CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k NZXT H630 - Sen o POŘÁDNÉ skříni

Skrinka je to sice pekna, avsak na moj vkus zbytocne velka.
Aj ked toho HW mam doma dost vela, PC vzdy skonci s 1 grafikou, max 2 hdd + SSD. Na tych par komponentov nabuduce kupim uz microATX.
Taketo obludy len zavadzaju a ak nejdem do niecoho ako je SLI / Vodnik su zbytocne.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja koupil nexus za 1.200kc ... neni sice tak dobra, ale ujde, i kdyz to uchyceni disku neni tak dobre, jak jsem si myslel ;-( ... ale jinak ujde

Regulaci 4 ventilatoru delam pres desku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kam se hrabe na 2U supermicro SC823 airflow zpredu dozadu, 4 megahlucny vetraky, 6x hotswap pozice na disky ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S tou tloušťkou plechu si děláte srandu? Když jsem před 2,5 rokem stavěl počítač, tak měli všechny skříně až do 1500 Kč (asi maximum, co bych dal) stejnou tloušťku. Ať jsem prolézal všechny e-shopy jak chtěl, tak jsem nic nenašel. Navíc, ty dražší bedny byly ještě mnohem hnusnější, než ty nejlevnější.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Centurion I měl 0.8 a stál 1200. Bohužel už se moc neprodává a nemá USB 3.0.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co tak nieco od Lian Li alebo Silverstone.

Ja mam vodne chladenie v case Silverstone Raven Rv01 a ma na vodnika uchyt zo zadnej strany lahka montaz aj demontaz.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem se díval po něčem podobném jako je moje stará Eurocase Mini Server C808C a kde nic tu nic - oceňuji na ní kromě jednoduchého designu možnost rozebrání stropnice (tam jsou dva šroubky, ale nejsou nutné) a bezšrobukové rozebrání obou bočnic, možnost vyjmout zdroj stropem, 5.25 pozice od shora dolů umožňující osadit hdd s chlazením a tlumením vibrací, dvě pozice na 80mm větrák vzadu. Ani s tuhostí kostry není problém. Záporem můžou být chybějící prachové filtry na vstupu, ale vzhledem k odstranitelnosti většiny 5.25 krytů není problém něco dobastlit a hnát vzduch zepředu do zadu přez hdd.
Kdyby někdo někde viděl prodávat tento case, mám eminentní zájem - dík za echo.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tento case mi lezi doma - samozrejme velmi stary a se spatne udelanou dirou v bocnici. Ale lezi tu, a uz pro nej (asi mesic) nemam pouziti. Takze pokud mas o starej kus zajem, muzeme se dohodnout.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

určitě, ikdyž mně trochu děsí ta díra. když, tak dál na mailu petrib@post.cz

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem odpurce podobnych predrazenych skrini ... ikdyz je fakt, ze tohle zas nejak extra predrazene neni, ikdyz bez zdroje je to uz fakt tezce balancujici na hranici mezi slusnosti a vulgaritou:)

Extremni a hlavne zbytecne vetrani, mi prijde stejne stupidni jako taktovani v dnesni dobe. Kdyz to jede, tak to jede ... leta jsem mel pocitac na kolejich prekryty dvema hutnyma kolejnima dekama, aby nehlucel a jen jsem si tukal na celo u pitomcu, co meli 15 vetraku, chieftecy za 10k a nejlip otevrene, aby to jakoze lip chladilo:o) Pritom je to uplne jedno .... kdyz to jede, tak to jede. Jelo mi to takhle nekolik let a jeste urcite nekolik let pojede (dal jsem ho pred lety brachovi - kdyz se divam do faktury, uz ma skoro 7 let ten pocitac - teda spis streva, skrin jsem si nechal). Chlazeni je jen pro lofasy, je to blbost, kravina ..... i ty statistiky disku to potvrzuji, ze prilisne chlazeni jim vadi. U CPU, GPU je to uplne fuk, mozna kdyz to ma spravnou provozni teplotu (uvnitr skrine 40-50 stupnu), tak treba tolik nedochazi ke studenym spojum nebo tomu, jak ty nove bezolovnate pajky maji na sobe ty jezecky:)

