CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Od roku 2027 si budete moci vyměnit baterii u mobilu sami, nařídila EU

Loni jsem si vyměnil baterii u Samsungu S9 a musím říct, že to byla fakt operace na několik hodin. Nejdříve to nahřívání, abych ho rozlepil. Opatrný páčení, abych ho nezlomil. A nakonec zase opatrný lepení, aby držel a vypadal jako dřív. A v servisu si za takovou operaci řekli 2 litry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem pro, když si nekoupíte dneska mobil totální kšunt, tak vydrží fakt dlouho. Mohli by nabídnout něco jako službu, že jednou do roka výměna aku. za cenu aku. Pak bych ty výrobce nechal být.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč měnit baterii už po roce, když vydrží 500 nabíjecích cyklů? Úplně v pohodě 2 roky. Někdy stačí zapnout úsporný režim, příp. přes noc vypínat LTE/WIFI modul, a rázem telefon vydrží běžet 3-4 dny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K čemu bude dobré, že po 3 letech můžu vyměnit vyžilou baterku, když tomu telefonu už po 1-2 letech skončila sw podpora? Tady by měla EU také zatlačit... Ovšem nemělo by se to řešit prodloužením sw podpory, která připravuje image pro telefon jako celek, ale možností přeinstalovat / aktualizovat systém z generického zdroje, podobně jako na desktopu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to stejné jako u PC. I na starší* OS bez problémů nainstaluješ nový soft. Leda by vyžadoval nějaké specifické knihovny, ale pochybuju, že 99 % uživatelů Androidu instaluje nějaké hardcore aplikace (např. výpočty akcelerované přes AI apod).

*Cca 5 let. Nebavím se o archaických 10+ let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To už tu bylo dříve

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.