CDR.cz - Vybráno z IT

Ovládejte akční kameru hodinkami, BenQ SP2 je plná překvapení

Benq Sp 2 Set
Nový model akční kamery s prostým názvem SP2 vám pomůže kvalitně zachytit sportovní výkony ve vodě i na souši.

Jestliže rádi zaznamenáváte své adrenalinové sportovní aktivity a nejste zastánci moderních droních zařízení typu AirDog, možná se vám zalíbí novinka tchaj-wanské společnosti.

Společnost BenQ zahájila prodej nové akční kamery s dálkovým ovládáním na hodinkách. Kamera BenQ SP2 natáčí videa v rozlišení Full HD 1080p při 60 snímcích za sekundu. Časosběrný režim umožňuje vytvářet videozáznamy z jednotlivých snímků, jež jsou vyfotografovány každých 1, 3, 5, 10, 30 nebo 60 vteřin.

Benq Sp 2

Kamera je dále vybavena senzorem 1/2,3" 16M CMOS. Objektiv je složen ze sedmi elementů a jeho světelnost má hodnotu F2,8. Kamera má nízkou hmotnost, váží pouze 80 gramů a její rozměry jsou 59,2 x 42,7 x 26,4 mm. Díky vodotěsnému pouzdru, které splňuje standard IPX8, je možné kameru ponořit až do hloubky šedesáti metrů. Samozřejmostí jsou paměťové karty micro SD a podpora rozhraní Wi-Fi, micro USB, mini HDMI a 3,5" jack. Baterie s kapacitou 2260 mAh má údajně vystačit na vytvoření tříhodinového videa nebo 460 fotografií.

Kameru BenQ SP2 můžete ovládat dálkovým ovladačem v podobě náramkových hodinek. S režimem Live-View máte úplnou kontrolu nad tím, co právě snímáte. Navíc můžete k aktuálně nahrávanému videu pořizovat fotografie. Zajímavá je bezplatná aplikace BenQ Action Cam App, která umožní pořízené snímky ihned zobrazit na smartphonu či tabletu.

Benq Sp 2 Top NocoverBenq Sp 2 Top

Novinku můžete zakoupit v českých obchodech za doporučenou cenu 8990 korun. Pro více informací navštivte stránky Benq věnované produktu.

Tagy: 
Zdroje: 

TZ Benq

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ovládejte akční kameru hodinkami, BenQ SP2 je plná překvapení

Středa, 6 Srpen 2014 - 12:07 | Neutrus | Kamarád si ji o víkendu koupil a viděl jsem na 40...
Středa, 6 Srpen 2014 - 11:03 | Robert K | Hodinky jsou jen dalším benefitem kamerky....
Středa, 6 Srpen 2014 - 08:53 | Cotije Dotoho | Zasadnim atributem by mel byt kvalitni obraz. K...

Zobrazit diskusi