CDR.cz - Vybráno z IT

Ohebné iPhony by mohly vnější displej mít vybaven elektronickým inkoustem

Na veřejnost pronikla informace, že by společnost Apple mohla u některého ze svých budoucích iPhonů použít technologii e-ink, kterou lidé znají třeba z elektronických čteček knih.

Zdroj

Jeden z důležitých parametrů při výběru mobilního telefonu je jeho výdrž. Ta je závislá nejen na kapacitě baterie, ale také na době, po kterou máme zapnutý displej, protože největším žroutem naší baterky je právě obrazovka. Výdrž dále ovlivňuje rozlišení, úhlopříčka, jas a technologie zobrazení. 

Společnost Apple se rozhodla testovat či spíše uvažovat o využití e-ink displeje u jednoho z budoucích ohebných iPhonů či iPadů. V praxi by použití e-ink technologie mohlo významně přispět k prodloužení výdrže mobilního telefonu, protože často jen potřebujeme zběžně zkontrolovat novinky a push notifikace, ke kterým však nepotřebujeme rozsvicet hlavní LCD/OLED displej.

Zdroj

S technologií e-ink jste se mohli již setkat například u elektronických čteček knih a jeho největší výhoda je ta, že spotřebovává energii pouze při vykreslování nějakého statického obrazu. Proto se také na mobilní telefony doposud nepoužíval, protože jeho vykreslování je oproti LCD/OLED technologii o mnoho pomalejší.

Podle dosavadních domněnek by dávalo největší smysl, kdyby se tento typ technologie použil právě na vnější stranu mobilního zařízení v podobě třeba nějakého informačního panelu pro uvedení notifikací, času, atd. Bohužel Apple prozatím tuto variantu nepotvrdil a ani neuvedl, zda by se mohla e-ink technologie objevit u nějakého komerčně nabízeného produktu.

Tagy: 

Diskuse ke článku Ohebné iPhony by mohly vnější displej mít vybaven elektronickým inkoustem

Čtvrtek, 19 Květen 2022 - 15:41 | Kert | Stejně jako se domnívám že Apple vyřeší USB-C...

Zobrazit diskusi