CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Telefon budoucnosti? Spousta displejů a skládací konstrukce

Ehm. Ano, je to eInk, je na okrajích ohnutý, ale jinak se u tohoto prototypu jedná o 3 samostatné displeje spojené pantem.
Stále čekám na tablet/telefon poskládaný do "Z" s jediným ohebným displejem. Ideálně eInk, ale i svítící displej by byl fajn.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

No vypadá to dost otřesně. To si nikdy nekoupím :)

E-ink je fajn pro ebooky, ale díky pomalé odezvě a absenci barev mě nepřijde jako budoucnost v oblasti smartphonů, tabletů, atd.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je otázka dalšího vývoje.
- jedna ze snah je eInk výrazně zrychlit. Už teď je eInk poměrně rychlý. Akorát na něm zůstávají artefakty po předchozím obraze. Takže se častěji používá vícenásobné překreslení (a ještě inverzní), což způsobuje nepříjemné blikání. Čtečky často umožňují nastavit to "přebliknutí" po X stránkách (třeba každá 10.) Potom je X - 1 stránek překresleno ihned a bez bliknutí. Viděl jsem i video přehrávané na eInku a vypadalo to celkem v pohodě.
- další jsou barvy, které se taky řeší. Zatím nic moc, co vím, ale pracuje se na tom.
- poslední výhoda/nevýhoda je neprůsvitnost eInku. Nelze jej tedy podsvítit jako LCD displej, takže se nasvěcuje shora. Blbý je to právě u takovýchto pokusů o skládačku, kam se to nasvícení nedá umístit.

Věřím tomu, že všechny problémy se podaří vyřešit. Ať už přímo u eInk technologie, nebo nějakou jinou nástupnickou technologií.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Neprusvitnost einku neni nevyhoda. Papir je taky neprusvitny. Nevyhoda je, pokud ten display neda stejny kontrast jako bezny tisteny text na novinovem papire. Pokud da, tak neni duvod ke sviceni, normalni vnejsi osvetleni bude stacit.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Tri displaye? Myslim, ze maloktera mapa ma mene nez 12 ... mysleno fyzicka mapa, treba turisticka. Ale alespon ze se snazi ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.