Mam uz asi 10 let nejaky chieftec (opravdu velky bigtower), co stal kolem 3k se zdrojem .... je to samozrejme cinsky smejd, radoby znacka, ale menit ho rozhodne nehodlam ....
Taky jsem mel pochopitelne odhlucnovaci boxy na disky, drahe velke ventilatory a podobne ..... s tim je konec, seru na to, ani nevim, kde to skoncilo:) ... PC a pritelcin NB jsem dal za skrin do neobydlene mistnosti k hajzlu:), za delsi kabely jsem dal asi necele 2 litry (u sveho PC mam dokonce dve "hlavy" ve dvou pokojich:) a jsem happy! V pokojich je klid a resim jen trafo v LCD a hlasitost klavesnice:o) Dal jsem tam 12cm (nebo dokonce 14?) vetrak dozadu do skrine at to trochu luftuje a sere pes ... na CPU mam vetrak, co jsem k nemu dostal pred 4mi lety ..... pred dvema zacal trosku bzucet, ale uz se zase spravil, nebo zastavil, co ja vim:o) Jednou za pul roku s tim vyjedu (mam na koleckach, je to fakt velka krava .... 10 disku a tak:), vysaju nejvetsi kocoury (takove ty prachove koule) co se nadelaly kolem pocitace a v pocitaci a je klid ....
Maximalne doporucuju misto utraceni za drahe skrine, odhlucneni a podobne nesmysly, ktere NIKDY (opravdu NIKDY) nefunguji:)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem že tenhle člověk sežral kouzelné hovno které ho činí nejchytřejším na světě. Vraž si tam 2x 290x jedoucí 24/7 a pak nám vykládej jak je chlazení pro lofasy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto v pohode, vydech to ma ven ta karta (ostatne snad asi jako kazda za poslednich 5 let???), takze opet musi pridavne vetrani resit jen lofasove jako ty:) .... navic nic od AMD mi do pocitace nesmi, takze tenhle problem opravdu resit nebudu:o)
Ty karty bezi bezne kolem 100°C, takze tam je to uplne fuck, proste se jen vic zapne vetrak, kdyz uz to bude moc horke .... na stare 8800 jsem do vetraku vrazil nejaky kabel a prisel jsem na to asi az za mesic, kdyz se mi zdalo, ze nova hra jede pomalej nez podle testu ... otevrel jsem ten nvidiacky panel a ejhle 120°C na karte .... vytahl jsem kabel, vetrak se roztocil a karta jede do ted .... ale to si muzem dovolit jen my elektrikari, "studenti" fylozofickych a humanitnich oboru musi chladit vsim moznym, treba i podlozkama pod notebook (ROFL produkt:), protoze jak to ma vic jak 30°C uz se to pece:o))))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji Vam - jste temer jiste nejchytrejsi clovek v oboru sestavovani a spravy pocitacoveho hardware. Drzim palce, aby Vam neshorel dum, az ten pocitac v neobydlene mistnosti za skrini jednou chytne plamenem.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Aha, sorry, ja myslel, ze se bavime o PC, ne o kotlech na uhli ....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Bože to je vůl. No nemá cenu tohoto trolíka trotlíka krmit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

" jen pár drobných úprav udělá z tohoto skvělého kousku skříň excelentní."
Za tie prachy by ta skrina mala byt takmer dokonala bez potreby co i len najmensi dodatocnych uprav.vcetne min. 3. tichymi fanmi v cene...
Nieje zla ale pre mna osobne nevyhovuje:
- predne USB/AUDIO potrebujem v predu hore. Nie doprava
- spodny prachovy filter iba 1 a vysuvatelny dopredu alebo doprava.dozadu nemam kam vysuvat filter bez odtahovania celej skrine.
- celkova sirka do 215 mm lebo 245 sa nevojde kam potrebujem

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nemám žádnou skříň, nemusím řešit velikost komponent, cable management, airflow, drnčení, vrzání, počet fanů a podobně.

V PC jsou dva fany na grafice, jeden na box chladiči cpu a další ve zdroji a o počítači, který je naházený hned za obrazovkou nevím. Tedy do doby než se roztočí 500GB 2,5" disk, který jsem dokoupil k tomu SDD. Ale pořád je to lepší když lehce šumí v prostoru než když drnčí plechy nějaký bedny a fany funí o mřížky.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, co chtěl autor říct podivnou větou "vyvedená přední USB jsou pouze 1.0 (tedy pomalé)".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dneska už slušná skříň musí mít vyvedené minimálně dvě USB3 (nejlépe nahoru) .... za ty prachy by byla 1.0 zhovadilostí .

