CDR.cz - Vybráno z IT

Nové BMW i3S by se mělo objevit v září, přinese změnu designu i zvýšení výkonu

Bmw 4
BMW i3 nejspíše znáte, malý městský elektromobil, který lze poměrně často potkat i na českých silnicích. Nicméně se svou 94 Ah variantou nezklame ani v příměstském provozu. Přeci jen, výkonu má na to dost.

Aktuálně prodávaná i3 je v prodeji se stejným designem už 4 roky. Nicméně v Mnichově chystají jednak facelift aktuálního modelu, přijít by ale měla i výkonnější varianta nazvaná i3S. Nynější model má 125 kW (170 koní) motor s 250Nm kroutícího momentu, přičemž z 0-100 Km/h zvládne za 7,3 vteřiny, resp. 7,2 s menší kapacitou baterií. To jsou poměrně slušné hodnoty na malý městský vůz.

To však BMW nestačí a i3S má přinést o 10 až 15 koní více, což se může zdát jako malý rozdíl, ale pokud se zapracuje na snížení hmotnosti a zlepšení aerodynamiky, mohlo by to mít razantní dopad na dynamiku jízdy.

Bmw 1Bmw 2Bmw 3

Dle zdroje má mít i3S nižší světlou výšku o 10 mm a upravený přední nárazník. Samozřejmě se chystají i další úpravy, ale jejich podrobnosti neznáme. Dá se tedy předpokládat, že se i3S jen tak nezalekne ani těch nejlepších malých hot-hatchů, jako je Clio R.S., Fiesta ST nebo Polo GTI.

Facelift klasické i3 má přinést nový přední nárazník, přepracované mlhovky, nové čelní LED svítilny, ale též nová kola, nový zadní nárazník a široký výběr z barevných variant interiéru. To potěší především více designově smýšlející jedince, navíc se tak můžete odlišit od ostatních majitelů i3.

Mezi úpravy má patřit i upravený DSC systém (obdoba ESP), který má zvýšit přilnavost a záběr na vlhké vozovce. Vypadá to tedy, že se na Frankfurtském autosalonu máme rozhodně na co těšit. 

Zdroje: 

BMW, BMWCT

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nové BMW i3S by se mělo objevit v září, přinese změnu designu i zvýšení výkonu

Žádné komentáře.