CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nový průlom by mohl vést k čistší vodíkové energii

Super, jen tak dál, je načase oprostit se od fosilních paliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to byla realita, asi bych se nebránil, nicméně rád si užiju benzin ještě nějaký ten rok :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, s vodikem to nebude driv, nez za 30-50 let... pokud vubec. Neefektivni vyroba neni jediny, natoz zasadni problem. :-)
Prioritni problem k reseni u vodiku je jeho velkoobjemove skladovani. Stlaceny totiz zabere prilis mnoho mista a udrzet ho ve zkapalnenem stavu stoji zase prilis mnoho energie. Az prijdou na levne a zaroven efektivni reseni pri skladovani, tak se o prechodu na vodik muzeme zacit bavit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tento problém naše fyzika nedovolí vyřešit nikdy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

bohužel prosazování obnovitelných zdrojů je podvod, stejně jako tento článek. Kikněte si na zdrojový článek a porovnejte si jeho obsah s místní kopii. Zjistíte, že si autor vycucal řadu tvrzení z prstu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nevím co bych si měl představit pod "kiknutím" a není to podvod. Nelži trolle

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak si teda prosimtě přišel na tu účinnost 15%. V odkazovaném článku na scitechdaily nic o účinnosti není.

Další problém tvůj problém Driscole je, že seš technickej analfabet. Jinak by tě hned napadlo jestli třeba ta 15% účinnost není nějaká nízká. Když spojíš solární panel s elektrolyzérem, dostaneš vyšší účinnost.

Prosimtě už o věcech, kterejm nerozumíš raději nepiš. Akorát děláš blba ze sebe a taktéž ze zdejších čtenářů. Předem díky.

Jen tak na okraj: vodík je tak dobře skladovatelný, že když si natankuješ plnou nádrž, tak za 2 týdny stání se obsah nádrže vypaří :-) Vysvětlení zpracované tak, aby ho pochopili i analfabeti jako Driscoll najdete na YT v kanálu Engineering Explained . https://www.youtube.com/watch?v=vJjKwSF9gT8

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha. Pane novinar, zkuste si nacist trochu informaci. Vodik neni zdroj energie (v perexu: "Vodík je považován za jeden z nejperspektivnějších zdrojů energie ").
Vodik ziskany treba pomoci zde zmineneho procesu je jen medium. Zpusob jak energii prenest z jednoho mista na druhe, nebo jak energii uskladnit.
Je to fakt velky rozdil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>Vodík je...energeticky hustý
Doted jsem mel za to, ze je to prave naopak? Ze ma kuprikladu jen asi tretinu (10 megajoulu na zkapalneny litr) toho co benzin? Takze je energeticky hodne ridky.

>k vytvoření nových zařízení pro výrobu čistého vodíku z obnovitelných zdrojů energie
Jako fauna/flora dokaze ve velkem vyrabet vodu ze slunecniho zareni? Protoze voda je to co PSII mimik potrebuje. A pokud nemame nic co by vodu dokazalo vyrobit, tak to neni obnovitelny zdroj (byt ji na planete mame zatim opravdu hodne).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no jo, driscoll je technický analfabet a proto netuší nic o tom, že energetická hustota se může měřit v různých jednotkách. Vodík má vybornou hmotnostn9 hustotu v kJ/kg, ovšem naprosto mizernou objemovou hustotu v kJ/m3. Pro automobily je důležitá zejména objemová hustota, vozit s sebou kubíkovou nádrž na vodík není příliš praktické.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.