podané částečně rádoby vtipnou formou, ale myslící jedinec s trochou fantazie uvidí neradostnou budoucnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi jsme se nepochopili :) Samozřejmě situaci vůbec nechci zlehčovat. Spíš narážím na to, že podobnou státní šikanu byť v mnohem mírnějším provední tady máme, a jistou paralelu v tom vidím (Uděláš něco, co stát určil za špatné, tak dostaneš trestné body, uděláš něco, co stát označil za vhodné, trestné se ti zase umažou)
Na videa se bohužel přes Operu Mini nepodívám, takže mrknu později.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bonfire, i přesto (možná právě proto), že jsem bývalý profi řidič (20 roků s trolejbusem) tak s naším bodovým systémem souhlasím. Nikdy jsem nepřišel ani o jediný bodík.
S dacanama na silnici, kde jde doslova o kejhák, nemám nejmenší slitování.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Osobne jezdim tak, ze pokud by me nekdo sledoval a dusledne trestal vsechny poruseni predpisu, ktere provedu, mam plny pocet bodu zhruba 500 metru potom, co vyjedu z parkoviste (bez ironie).
Ja totiz nejezdim tak, abych neporusoval predpisy - ja jezdim tak, abych dojel tam, kam potrebuju, abych tam dojel v poradku a abych po ceste nikoho neposkodil, ani neohrozil, idealne ani neomezil (tomu se obcas nejde vyhnout, obcas se lide proste nejak omezuji navzajem, aniz by to slo ovlivnit)
No, a jelikoz to takto aplikuji, tak moje posledni "nehoda", kterou jsem mel, byla nekdy pred 15 lety, kdyz prede mnou nekdo prudce zabrzdil v krizovatce pote, co 3/4 autem uz byl za smaforem, kde prave skocila oranzova. Skoda byla nejaky praskly plast..
Jinak je mi zcela jedno, jestli zrovna porusuju ci neporusuju nejaky predpis. Jsou mista, kde se da zcela bezpece jezdit v obci 100km/hod. Jsou mista v obci, kde bych nejel vic jak 20-30, I kdyz se tam smi 50. Nemam problem jet na dalnici 160-170. Na "stopkach" stavim v okamziku, kdy bych stejne zastavil, I kdyby tam nebyla - pokud tam vidim sto metru kolem dokola, tak ne, nebudu zbytecne zastavovat, pokud tam nic nejede.
Atd atd
Proste jezdim bezpecne, no zcela protipredpisove.
Samozrejme jsem se v tom naucil chodit, takze jsem v zivote nedostal ani jeden bod, ackoliv uz jsem byl ucasten nekolik desitek jednani po uradech (at osobne, ci v zastoupeni).
Docela by me zajimalo, jak takova vec pomaha tomu, aby na silnicich bylo "bezpecno". Imho nijak. Naopak se ukazuje z praxe ze tam, kde se predpisy uvolni a restrikce zmizi, bezpecnost se zvetsuje (klasicky priklad Australie, kde na zkousku zrusili na nejakem useku dalsice limit maximalni rychlosti a ukazalo se ze pocet rocni pocet mrtvych se tam vyrazne snizil, konkretne na 0 (slovy nula). Akorat ze politici si rekli, ze takhle teda ne, a zase zavedli limity zpet. )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrušení limitu na nějakém vytipovaném úseku dálnice nevypovídá naprosto o ničem. Dálnice jsou už z proncipu nejbezpečnější silnice. Je taky dost rozdíl naše D1 s dvěma pruhy, povrchem jako tankodrom a provozem, tak že to spíš připomíná permamanentní kolonu, oproti několika proudé dálnici kdy mezi jednotlivými auty jsou stovky metrů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevypovida proc presne?
Pokud budeme mit situaci, ze na zacatku mame prumerne rocne xyz mrtvych na nejakem useku silnice, nasledne se zrusi omezeni, prumerny pocet mrtvych spadne na 0, nasledne omezeni vratime a pocet mrtvych se opet zvysi, tak podle tebe v tom neni zadna souvislost? To jako fakt?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Německu mají na dálnici neomezenou na 2/3 dálniční sítě a co do nehodovosti jsou na tom lépe než v českém Banánistánu. Tak prosím přestaňte psát lži!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

