CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Od nynějška si můžete koupit Teslu za Bitcoin, další automobilky se tomu nebrání

A cena vozidla Tesla v BTC bude v case konstantna? Ci sa bude cennik vozidiel aktualizovat kazdych 30 sekund?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic člověka nepotěší jako fakt, kdy během půl roku zjistí, že ho ten krám stál asi tak $150 000 ± $100 000...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ma to vymysleny dobre kluk jeden usata Elon, on totiz vi ze i kdyz ted kurz krypta pujde dolu ze za 4 roky bude nasledovat dalsi vlna a jeste vyssi pravdepodobne uz pres 100k takze kdyz ty elektricky krapy zacne prodavat od ted se stale se snizujicim kurzem tak zacne hromadit BTC a za 4 roky ho proda za 100k a krasne na tom vydela v nejhorsim pripade jen 100% na nakupech aut pozdeji za nizsi cenu BTC treba i nekolik set %, takhle se delaj zisky ;) Akorat musi mit z ceho kryt vyrobu a na to ma zrejme dobre zahakovany dotace ze statni kasy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, rychly FACT CHECK proti fake news.
1) zadam "tesla" do Google
2) kliknu na prvni odkaz https://www.tesla.com/cs_cz
3) necham vse jak je (Model 3..) a proklikam az na konec (5x) kde je platba
4) mrknu kde je slovo "bitcoin"

ODPOVED: **nikde**, jsou to keci. Nejde to.

Je tam jen:

Hotovost: Pořizovací cena 1 350 400 Kč
nebo
Auto uver: Odhad. splátka půjčky 19 891 Kč /měs

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.tesla.com/support/bitcoin
Jde to, ale zatím jen v Americe.

What countries support Bitcoin payments?
We are only supporting Bitcoin for customers in the continental United States. We will consider expanding into new markets in the future.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste zapnout nějakou VPN, hoďte se do USA a pak možnost platbu Bitcoinem uvidíte :-) Vyzkoušeno :-) V článku je mimochodem vložen tweet, kde Elon Musk píše, že za hranicemi US bude možnost platby BTC dostupná později v tomto roce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro Elona ale bude dulezite aby byl co nejnizsi kurs bitcoinu protoze to mu pak skyta vyssi prostor pro zisk ;) Mimojine mam dojem ze za BTC sla tesla koupit i na Alze a to uz docela davno, nevim teda jestli jeste jde, ani jsem zadnou nekoupil abych to overil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alza ale nepřijímá skutečný Bitcoin, ale má tu platební bránu přesměrovanou na směnárnu. Vy nakoupíte za Bitcoin, ale Bitcoin pošlete ve skutečnosti směnárně, která Bitcoin smění za koruny a ty pak pošle Alze.
Pro zákazníka to je v podstatě jedno, ten zaplatí Bitcoinem a víc ho nezajímá. Což je taky forma adopce. V tom mi je sympatická.
V čem mi není sympatická, tak v tom, že v globálním měřítku takové prodeje přes Bitcoin Bitcoinu nepřispívají a naopak jeho cenu sráží. Jasně, těch pár objednávek na Alze je irelevantních, ale kdyby všichni na celém světě začali nakupovat za Bitcoin u obchodníků, kteří ve skutečnosti v reálném čase daný BTC prodají, tak v podstatě vytvářejí na trhu vyšší nabídku (při zachování stejné poptávky), přičemž kurz BTC se odvíjí právě od nabídky:poptávky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja myslim ze ted tech objednavek placenych pres krypto brau bude dost, akorat je problem ze chybi zbozi ktere by si chteli koupit :-D Pouzivam to celkem casto ale pres LTC kvuli fee a rychlosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Komentujes neco, kde je to jasne a tucne napsany: "Oficiálně začíná přijímat Bitcoin za nákup vozů od zákazníků v USA". Nechapu jakou pointu ma psat komentar pod clanek, ktery si necetl a byt pak svym komentarem za hlupaka...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.