CDR.cz - Vybráno z IT

Nové informace o remaku Final Fantasy VII, první záběry ze hry a další trailer

Ffvii R 02
Final Fantasy VII je jedním z nejznámějších dílů série (ne-li úplně nejznámější). Sedmý díl se stal pro mnohé kultovním titulem, bohužel už je na něm dnes výrazně znát zub času, a tak je nejvyšší čas na remake. A jaký bude, se postupně dozvídáme.

Před pár dny vyšel v rámci konference PlayStation Experience nový trailer k přepracovanému Final Fantasy VII. Prvně se jsme se o remaku tohoto titulu dozvěděli během letošní E3, kde hra publiku téměř sebrala dech. Již roky se mluví o tom, jak si sedmý díl zaslouží modernější zpracování, a současná doba, kdy se tvoří jeden remake za druhým, je ideální příležitostí. 

Tehdejší trailer toho ovšem příliš neprozradil. Ukázal ikonické postavy ve formě jediné cutscény a pár známých lokací. O samotné hře si ale nikdo moc obrázek udělat nemohl (to ovšem nebránilo v tom, aby se po internetu začala šířit různá reakční videa, ve kterých velcí fanoušci jásají až ke stropům). Tehdy zůstávaly pouhé spekulace, k jakým změnám vlastně dojde.

V rámci víkendové konference jsme se dočkali dalšího traileru, který už toho ukázal daleko více. Získali jsme bližší pohled na cutscény, které budou pojatý ze zcela jiného úhlu, s důrazem na akčnost a méně na sáhodlouhé dialogy.

Z některých krátkých scén lze také vypozorovat, jakým směrem se hra vydá z hlediska hratelnosti. Tato složka vypadá na typickou moderní akční adventuru z pohledu třetí osoby se soubojovým systémem připomínají poslední FF hry. Ale snad i hráči, kteří mají za sebou například jen Final Fantasy VII: Crisis Core pro PSP, by se měli cítit jako doma. Vývojáři ovšem varují, že se jedná o ranou verzi, a hodlají jej ještě více propracovat s důrazem na strategii.

Nelze čekat stejný zážitek, jaký nabídl původní díl. Vše je přepracované od úplného základu a akční složka dominuje. Je individuální, do jaké míry takový přístup přivítáte či odsoudíte. Změny zkrátka kopírují dnešní dobu a úspěch posledních titulů ze série.

Ffvii R 01

Zajímavou informací je epizodické pojetí příběhu, které se začíná v herním průmyslu čím dál tím více rozmáhat. Hra bude rozdělena do několika částí, které budou vycházet postupně. Square Enix obhajují své rozhodnutí tak, že jsou díky epizodickému pojetí schopni se vyhnout jinak nezbytným střihům v příběhu.

Final Fantasy VII by mělo mít okolo 10 až 200 hodinami, a možnosti PlayStation 4 by nedovolili tak hutný obsah vměstnat do jednotlivého produktu. A jelikož jejich cílem je obsah zachovat, namísto jej sestřihat, rozhodli se pro postupné uvolňování.

Final Fantasy Vii Wallpaper 2Final Fantasy Vii Wallpaper 1

Nedočkavcům doporučujeme si zahrát Final Fantasy VII: Crisis Core, které se stalo jednou z nejlepších her pro handheldovou konzoli PSP (dnes si ji můžete zahrát i na emulátoru pro PC). Crisis Core slouží jako prequel pro sedmý díl, a nic by vám tak nemělo uniknout. Každopádně se rýsuje krásný maraton Before Crisis > Dirge of Cerberus > Crisis Core > Advent Children.  

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nové informace o remaku Final Fantasy VII, první záběry ze hry a další trailer

Čtvrtek, 10 Prosinec 2015 - 18:57 | HKMaly | Ctu spravne, ze remake Final Fantasy VII bude mit...

Zobrazit diskusi