he he nekdy si nepříšel o jediný bodík , a čím pak to asi bude ? že by pčr a mněstapo nestavělo mněstkou dopravu ! tím to je !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pane copperx,
máte naprosto zbytečné obavy a mylné představy.
To, s tím "dvacetiletým trolejbusem" jsem psal proto, aby bylo vidět, že něco málo o ježdění a chování řidičů na silnicích asi vím.
Mimochodem, řidičák mám od roku 1970 a pochopitelně jezdím i v "civilu".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hm řp mám delé a taky něco řizaní a řidičích vím , že filzy nestaví hromadnou dopravu a to je prostě fakt , který nelze popřít ! taky neříkam že je to vaš případ znam i vyjímky ktere jezdi dobře :) a maji štěstí že jim nemizi body ! ( to myslím tak že je ještě "nechitily" za najkou blbost )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pane copperxi,
pokud jsou vaše řidičské dovednosti na podobné úrovni jako vaše schopnosti "češtinské", tak bych se s vámi na silnici potkat nechtěl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hezka snaha odvést řeč jinam :) faktem že pčr ani mněstapo nestavi hromadnou mněstkou dopravu je prostě fakt ! i když se jedné za strany policie a zneužíti pravomoci a nadržovaní ! čím to asi bude ? asi na vyplatech provozovatelu místni dopravy je krom zamněstancu i někdo jiný co :)))
a to bych mohl pokračovat ! třeba jak je možné že autobusu a trelebusu maji dalkové ovladaní semaforu ? ! prostě se bus nebo trelejbus cvakne zelenou ! to už je vrchol hovadizmu ! jo malem bych zapomněl jak je možné že trolebusu nemaji SPZ ? když jsou motorové vozidlo a a učatník silničného provozu ! a žadnou vyjímku namaji ! na vašem místě bych raději mlčel co se týká bodového systemu !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čínský systém ale různé trestné body spojuje. Jako by zde kromě bodů za dopravní přestupky byly podobně přísné body za pozdní platby (každá pozdě zaplacená složenka 1-3 body), online příspěvky (za "nevhodné" komentáře 1-6 bodů), chování na veřejnosti (body dolů za kouření, zápach z potu, kýchání, smrkání, apod.).

A po 12 bodech člověk neztratí jen řidičák, ale i možnost létat, jezdit vlakem, možnost lepšího zaměstnání, omezí nebo zruší mu kreditku, ....

Pokud to dovedou daleko, tak ten systém může být velmi krutý k těm s nízkým skóre ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže je tu jeden rozdíl. Náš bodový systém umožňuje nápravu, ten Čínský nápravě progresivně zamezuje. Příklad: Nenavštěvuješ pravidelně své rodiče? Zákaz cestování vlakem. Nikoho nezajímá, že bydlíš na opačném konci Číny a nemůžeš si dovolit cestu tak často jak si vláda představuje. No a zákazem Ti možnost navštívit rodiče ještě ztíží. Máš málo bodů, protože jsi se neusmál, že Ti snížili body a zakázali jízdu vlakem? Nezájem. Nemáš nárok na "dobrou" práci, díky které jsi mohl za rodiči jezdit alespoň jednou ročně... Bydlíš v neutěšených podmínkách, máš hluboko do kapsy a Tvé oblečení není odpovídající? Nezájem. Další body dolů... můžeš být rád, že Ti dovolíme vůbec dýchat, ale na vodu z kohoutku nemáš nárok, pij třeba z kaluže... Chceš se vyhrabat ze dna, na které Tě daný systém dostal? Pak musíš být robot, nemyslet, dělat co Ti řeknou, souhlasit se vším, co Ti řeknou a být správný komunistický Číňan, který jí, spí, prdí a zvrací přesně dle 10 letky... Ano, můj příklad je nadnesený, ale jen proto, aby ukázal absurditu Čínského bodového systému.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Chceš se vyhrabat ze dna, na které Tě daný systém dostal? " Kromě zveřejněných možností jistě bude i osvědčená možnost stát se udavačem, byť plusové body za tuto činnost budou skryty pod "kladným vztahem k systému..."

