CDR.cz - Vybráno z IT

Orwellova Farma zvířat vychází za měsíc ve videoherní adaptaci pro PC a telefony

Bez většího názorového rozporu můžeme tvrdit, že klasická díla si zaslouží své místo v novém formátu pro nové publikum. Vývojáři z Nerial se s adaptací alegorické bajky Farmy zvířat postavili před nelehký úkol a už brzy poznáme, zda uspěli.

Těžko  poznáme, jaký názor by měl Goerge Orwell, chcete-li Eric Arthur Blair, na přepracování svého románu Farma zvířat, ve kterém pohádkově představil převzetí moci Josem Ilijič Stalinem v Sovětském svazu v průběhu roku 1917, do videohry (nebo filmu z roku 1999). Vy však svou příležitost dostanete brzy.

Orwell's Animal Farm oznámilo studie Nerial už v roce 2017 a jejich adventurní barevné zpracování temného příběhu se blíží. O rovnosti všech budete tentokrát ale rozhodovat vy: „Zahrajte si a prozkoumejte klasický příběh zevnitř. Hrajte, abyste si vyzkoušeli provoz farmy -  nebo proto, že toužíte po rozšíření animalismu po celém světě. Hrajte, protože jste vždy chtěli dohlížet na stavební projekt budovaný stádem krav. Zahrajte si to, protože si Boxer si zasloužil víc,“ čte výzva vývojářů na prodejní stránce.

Lze předpokládat, že poslední výzva bude zejména lákavá, neboť titul nabízí až 8 možných konců a nezestárne-li šťastně Boxer alespoň v jednom z nich, opak by mohl být jen zbytečnou krutostí ze strany tvůrců (nebo pochopením předlohy).

Orwell's Animal Farm vyjde na Windows, Android a iOS X. prosince 2020.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Orwellova Farma zvířat vychází za měsíc ve videoherní adaptaci pro PC a telefony

Žádné komentáře.