CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Obchodníci mohou zahodit platební terminály. Nahradí je iPhonem s NFC platbami

Tak nějak nevím, no. Pokládám to za reklamní článek, protože jinak by si autor zjistil, že existuje aplikace do Androidu, díky které mají naři terénní pracovníci možnost přijímat platby kartami. Zaváděli to tuším ... předloni?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mnoho technologii mela konkurence drive, ale az s applem se z toho stala masovka. Tady by to mohlo byt to same.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zas Čihákovina jak vyšitá. Takže nutná podpora banky, to že banka podporuje apple pay nestačí. A jen tak mimochodem Apple s námi nepočítá s tímto projektem ani pro rok 23.
Takže čihák by měl spíš zahodit klávesnici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nehledě na to, že místo terminálu za bůra by měl obchodník koupit ajfoun za 15? Proč jako? Další nadšený článek o nesmyslu, u tohoto autora typický.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevim nevim. Víc lidí má android než apple. Naposledy co jsem koukal u nás mělo víc lidí hloupý telefon než iphone (25 %, ale je to pár let zpátky). A znám lidi co si bezdotykové platby na kartách blokují, nebo dokonce zkouší z karty odvrtat anténu.

A z naší vlastní práce: NFC je dost nespolehlivá technologie, má výpadky, některé telefony mají hardwarové problémy Většina těch problémů nastane když jsou requester, ale i selektory občas zlobí. A při přenosu většího množství dat jde NFC na zobák, a to hlavně na nových iPhonech. Takže asi záleží, kolik dat/klíčů se musí přenést pro bezpečný přenos.

edit: prohodil jsem requestery a selektory

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"A z naší vlastní práce: NFC je dost nespolehlivá technologie, má výpadky, některé telefony mají hardwarové problémy Většina těch problémů nastane když jsou requester, ale i selektory občas zlobí. "

proto je z toho zprava, protoze u apple to jako vzdy proste a jednoduse bude fungovat, na rozdil od andoridu, ktery toho sice umi vic, ale ma to mouchy, presne jak pisete.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, hlavně ty nové iphony jsou hrozný android. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě a jednoduše fungovat - tím myslíte ty ajfouny, které ztrácely signál, když je člověk vzal do ruky?
Nebo máte na mysli ty vypečené aktualizace, které snížily výkon starších modelů, aby donutil ovečky koupit nový?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zabudli dodat, ze Apple si necha z kazdej platby 30% ;-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A proč tak málo, vždyť by si tím drasticky snížili průměrné marže :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smazáno, špatně zařazeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno nevím kdo a jak, ale NFC je spolehlivé a výborně funguje.
Asi přední propagátor mobilů s NFC je společnost Samsung, která má s NFC dlouholetou prax.
V android světě je více než jedna spolehlivá aplikace pro transakce přímo z mobilu, například úspěšná od společnosti Global Payments a těšíme se, že i Apple se po dlouhé době rozhoupalo.
I když nadpis článku vzbuzuje u Apple užívatele opět pocit jedinečnosti a neskutečný pocit nadřazenosti, nejde o žádnou speciální novinku ale i tak z něj máme radost.
Vhodnější název by byl : "Už i Apple, ne jen Android ..."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si nesouhlasit. V naší firmě právě NFC aplikace vyvíjíme. I když se zdá být spolehlivé pro menší přenosy dat, kde mobil zastává pozici selektora, ostatní možnosti tak slavné nejsou. Zrovna u Samsungu máme problémy, i když je stále lepší než třeba nové nokie. Navíc, pokud má uživatel více NFC aplikací, mohou se začít prát o tagy. Představte si, že na mobilu je google pay, generická NFC čtečka, nějaké digitální doklady a bankovní aplikace. I když by mělo být jednoznačné, kdy která aplikace přistupuje k tagu, mobil mezi nimi může začít náhodně přepínat během komunikace a tím to selže.
Pokud dojde ke komunikaci mobil -> mobil, což je pravděpodobný důsledek použití mobilu jako terminálu, tak se peklo násobí. Jediná dobrá zpráva pro mne je, že nové iPhony budou muset umět dobře podporovat requester, protože jinak by nebyly schopné zahájit NFC transfer mezi sebou. V současnosti náš iOS developer přísahá na svou babičku, že iPhony requester neumí úmyslně protože apple.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s problémem která aplikace obsluhuje nfc tag.
Mělo by to být udelano podobne jako launcher, přes intent a unique.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha ... a jen ze tohle uz ma davno SODEXO a ma to i na androida ;-)) a sodexo je mastercard.

A v EU uz to ma vice malych obchodniku ... jenze platebni terminal je lepsi, je spolehlivejsi, ma najeka napojeni na IS a vse je odladeno, tohle odladeno neni ... ti mali obchodnici to casto berou i se SW a tak je mobil i cely terminal a delji v nem i kdyz nekdo plati penezy ... nebot je to cele napojeneo na IS ... velka firma ma ale profi pokladny a mobil fakt resit nebude ... treba SPAR to ma na Linuxu .. a sparvoivat linux je asey ... dearvy mobil ? fakt neeeeee a kde ma mobil kabel na sit ... pres USB a nejakou redukci ? ... prijde vtipalek s rusickou wifi a je po srande ...

Ale mali obchodnici tohle maji uz davno a vetsinou na androudu, nebot je levnejsi a je pro nej snazsi vyvoj ... a nemisi se hazkovat, kdyz tam chce clovek vypnout updaty, ktere by neco doejbaly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.