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Čistokrevná totalita - po které navíc touží i šašci z Brusele a další.

Navíc je ten nadpis dost zavádějící, protože normální život by to nebyl ani v případě, že by měl člověk plné skóre a mohl cokoliv (byl by to vůbec ještě člověk?)

Normální je žít svůj život svobodně a beze strachu, totalitu (touha ovládat) chtějí ti s pokroucenou morálkou nebo úplně bez morálky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě malý dodatek — děsivější je to o tu skutečnost, že to zavádí Čína — nejlidnatější stát, s čím dál tím větším vlivem politickým i hospodářským pro celý svět.
Kdyby se to zavedlo třeba v Česku nebo na Slovensku, tak skoro nikdo na světě nás, ministátečky, ani nenajde na mapě a nebude to brát vážně.
S dnešní sledovací technikou — chytré kamery i odposlech všude, stádo pitomců na Fejsbůku co na sebe veřejně vyblijou každý detail svého života, všeobecné vlastnictví smartfounů které o nás prásknou naši momentální i minulou polohu i komu kdy telefonujeme, obchody vědí přesně co, kde a jak často nakupujeme, pro stát budou přístupné naše účty v bankách a spousta dalšího. Jak se tomu chcete ubránit, pokud to někdo uzákoní?
K dokonalosti to přivede zrušení hotovosti, ke kterému asi časem dojde. Stát vám s posvěcením nějakého zrůdného zákona bude hospodařit s konty. A netěšte se, přidávat rozhodně nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale kdyby tu ten stat nebyl, kdo by stavel silnice? A vzdyt by tu nastal divokej zapad, vsichni by se na ulici strileli na potkani a nakonec by to tu ovladl jeden velkej mafian.
Nene, holt se neda nic dela, tohle vsechno za to stoji....
(Jinak odpoved na tvou otazku, jak se tomu ubranit, je vcelku jednoduche, ale kvuli tomu, co jsem psal vyse, nerealna : Proste poslat stat ho haje a resit si veci po svem. Ale to by lidi nechteli, lide svobodu nechteji...takze v soucasnem svete zni odpoved : Nijak)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pane Suchánku, naprosto netuším, proč odpovídáte pod mým komentářem.
Já nikde nepsal že nemá stát být. Jen jsem se naprosto nenápadně zmínil že zneužívání techniky k buzerování občanů se mi nelíbí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm....ironie to byla, no. Asi to priste budu muset primo oznacovat :-(
Rozhodne ale zaver ironie nebyla a je to tak: Dokud tu bude stat a zaroven lide, kteri touzi po tom byt nesvobodni (a to budou, protoze stat je primo vyrabi, je to zacykleny kruh), tak se s tim neda nic delat. Muzeme tu nad tim lamenotvat (nas par, co nam to vadi), ale to je tak vsechno.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ale cina to zavadza prave preto, ze su najludnatejsi.. Sa pozri nas bolo 15M a Klaus s Meciarom sa nevedeli dohodnut kto kolko ukradne, tak rozdelili stat v podstate proti voli ludi.. Cinanov je 1,6miliardy, keby tam bolo tolko politickych stran na hlavu ako u nas, tak sa to tam rozpadne na stomilion statikov... Cina tu bola uz pred 4000 rokmi a ak ludstvo nevykape (co zrejme tak ako ho dnes pozname ano) tak tu bude aj o 4000 rokov. Nasa europska civilizacia padne do par rokov, prevalcuju nas arabi a este si ich na to sami vychovame a vykrmime..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám že tohle se bude týkat jen těch nemajetných...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je špatný předpoklad. Čína se ráda zbavuje i majetných, ale neloajálních soudruhů. Přičemž neloajální je každý, kdo by mohl samostatně myslet a tím ohrozit systém. Nedávno umožnili návrat císaře a s jeho stoupajícím věkem paranoia režimu jen poroste...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to souvisí s tímto "hodnocením" jak. Bohatému číňanovi je naprosto jedno jaké má hodnocení dovolenou si prostě koupí jakou chce....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne každý bohatý Číňan má soukromé letadlo, aby na tu dovolenou mohl odletět :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele a je jisty, ze tohle neni jen nejaka fejknews? Mas sice v clanku zdroje, ale nezda se to uplne duveryhodne.

