CDR.cz - Vybráno z IT

Ozobot - Miniaturní svéprávný robot pro hraní logických her

ozobot playing
Drobná inteligentní hračka, s níž máte o zábavu postaráno. Robot bude poslouchat příkazy, které mu předhodíte pod kolečka. Moderní podání deskových her, jak se sluší a patří.

Uplynulý veletrh spotřební elektroniky Consumer Electronic Show 2014 odhalil netradiční herní novinku. Jedná se o robota určeného ke hraní, jehož jméno zní Ozobot. Dle výrobce je Ozobot nejmenším chytrým robotem na světě, který se dokáže pohybovat po různých druzích povrchu. Pro minirobota není problém překonat hladký digitální povrch tabletu nebo jiné mírně strukturované povrchy (dřevo, papír, dlažba atd.). Mezi jednotlivými povrchy mu nedělá problém plynule přejíždět.

ozobot

Ozobot má průměr i výšku 2,5 centimetru. Je schopen následovat nakreslené čáry a křivky, reagovat podle jejich barvy nebo měnit rychlost. Robot se umí podle podnětů dokonce i sám rozhodovat, prý dokáže rozpoznat až tisíc různých instrukcí. Minirobot se nabíjí přes konektor mini USB, na jedno nabití akumulátoru vydrží v provozu až 40 minut, což je pro nějaké delší hry poněkud málo. Hráč by tedy měl mít v záloze aspoň jednoho náhradního robota. Pro jejich rozeznání můžete zvolit jinou barvu vyměnitelného krytu.

ozobot labyrint

Na webu výrobce jsou v současné době k dispozici čtyři různé hry pro tablety. Pro jednoho robota jsou určeny hry bludiště, kreslení a jednoduchá spojovačka. Čtvrtou hrou jsou robotí závody, kterých se může zúčastnit více robotů najednou. V budoucnosti se bude nabídka samozřejmě ještě rozšiřovat.

ozobot play

Výrobci plánují svůj projekt Ozobot přihlásit na server Kickstarter.com. Kampaň by se na webu měla objevit v průběhu ledna, což je příležitost pro všechny, kteří by měli o tento herní gadget zájem. Pokud se vybere dostatečně velká částka, předpokládaná doba dodání je léto 2014. Více informací najdete na webových stránkách Ozobot.com.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ozobot - Miniaturní svéprávný robot pro hraní logických her

Žádné komentáře.