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No, možná jedno USB3 dopředu nahoru stačí. Externí Blu-ray ani plotnový disk USB3 nevyužije. Ale jde o to, že konektory skříně na USB2 a 1 jsou naprosto stejné, takže autor nepopisoval reálný problém skříně.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Plotnovy disk bezne dava cez 100MB/sec .. USB2 max. 60MB, alebo 35MB .. teraz neviem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že externí disky pro běžného zákazníka se dělají tak, že mají malou spotřebu a 5400 otáček, takže i nižší rychlosti. Takže i nové externí 1TB disky s USB3 nebudou rychlé.
Na víc otáček potřebujete buď externí zdroj (to už si můžu koupit NAS, že?) nebo napájení z více nezávislých USB portů, čili Y kabel a kombinace přední/zadní USB nebo obdoba u notebooku.
Skutečná síla USB3 je tam, kde se nic netočí. Zápis na flešku 100MB/s, čtení 250MB/s je dnes lidově dostupná záležitost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fractal design ARC či Sharkoon MS140 pokud někdo šetří ...Za full ATX je i těch 3000 dobrá cena .

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Otázku skříně jsem řešil před Vánocemi a narazil jsem na zajímavý problém. Dnes se vyrábějí dokonalé lapače prachu, zejména ten Fractal design je přímo výstavní kousek, dát ta prachové filtry nemusím vysávat. Čelo Sharkoonu je taky na odstřel.
Když se k tomu přidá fakt, že výrobci nenávidí SSD a USB3 a někteří konektory podivně umísťují, tak jsem strávil výběrem dvě hodiny a i tak padlo cca 1,5 metru izolepy na zaslepování perforací, které znemožňují efektivní chlazení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja fakt nevim, co maji lidi s tim prachem ..... ja to beru jako cisticku vzduchu a raz za cas (kdyz davam dalsi disk:) to vysaju ..... kdyby byl nejaky chladic zaneseny a nestihalo to chladit, tak to zacne trotlovat a nejspis to na tebe nekde vybafne, takze to vysajes ..... ale dokud to jede, netreba to resit:)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

12cm větrák a ob pár let nepravidelné čištění při příležitosti změny hdd - to je něco co počítadla některých BFU nikdy neuvidí, takže nejsou vyjímkou opravdu letiné milimetrové nánosy prachu, pavučiny, pochcípaní pavouci a brouci, ... ono TO pak trotluje a jako "pokažený" končí v servisu nebo, protože něco opravdu odejde, na smeťáku s "ono se to rozbilo".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemá cenu tomuto člověku nic vysvětlovat to je vidět už podle toho že to máslo používá vysavač.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na vysavači s uzeměním na kostru skříně nebo na el.součástky bezdotykově v kombinaci s štětečkem v druhé ruce nevidím nic moc závadného. rychlé a efektivní. jestli si někdo odpálí šváby statickou elektřinou nabitou umělohmotnou hubicí, pak je normální pako

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale velmi neefektivní tah vzduchu je slabý a štětečkem se nemáš šanci dostat na spoustu míst pod kryty nebo záhyby. Zemnit si vysavač a rozebírat kvůli tomu kompl do šroubku se fakt nevyplatí.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

taky sorry, rozebírat kompl do šroubku je pro běžnou údržbu zbytečné, štěteček se dostane kromě opravdu hlubokých ploch chladičů na většinu míst a tah vzduch je dostatečný, aby mechanicky uvolněný a vymetený prach "posbíral"

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Tys asi v moc komplech ruce neměl. Fakt by mě zajímalo jak se dostáváš pod lopatky chladičů nebo jak vysaješ grafiku s referenčním chlazením AMD.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

větráky mám na gumičkách (kromě ve zdroji) a obecně preferuji bez šrobkově rozebiratelná řešení chlazení - tedy nikoliv referenční chlazení

