CDR.cz - Vybráno z IT

Nové iPady a další produkty Apple nejspíš uvede 22. října

Apple-iPad-5-Space-Grey-54-new-ipad
Pro všechny fanoušky Applu budou příští dva týdny plné napětí a spekulací. Na úterý 22. října se totiž chystá událost, jejíž součástí velmi pravděpodobně bude i uvedení nových iPadů 5 a iPadů Mini 2. Spekulací o tom, jaké kolem nich budou novinky a jaké další produkty Apple představí, se samozřejmě průběžně objevuje celá řada.

Podle Johna Paczkowskiho z AllThingsD v úterý 22. října proběhne setkání pouze pro zvané, kde Apple s největší pravděpodobností předvede novou generaci iPadů. A můžeme-li Paczkowskimu věřit, tak nejen ji.

Začněme ale od základů. Na setkání bude s velkou pravděpodobností představen nový iPad 5. generace a nový iPad Mini 2. Hlavně v druhém případě by to mělo svou symboliku: datum je totiž stanoven skoro přesně rok po představení iPadu Mini v roce 2012, které se loni konalo 23. října.

Apple-iPad-5-Space-Grey-80-grey-white

O uvedení iPadu Mini 2 ale někteří komentátoři pochybují a část se jich kloní k názoru, že nejprve budou představeny pouze páté iPady. Odpověď tak poskytnou buď možné úniky informací v následujících dnech, nebo až samotná událost. Kromě iPadů se prý bude mluvit i o novinkách kolem přístroje Mac Pro a operačním systému OS X Mavericks.

os_x_mavericks

Zatím není potvrzena lokalita, kde by se setkání s novináři mělo konat. Zdroje nicméně mluví o tom, že událost nebude v San Jose, kde byl loni představen iPad Mini. Jako nejpravděpodobnější by tak přicházely v úvahu buď Cupertino v Kalifornii, kde má Apple své sídlo, anebo San Francisco a jeho Yerba Buena Center for Arts.

Podle blogu ExtremeTech situace nasvědčuje tomu, že by počátek prodeje nových iPadů ve Spojených státech mohl být stanoven na 1. listopadu. Jiní ale spekulují o možnosti startu prodejů o týden dřív, už v pátek po představení novinek, tedy 25. října. Žádné ověřené informace bohužel zatím k dispozici nejsou.

Pokud by se opakovala situace z loňska, kdy v ČR a na Slovensku začaly iPady Mini i iPady 4 být prodávány už týden po svém představení, 2. listopadu, mohli by se od počátku listopadu na novou koupi tešit i všichni místní zájemci o nejnovější výrobky Applu.

Hardwarová výbava? Inspirací iPhone 5 i předchozí generace iPadů

Pokud jde o technickou specifikaci, iPad 5 by měl být "kratší" než jeho předchůdce, o něco lehčí a méně zvlněný na zadní straně. Stejně jako iPhone 5S by měl obsahovat nový snímač otisků prstů. Pohánět by ho podle spekulací měl nový 64bitový procesor A7. Naopak iPad Mini 2 pravděpodobně procesor A7 mít nebude, i když to nelze úplně vyloučit. Druhou variantou, tou zatím pravděpodobnější, je procesor A6X, používaný ve čtvrté generaci iPadů.

K tématu:

Velké neshody zatím panují i kolem displeje iPadů Mini 2. Podle některých by se druhá generace malých iPadů zatím měla obejít bez Retina displeje, prý kvůli problémům při jejich masové výrobě. To by ve svém důsledku znamenalo rozlišení 1024x768, pravděpodobně se zlepšenými barevnými vlastnostmi oproti první generaci. Jiní ale s odkazem na různé své zdroje hovoří o "obrazovce s vysokým rozlišením". To by naznačovalo, že půjde o Retina displej s parametry 2048x1536. Tato druhá varianta by Apple jednoznačně stavěla do lepší pozice ve srovnání s výrobky konkurence.

Apple-iPad-5-Space-Grey-09-new-ipad

Jako o poslední možné novince se hovoří se i o nových barevných variantách přístroje, po vzoru nedávného zlatého iPhonu. Ani zde ale zprávy nikterak nepopírají, že prozatím není nic jisté. Applu se prostě tentokrát daří držet vše hezky schované pod pokličkou. Na konečné rozuzlení si tak budeme muset počkat až do 22. října.

Tagy: 

Diskuse ke článku Nové iPady a další produkty Apple nejspíš uvede 22. října

Žádné komentáře.