CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Od příštího roku nebudou potřeba hesla k online účtům

Doufám, že to bude volitelné, a nejen zpočátku.

Ověřovat si přístup pomocí prostředku, který je sledován a kontrolván třetí stranou se mi vůbec nelíbí. Někde napíšu obdobu komentáře na v té době choulostivé téma, např. že pohlaví jsou jen 2 nebo, že dostatečná úroveň vitamínu D je účinnější ochrana proti C19 než experimentální "vakcína", která z definice slova vakcínou ani není a Google smaže nebo zablokuje účet bez pardónu.

"Pro uživatele tak svítá na lepší a bezpečnější časy."
Jen pokud bude jeho názor totožný s oficiálně podporovanou pravdou a nebo bude držet hubu a krok.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak EU prý plánuje legislativu pro sledování komunikace občanů (oficiální záminka jsou pedofilové). Hezky se ty dvě věci doplňují.
Naposledy když jsem koukal, čtvrtina české populace měla hloupé telefony, předpokládám, že se to trochu změnilo, ale s tím hloupým telefonem je ten den prostě klidnější a spánek lepší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Krásně to doplňuje i digitální euro. Podle pořadu na TA3 bezpečnější a poskytující více soukromí. ;) Na rozdíl od např. BTC nebude mít možnost sledovat transakce každý, ale jen úzký okruh vyvolených, což jim dá obrovskou výhodu a moc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

What could possibly go wrong.
Ještě nikdy se nestalo aby lidé udělali něco špatného, že...
https://www.reuters.com/article/us-usa-surveillance-watchdog-idUSBRE98Q1...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To přihlášení s mobilem jsem si nedávno zkusil při nastavování svého MS účtu. Po asi dvouminutovém marném čekání na vzájemnou domluvu notebooku s mobilem jsem použil PIN. A jak by měl mobil přes BT spolupracovat s běžným PC, to nevím už vůbec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem u PC, ale ten nemá BT. Mobilní telefon v daném místě nemá WiFi a ani data... Jak se přihlásím? Doufám, že ponechají alespoň nějaké "offline" řešení.
Např. u IB to dělají tak, že stránka vygeneruje QR kód, který aplikací (která má s IB předchozí specifické spárování) na mobilu vyfotíte, ta pak ukáže kód který opíšete. Je to sice zdlouhavější, ale máte možnost se přihlásit v okamžiku, kdy mobil nelze spojit s PC (ať už před net nebo BT)...
V neposlední řadě bude nutné mít záchranné kódy nebo jiné podobné řešení pro případ zničení případně ztráty mobilu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.