CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nový dům si dnes už vytisknete. Hotový je za 24 hodin a stojí 200 tisíc

Za 24 hodin je hotová hrubá stavba, ale napřed se musí založit základová deska. Pak musí beton měsíc vyzrát a teprve potom se udělá střecha, potom osadí okna, dveře, natahá elektrika, voda, plyn, topení, udělají omítky... a protože je to betonové, tak je to určitě skvěle izolované, hotový pasivní dům.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak!
Navíc v ceně není základová deska, střecha, okna, elektřina ... a práce lidí.

S tiskem betonu problém nemám ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já když tuhle hovadinu četl na The Verge, tak jsem si říkal že takovýhle projektů už tu bylo asi tak 20. Nic nového to nepřináší protože všechno už tu bylo a v zemích kde je ta 1 miliarda bezdomovců je cement asi tak běžně dostupný jako u nás vlak co jede načas. Tam kde by to bylo potřeba je právě naopak lidí co nemají do čeho píchnout moc a staví jen z bláta, slámy a vlnitého plechu.
4000 USD za obydlí tam fakt nikdo nevyndá protože to je cena za kterou tam dospělý člověk jí zhruba 10 let (cca 1 USD na den).
Kamarádka projektovala něco podobného v Ženevě, prezentovali to na prestižní výstavě v Miláně ale už pak nezbyly peníze na realizaci v místě určení. Inu není nad dobře vynaložené peníze z grantu :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ale dajte aj rozmery, nech si to teda mozeme porovnat kolko to bude z porfixu alebo itongu... Lebo na dome nie steny su najdrahsie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když koukám na ty stropy tak si říkám, že trocha izolace by jim prospěla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.