CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nové Raspberry Pi je tu! Minipočítač vypadá jako RAM modul, nízká cena zůstala

"Minipočítač"? Snad jednodeskový mikropočítač, ne? Nemám pocit, že kvůli RPi musím vystěhovat PDP-11, abych na RPi měl místo. :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, cakal som ze spravia nasledovnika podobne lacneho ale aspon trochu modernizovany HW

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Přímo na stránkách projektu je napsané, že toto přesně nechtějí udělat. Taky je tam vysvětleno proč - jednoduše proto, že cílem projektu Pi je optimalizovat software aby fungoval a neřešit problémy metodou většího kladiva. 700MHz (i u starého ARMu) je opravdu hodně, přestože si to málokdo uvědomuje. Když si vezmu, s čím jsme pracovali před třiceti lety a co jsme s tím dokázali, tak jde vidět, že dnešní platformy jsou v podstatě bohapusté plýtvání a s výkonem Pi jde pomalu zničit svět.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň, že to už vypadá na možnost programovat přímo GPU. Když už člověk bude potřebovat pro embedded aplikace něco extra, je to asi lepší možnost než tam cpát nějaká masivnější ARMová jádra.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Keby to malo aspon architekturu ARMv7 a nie ARMv6

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

700 MHz sice je hodne, ale pouziti na Powerpoint silne omezuje fakt ze to przentaci otvira 2 minuty, pricemz procesor je na 100% a RAMky se pouziva pouze 120 MB.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Powerpoint asi není příklad optimalizované aplikace, tady platí to o větším kladivu. A vůbec - on existuje Powerpoint od MS na ARM architekturu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.