Jako v podstate bych podobny kreditni system uvital, mne to proste v ciste teorii neprijde jako spatna vec, ale prijde mi to jako utopisticke. Samozrejme, pokud neco takoveho nekde zavadet, tak urcite staty jako Cina nebo Japonsko, kde lide neumi tak dobre lhat jako treba v Evrope a kde treba nehrozi udavani ze zavisti nebo proste ruzne konspirace, ze treba da nekomu ucitel petku, tak ho dotycny obvini, ze je pedofil nebo prote podobne nejake veci, tak to je v Cine oproti Evrope naprosto minimalni.

Treba ze zminenych duvodu si to nedokazu predstavit v CR. Proste takoveto systemy mi nepripadaji spatne, nebot nejak pojmenovavaji spolecenskou zodpovednost. Napriklad, jel jsi vlakem opily a poblil ses tam, tak jsi dojezdil. Ja to vitam. Samozrejme v realu vidim tu obrovskou zneuzitelnost, kdy se podobny system muze vymknout kontrole a muze trestat zcela nevinne lidi jen na zaklade toho, ze je nekdo falesne narkne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Fakenews to není. Systém nebude závislý jen na hlášení, ale masivním sběru dat, takže umění lhát zas tak nepomůže. Takový systém je špatný z principu, uvítat ho může jen užitečný idiot nebo vládce :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasne, Black Mirror s03e01 Nosedive v praxi.. uz po precitani nadpisu mi hned napadol BM... Tos asi sa cinania inspirovali :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Rusku už to funguje dávno, jen o tom blbečci typu Zeman neví. U nás to funguje například při řízení auta...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a najky zdroj ? tohohle tvrzeni ! nebo jste si zase rano nevzal prašky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže kromě bodů za ŘIDIČÁK mají ještě body za CHOZENÍ a KECÁNÍ :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je to takový ČÍNSKÝ FEJSBŮCH :D :D :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Tak je to správné, soudruzi, tak to má být."

Nevím co dělají západní demokraté špatně a Čína naopak dobře, protože i přes tohle všechno má USA víc vězňů než Čína s miliardou obyvatel navíc.
USA cca 2,2 milionu.
Čína cca 1,7 miliony.

A teď babo raď, který systém si zaslouží více kritiky...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, a proto je v Pekingu dohlednost 30 metrů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Otázka času, problémy s exhalacemi byly dříve taky... TAkové tokio a lidi s rouškama si pamatuju dodnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je v tom jeden zásadní rozdíl. V 70. letech to byl i technologický problém. Dnes je to jen otázka peněz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale houbeles, prostě je tam moc lidí na moc malém místě. Stejně jako dřív jinde. Čína si tohle prožívá se zpožděním díky překotnému rozvoji.
Jinak pěkně jsou ty exhalace ve světě vidět například v tomhle žebříčku:
https://www.numbeo.com/pollution/rankings.jsp
Praha a Brno jsou tam kupodivu zeleně, na rozdíl od takové Neapole.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to jen moc lidí na malém místě. V Číně se na znečištění pořád zásadně podílí průmysl, ne jen doprava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jinde snad ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o velká města, tak na západě již dlouho dominuje doprava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"WHO sbírala data ve více než 3000 městech. Přes 80 procent jejich obyvatel je vystaveno úrovni kvality ovzduší, která překračuje nejzazší limity.
Přestože jsou zasaženy všechny regiony světa, nejhůře na tom jsou rozvíjející se, ale chudá města na Blízkém východě a v jihovýchodní Asii. Mezi třicítkou nejvíce znečištěných nejčastěji figurují ta indická. Naopak tradičně zamořeným čínským městům se podařilo kvalitu vzduchu od roku 2011 zlepšit."
Zdroj Aktualně.cz 2016

