CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tobii a ovládání počítače očima: Pomocník nebo nástupce počítačové myši?

Áno! škúlením očí od seba: zoom in, škúlením k sebe: zoom out - to by bolo supeeer!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

LOL :-) Ako sa skuli od seba?

Ak by to bol dalsi sposob ako ulahcit ovladanie napr. pre hendikepovanych alebo tam kde ma clovek "plne ruky", moze to byt dobre.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tězko říci, kam až dosahují možnosti ovládání počítače očima, jistě nám je ale výrobci dříve či později předvedou - tim, ze vytvori zarizeni, ktere ty moznosti prekracuje a dokazuje tak, ze to tak nejde.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

lepší je asi psát o něčem viděném na vlastní oči. podle následujícího linku se nejedná o naprosté nahrazení jiných způsobů ovládání, ale "jen" pozicování kusoru
http://tech.ihned.cz/veda/c1-59101830-tobii-gaze-ovladani-pocitace-ocima

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, prostě místo aby člověk hýbal myší, tak se jenom na dané místo podívá, což je rychlejší. Video s reálnou ukázkou třeba tady http://www.zive.cz/clanky/tobii-gaze-ovladani-pocitace-ocima-funguje-ces...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, s tím souhlasím. Ve článku polemizuji o tom, jestli to dokáže myš v některých případech nahradit, nebo ne. Poukázal jsem například na využití při prohlížení webu a čtení obsahu - gesty (rychlý posun zorniček zleva doprava, mrknutí aj.) můžeme provádět přímé akce a kurzorem se pak pohybovat po obrazovce pro výběr položek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dvojklik = dvojmrk ;;)
\

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.