CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k O krok blíže Jurskému parku: V Číně nalezli 75 milionů let staré DNA dinosaura

Na tykový kraviny se peníze najdou... A lék na Covid nic ? Kašlem na to že umíraji lidi. Hlavně že máme DNA dinosaura. Sorry lidi, ale takový voloviny a zbytečný peníze pro vědce mi fakt už lezou na nervy. To je stejný jako s výzkumem planet. Kam se nastěhujeme až zničíme tu naší...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zapomeň na to, že by se lidstvo jako takové v nejbližších stoletích stěhovalo na jinou planetu. Výzkumné mise možná, ale založit vzkvétající civilizaci? Dream on.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Století to asi nebude, ale podle Hawkingovych výpočtu, ještě když mu to myslelo, bychom měli mít techniku na let k první obyvatelne planetě za 500 let. V té době byla nejbližší planeta asi 800 světelných let daleko. Dnes už máme jednu jen 300 světelných let. Pokud se bude moc krátit vzdálenosti využitím černých děr a jejich zakřivení času, podle Einsteina, můžeme být schopný už za 200 let kolonizovat planety. Veskrze nám to ale může být jedno, protože my se toho nedozijeme. Teda ja jo, vy ne ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak jsme se dostali sem, nějak se holt dostaneme dal...opet...a tak furt dokola.
Musíte vzít v potaz že na vše se vydávají peníze a nikam se nedává min na úkor něčeho. Jen určitou věc financují určiti lidi z určitých pohnutek. Bill Gates investuje do obojího jen výzkum vesmíru mu přináší víc, zajímá to více lidí a vyvíjí se spoustu zajímavých technických věci pro lidstvo. Dříve lidi kupředu posouvali války, dnes vesmírný program.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.