CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Od února si už Windows 10 nestáhnete, Microsoft sundá odkaz ze stránek

To jsou tak neuvěřitelní zkurvysyni, že to ani není možné. Co takhle možnost poruchy a nutnost přeinstalace? Jen házení klacků pod nohy lidem, které je živí. Takovéhle chování firmy ukazuje její charakter. Díky bohu jsem charakter MS správně odhadl už dřív a začal s pomalou migrací na tučňáka.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nebude tak horky, jak to Cihak uvaril.
Uz jen proto, ze by je minimalne v US cekala hromadna zaloba od majitelu W10 licenci...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš to jen někam zabordelí, dodnes jsou ke stáhnutí Win7 i Win8.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene... udelat si zalozni instalacni ISO pres ten jejich nastroj nebude od veci.
Jak se rika: "Duveruj, ale zamykej." :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono už teď na tom něco dojebali, protože z Win7 se mi ten jejich nástroj pro stažení nechtěl spustit, končil nějakou chybou. Dřív to přitom nebyl problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MCT používá protokol TLS1.2, který je ve výchozím nastavení Windows7 zakázán. Je třeba mít nainstalovaný KB3140245 a v Registrech povolit TLS 1.2. Kdybyste měl někdo podobný problém, zkuste níže uvedený odkaz.
https://www.winhelponline.com/blog/media-creation-tool-error-0x80072f8f-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přitom mnohem jednodušší a taky rychlejší je stáhnout hotové ISO. Jenže to MS z nějakých idiotských důvodů pro Win7-11 nenabídne, takže je nutné buď hledat, nebo na stejné stránce předstírat přístup z XP, Linuxu a jiných nepodporovaných OS. Pak rovnou vyhodí odkaz na ISO :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna dnes som ten nastroj chcel pouzit a skoro som si sanku vysadil z pantov, ked pri pokuse o stiahnutie Win 10 ISO mi ten tool hodil chybu, ze musim byt lognuty ako administrator.

Ani nehovorim o tom, ze je uplne bezne, ze Microsoftne instalatory si vypytaju cez UAC administratorske heslo a potom padnu na hubu. Clovek potom musi liezt na administratorsky ucet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Základem je nevěřit ničemu co blábolí imbecil čihák.
To co se ve skutečnosti stane tak je ukončení prodeje elektronických licencí microsoftem nic více nic méně.
Zbytek si ten pablb vymyslel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže to půjde ze stránek MS stáhnout?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak chápat toto?
Windows 10 was released in 2015, and users can still download it from Microsoft's official website. However, this will no longer be the case from next month, as the software giant has officially notified that it will offer the Windows 10 download for sale until January 31.

Pokus o překlad: Win 10 byl vydaný v r. 2015 a uživatelé mohou doposud stáhnout win 10 ze stránek MS. Nicméně to již nebude možné od příštího měsíce (únor 2023), jak gigant (MS) oficiálně oznámil, že bude nabízet Win10 ke stažení / k prodeji do 31.1.2023.

Jestli ke stažení nebo k prodeji nebo jak není jednoznačné.
Uvidíme tedy od února, jak to bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to dobrý nepřekládat otrocky ale chápat smysl. Media creation tool bude samozřejmě fungovat dále. To snad i retardovaný by měl chápat že systém bude k dispozici minimálně do konce supportu.
Samozřejmě u čiháka nějaké záblesky soudnosti čekat nemůžeme. To je nyní regulérně největší blbec české IT žurnalistiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Preco riesit preinstalaciu? My teraz mame taky vtipny problem, ze mame driver v ktorom potrebujeme po dvoch rokoch opravit bug. Samozrejme dva roky sme prostredie na vyvoj a testovanie drivera nedrzali. Ved sa spravi znova, ak bude treba.

CHYBA LAVKY

Hyper-V obrazy na Win 10 dev env nedrzi, odkazy sa sice cez archive.org daju dohladat, ale maju timebomb, takze su +- nepouzitelne.

Stary a novy WDK su tak trocha nekompatibilne a ten novy WDK sa vlastne tvari, ze ma Win 10 u prdele.

Takze teraz tak nejako stojim pred volbou, ci sa na fixovanie bugu vyserem, alebo tym zabijem kopec casu a vo vysledku to mozno na Win 10 uz vobec nebude fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak bych to tak nehrotil, kolikrat to ISO stahujes?

Ja vzdycky, kdyz vysel novej okenni SP, tak jsem stahnul ISO, tudiz mam doma vsechno od praveku po W11 22H2, takze jestli okenari nebudou nabizet ISO ke stazeni, tak mi je to jedno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si dělají srandu. Já sice na nový počítač nainstaloval w11, ale koupil jsem w10pro (a instalčku stáhl od MS) a druhý den jen provedl na w11 upgrade, vyšlo to docela levněji :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak je vidět ještě není ani únor a už to na stránkách není

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este vcera vecer mi to islo priamo zo stranok Mrchosrotu. Teraz mi to uz hadze Error 403 - Access forbidden :-D.

Tak zrejme bude treba vyuzit alternativne linky napr. odtialto https://www.techworm.net/2022/08/download-windows-10-iso.html

Takze klidne sosejte :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

půl února pryč, zatím to jde (cz i en verze). předstírám, že mám win xp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.