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nesmis kupovat sunty, co nejsou vysat ..... pak musis pouzit stlaceny vzduch, ale to ti asi nic rikat nebude:)
Ale takove hardcore reseni se pouziva asi tak jednou za zivot slusneho pocitace (u NB pravidelne:), my profici to semtam vysajem, lamy jako ty to musi kompletne rozebirat a cistit houbickou na nadobi asi:o)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kolik máš pod sebou ve správě počítačů které když nejedou tak to firmu stojí velké peníze profíku elektrikáři?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lol, vis co? Zkus si nejdriv zjistit, co je pocitac, PC, desktop jo? Jinak je s tebou veskera diskuze marna .... vysavac je profesionalni reseni a NIKDE se nepouziva nic jineho, OMG nebo cim myslis, ze to cisti v servise?:o))) No nic, blb:)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak za 17 let servisování počítačů jsem u všech co to s touto činností myslí vážně viděl jen kompresor se vzdušníkem nikdy vysavač. Na domácí použití stlačený vzduch v plechovce, ale ten rozhodně nepatří do rukou pitomců kteří jsou schopni obrátit tryskou dolů a stříkat proud tekutiny do rozžhaveného zaplého počítače.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

tlakový vzduch je určitě na čištění dobrý, ale člověk aby k němu fasoval i kvalitní respirátor - vadí mi i jen víření od normálního necentrálního vysavače a to ani nejsem astmatik nebo alergik

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No jo musí se s tím před firmu. Ale s pořádným kompresorem je to do minuty jak dětská prdel.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak drtiva vetsina BFU ma znackove desktopy, tam se tyhle nesmysly neresi ... case je na zakazku a vsechno pekne uhledne udelane, to neni bordel jak v podomacku postavenem PC:o) Tam mas vetsinou i ruzne plomby, takze to ani rozebirat nemas ....
Kdyz si nekdo postavi domaci kram a chce usetrit, tak samozrejme semtam vysaje, kdyz je to teda nutne ..... osobne mi to prijde jako zbytecnost, pokud to clovek nema v garazi tak tam zas tolik bordelu nebude .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

deset let ani značkový desktop (nebo deskunder ;) pod stolem v kanclu nedá bez totálního zaprasení. nedávno jsem si bral nějaké Al chladicě z IBM, hp, DX comp, (PIII, P4) ... a byly tam hotové závějě

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

V kanclu na zemi kde se chodí v botech je to peklo ale nic proti hospodě, tam ventilátory od dellu končí do roka i s prachovkama.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jj, jsou hospody, kde pc uvnitř vypadalo na občasné prolití kofolou nebo pivem a lcd jako by mu to vzlínalo od spodního okraje do panelu (:-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cigaretový kouř + vlhkost od baru. Za většinu toho černého mastného nalepeného ovšem může kouř. To nevysaje vysavačem nikdo ani kdyby se posral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

raději jsem se toho nedotýkal a jen připojil zlobivou klávesnici a myš na neprolité USB konektory, později se to stejně celé "pokazilo"

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nezlobte se velebnosti, ale je to hnus. Skadiaľ má ísť airflow od predných ventilátorov, nevedno. Kabelmanagement máte úchvatný. Prečo mi musí zdroj nasávať všetok bordel od podlahy netuším. Dizajn všetko nezachráni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nezlobte se velebnosti, ale odkud se nasava vpredu vzduch je snad na prvni pohled na tehle fotce jasny http://cdr.cz/sites/default/files/p1040002.jpg , cabel management na redakcnich snimcich je vysvetleny dost relevantne a dokonce se za nej omluvili a v clanku se pise, ze zdroj se da otocit vetrakem nahoru i dolu, takze muze nasavat vzduch zevnitr, kde je vzduch profiltrovany pres prachove filtry a i kdyz date zdroj vetrakem dolu, vzduch se bude nasavat pres prachovy filtr. http://cdr.cz/sites/default/files/caseunderside.jpg

Doporucil bych si nejdriv precist clanek a prohlidnout si poradne fotky, nez zacnete plivat ohen. ;-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Clanek celkem dobry. S dobre vybavenym zazemim by byl urcite jeste lepsi. Rozhodne bych podobne koncipovane testy skrini uvital. A pokud budete testovat i low endove (Eurocase, Redstar, Crono... kolem 300-600kc) a mainstreamove (kolem 1000-2000kc), bylo by to hodne prinosne. Obcas clovek precijen stavi nejaky domaci psaci stroj do 10tis. a ten potrebuje nejakou levnou, ale co nejmene spatnou skrin. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.