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mirdo, kdyby sis něco zjistil, tak bys věděl že v Číně se běžně popravuje, dokonce na stadiónech...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V USA se taky popravuje. Máš čísla poprav, která by zvrátila tu obrovskou nerovnost v počtu uvězněných? Normálního člověka musí zarážet, že vzor demokracie má podstatné vady i ve srovnání s Čínou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A taky v Americe bijou černochy :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na to si do jesté míry můžeš odpovědět sám. Strávils by raději rok v čínském, nebo americkém kriminále?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta míra je hodně slabá. Vybral bych si americké.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, podle tvého příspěvku jsem tipoval ze čínské...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jak vidno tady zdejší dyskotujíci si vubec neuvědomuji k čemu takový system bude ! doslova k vidírani lidi ! a jejich ničení pokud nebudou někomu po vuly !

u nás to začína polehoučku boduvý system pro řidiče ! a pokračovaní jsou elektronice recepty ne léky ! sposta lidi neví ani co bere a ani je to nezajíma ! tak u elektronického receptu neni žadný problem zmněni ne jiný lek ! co je třeba zabije ! nebo za placebo aby pojištovna ušetřila dalo by se najít spousty možností jak stát mužou zneužít elektronické recepty na leky proti lidem ! a mám obavy že jak mile nastane absolutní povinost lekařu davat jen elektronické recepty ,co ž by mněly být od roku 2019 ! tak se to muže zneužít ! jak všecko co se zatím vymyslelo v čr tak se to zneužílo !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže lidi se budou chovat "slušně" z donucení a nikoliv přesvědčení? Jen aby se to soudruhům, co se u nich náš Eman učí stabilizovat demokracii, drobet nevymknulo z ruky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To, že se to vymkne z ruky, je zcela jisté, soudruzi v tom mají tradici. Nakonec bonzovací hlídky v rámci kulturní revoluce byly v podstatě to samé, teď jen bude bonzování automatizováno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

soudruhum se to nevymkne ! v chine se rádi soudruzy stříli :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clanek mi prijde podivny a prijde mi ze micha hrusky s jabkama.
Po bodech:
1. to si v tak male zemi jako je CR nedovedu predstavit
2. hrani her a neplaceni faktur - pokud neplatis, tak je snad normalni, ze te odriznou. Ocitnes se na seznamu dluzniku ~ prijdes o body (banky tomu tusim rikaji screening a kdyz nemas dost bodu, tak ti nepujci)
3. To uz tu bylo za komancu
4. Sakra s popsanym trestnim restrikem jses prece diskvalifikoval
a nemas narok v kazde rozumne spolecnostii
5. Zase znama vec ze sociku.
6. Zase za sociku - vyhlasovalo se v Rudem pravu - i kdyz tech lidi bylo par a nepravidelne.
Takze prekvapive skoro vse uz tady bylo a lidi si na to velmi rychle zvykli a tech co si nezvykli to byl pocet na urovni statisticke chyby.
Jinak by mi zajimal original tohoto clanku ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

4 : ono by jste se divil kolik firem má raději lidi z popsaným rejštříkem trestu než když maji čístý :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kromě Black Mirror bych taky rád uvedl The Orville S01E07 "Majority Rule".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobnou věc jsem před pár lety četl jako návrh nějakých evropských (tuším Švédsko, nebo Německo) zelených, je s tou obměnou, že oni to navrhovali podle uhlíkové stopy a hodnotili věci jako množství zkonzumovaného masa nebo počet cest autem.
Což je daleko horší, protože to byla úvaha regulerní politické strany na Evropském kontinentě s očividnou snahou snížit všem životní úroveň.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však taky mezi zelenými a komanči velký rozdíl není. Obě strany chtějí společnost řídit, jen ideologická omáčka je jiná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ona existuje nějaká strana která by se nesnažila "řídit společnost" ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Váš problém je, že rád nerozlišujete strany svou ideologií z principu totalitní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne já skutečně nerozlišuji jestli se mi snaží do života kecat "komunista", "antikomunista", "theokrat", "echt-demokrat" nebo nějaký sociopat, řeším jen výsledek jeho snažení bez ohledu na jejich kecy (a ten bývá ve výsledku dost podobný).....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

každá strana chce řídit společnost a to bez vyjímky ! moc je bohužel dost velké lákadlo !!! aby řekl pravdy tak jsem ještě neviděl v najké straně normální lidi myslím tim obyčejné lidi ! par vyjímek od roku 89 bylo a bylo jich pár ! a jak špatně skončily :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.