CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nový ruský ledoborec Ivan Papanin bude vyzbrojen střelami kalibr

když už tak

nové flotily ruských stealth bitevních kvantových orbitálních ledoborců (schopných ponoru do hloubky 12km) budou vyzbrojeny mimo jiné i rodinou střel 3M-54 Kalibr, fotonovými torpédy a hypersonickým termonukleárním laserovým .. hm .. minometem (ano, jednotné číslo je záměr)

prostě mi tam chybí ta fantazie se superlativy ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

12 km? To je ale ta cvičná do každé rodiny ne? Ruské ponorky umí až 20 km a v případě ohrožení ruských občanů i hlouběji...

Ne ale vážně, díky aktuálnímu tání ledovců si začnou velmoc nárokovat různá území a to za cestou zastrašování zbraněmi... Smutný, když vezmu fakt, že země vlastně nikomu nepatří a my jsme jen další živočišná forma z miliardy dalších.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nic proti kocábce, pěkná - trochu mě překvapuje, že nemá atomovej reaktor (u ledoborce mi připadá, že se hodit)
schválně, kolixe jim jich povede postavit a jaká bude kvalita

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak doufejme, že ta kvalita bude lepší, než u angloamerických stealth torpédoborců...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bezesporu. V Rusku se vše povede na první pokus, maně mne napadají ruské letadlové lodě, Armata nebo Su-57. Tipuji, že postaví ještě jeden ledoborec této třídy, pokud tedy neprodají rozestavěný trup Číně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

SU-57 je nepoporatelny král nebes a v rukou zkušeného pilot je to Rambo v Saigonu. Avšak i takový král něco stojí a protože ruské vlastenectví končí u dolarů, tak i v Rusku umí podojit vládu (notabene pokud je Putin akcionářem). Ale i s těma pár staršíma kusama jsou schopny NATO ve vzduchu dost zavarit. skutecna NATO letka se dost lisi od té papírové a dotační. Mimochodem jak víme kolik kusů SU-57 létá? Myslíte si že Rusove budou do světa vytrubovat své reálné síly? Vždyť tohle dělá jen Česko a Slovensko. I ty Poláci mlží o tom co mají. Když budete mít zbrojak, taky budete zlodějům říkat kolik jakých máte zbrani?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako pokus o mlžení pěkný, ale to si zkoušejte na ty, co se o letectví nezajímají. U Su-57 se jistojistě ví o devíti prototypech a že první dva sériové stroje mají být dokončeny do konce roku, přičemž na výstavě Armija 2019 ruské ministerstvo obrany slavnostně objednalo 76 letounů. A víc jich asi nebude - samotní ruští vojenští experti často stroj označují jako „létající komplex méněcennosti.” A o čem mlží Poláci? Ve výzbroji mají 27 ks MiG-29, 48 ks F-16 a 18 ks Su-22; mají zájem o nákup 32 ks F-35A.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazaxx zapomíná na to, že existuje něco jako satelitní pozorování, takže to rusácké mlžení je dobré akorát pro milovníky konspiračních alternativních "názorů".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.