CDR.cz - Vybráno z IT

Online sjednání pojištění: rychlý způsob jak ušetřit a získat nejvýhodnější cenu

PR článek
V poslední době lze téměř vše zařídit online z pohodlí domova, ať se již jedná o nákup oblečení, dovezení jídla, nebo třeba objednání dovolené.

Stejný trend lze v současnosti pozorovat i v segmentu pojištění, kdy s pomocí specializovaných srovnávačů pojištění lze uzavřít pojistnou smlouvu, aniž by bylo třeba chodit na samotnou pojišťovnu. V dnešním článku krátce objasníme, jak srovnávače pojištění fungují a proč se třeba povinné ručení vyplatí uzavřít na internetu.

Kalkulace a online srovnání pojištění

Výhodou srovnávače je zobrazení plné nabídky pojištění od různých pojišťoven, a to včetně ceny a podmínek. Pro klienta tak není nutné zjišťovat ceny na samotných pobočkách, neboť doma může nabídky na jednom místě přehledně porovnat. Pro zobrazení nabídek je vždy nutné vyplnit základní vstupní údaje, na základě kterých bude spočítána cena pojištění. U povinného ručení to jsou údaje o pojistníkovi - věk, bydliště a kontaktní údaj, a údaje o samotném vozidle - typ, model, objem motoru, výkon a rok výroby. Rovněž je v tomto případě nutné znát počet Vašich bonusů, neboť velký počet bonusových měsíců může cenu pojištění značně snížit. Všechny tyto údaje tedy utvářejí konečnou cenu na povinné ručení, jež se Vám dále v nabídce zobrazí.

Proč sjednávat pojištění online?

Online srovnání cen zaručuje nejen detailní přehled, ale také umožňuje sjednat pojištění za ty nejvýhodnější ceny. Srovnávače pojištění mají u pojišťoven zpravidla domluveny výhodnější sazby z důvodu nižších nákladů na správu a rychlému sjednání. Rovněž některé srovnávače poskytují speciální slevu při sjednání vícero produktů pojištění. Samotný proces uzavření pojistné smlouvy je rovněž velmi jednoduchý a nabízí platbu online kartou či převodem, kdy veškeré podklady jsou posléze zaslány na email a poštou pojistníkovi.