CDR.cz - Vybráno z IT

Nový Adobe Photoshop bude zdarma. Poběží v prohlížeči bez potřeby instalace

Společnost Adobe přišla s novým způsobem, jak nalákat nové uživatele. Připravila bezplatnou verzi své nepopulárnější aplikace Adobe Photoshop, kterou nebude ani potřeba instalovat, ale pouze otevřít v internetovém prohlížeči. Pochopitelně nebude disponovat všemi známými funkcemi, ale začátečníkům by měla tato verze svými možnostmi stačit.

Zdroj

Adobe Photoshop je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějších bitmapových grafických editorů, který využívají profesionální grafici z celého světa. Minulý podzim představila společnost Adobe i webovou verzi svého bitmapového editoru. Nyní tuto webovou alternativu nabídne široké veřejnosti zcela zdarma, respektive její základní verzi. 

Již vloni stávající uživatelé uvažovali, jaké má společnost plány s tehdy ohlášenou webovou aplikací. Nyní je úmysl Adobe o něco jasnější. Výhodou webové aplikace je, že před potenciální zájemce neklade bariéru v podobě stahování a instalace, ale běží z internetového prohlížeče prakticky okamžitě. Jedná se tak o skvělou cestu, jak přilákat nové uživatele, kteří by se v případě spokojenosti časem mohli poohlížet po plnohodnotné verzi.

Zdroj

V tuto chvíli Adobe testuje Photoshop v Kanadě. Prozatím zde nabízí plné portfolio služeb za bezplatnou registraci, ale i zde časem omezí většinu funkcí. Tyto funkce si pak budou moci uživatelé jednotlivě dokupovat. Po testování v Kanadě plánuje Adobe rozšířit Photoshop i do zbytku světa.

Ať už se tak stane kdykoliv, je nutné brát možnosti tohoto editoru s odstupem; osekaná verze bude patrně stačit jen nenáročným uživatelům pro základní úpravy. Mezi bezplatnými alternativami se pravděpodobně i posléze najdou lepší volby, například GIMP. 

Diskuse ke článku Nový Adobe Photoshop bude zdarma. Poběží v prohlížeči bez potřeby instalace

Neděle, 19 Červen 2022 - 10:37 | Libor Bauer | Aplikace v prohlížeči? Triple facepalm :-)))...

Zobrazit diskusi