CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Philips odhalil duální 32" IPS monitor 2v1 první svého druhu

Rozlišení 2x 1280 x 1024 není pro grafika nebo programátora žádná sláva.Pokud upravuji foto, tak ji chci mít na jednom monitoru a na druhém panely nástrojů atd. Fotka roztažená přes 2 monitory je k ničemu. Sám používám 2x 26" 2560x1440 což je dle mě tak optimální.Někdy uvažuju o 3tím monitoru , ale stůl je malej :-(

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

tento monitor je iba pre veľmi malý okruh ľudí. Nám smrtelníkom stačí 21:9 2560x1080, a dostaneme rovnakú veľkosť plochy bez medzery v strede

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plocha o stejnem rozliseni neni to same co dva monitory.

Tohle je na aplikace, ktere aktivne vyuzivaji dva monitory soucasne - coz je na jednom monitoru byt ma stejne rozliseni prakticky k nicemu, protoze ta cast co se ma zobrazovat na druhem monitoru se zobrazovat nebude vubec nebo ji bude treba rucne posouvat sem a tam. Dve okna ve full screenu take na jednom monitoru fungovat nebudou. Trik je prave v tom, ze to jsou dva nezavisle monitory vedle sebe.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

vďaka cpt. Obvious. samozrejme to je jasne, len som napisal že je to pre veľmi malú špecifickú skupinu ľudí.

ale možem si aj na tom monitore natiahnuť jedno okno do polovice, potom druhé na druhú polovicu a máš cca to isté. áno nie vždy sa to dá ale väčšinou hej

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takze rikas, ze smysl tohohle dvojmonitoru je nahradit kombinaci jednoho monitoru se software, ktery mu umozni tvarit se jako dva? Odhledneme-li od toho, ze vetsina vyvojaru se naopak snazi softwarove delat jeden monitor ze dvou: vazne myslis, ze kdyby byl zajem, tak takovy software nejde napsat?

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

praveze take monitory su...tie slizove s jednou obrazovkou...niektore z nich vedia zobrazit na druhej polke signal z ineho monitora...podobne ako ked ma monitor vstup HDMI a DVI tak si vies prepinat vstupy takym to sposobom na tych dlhych si vies oba signaly dat vedla seba...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Hm no pre mna to neni. Teram mam na pracu 3x 19" 1280 x 1024.Na kazdom nieco ine takze mi ramiky medzi nimi nijak nevadia.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1280x1024? to jako mysli vazne? to by bylo zajimave mozna tak pred 10ti lety. dve devatenactky vedle sebe jsem v te bode v praci mel, dnes mam 3x 1600x1200 a chystam se na nejake 4k

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tys nepochopil smysl tohohle monitoru - jak se zbavit starych neprodejnych 19" panelu? Nacpeme 2 do jednoho monitoru, cenu dame 2x vyssi nez kolik prijdou ty 2 samostatny 19" LCD a pekne si namastime kapsu, jestli si to nekdo koupi :) Me to taky pobavilo, komu staci k praci plocha dvou 19" s 1280x1024, tak si je muze koupit nekde z bazaru a usetri 10k prito tomuto reseni :) Vysledek bude skoro stejne, jen bude mit silnejsi ramecek

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

jj, tak přesně tohle mě taky napadlo. Linka, která umí levně ,tedy s vysokou výtěžností, vyrobit panely 1280x1024 a ještě není odepsaná, tak se musí "doopotřebit" a prodat to v něčem "exotickém" za nesmyslnou cenu. Jinak v tom nevidím smysl. Předem lituji toho kdo bude na takovém "sítu" něco dělat. Nedávno jsem na jednom takovém 19" 1280x1024 musel několik hodin pracovat a z těch pixelů mě docela bolely oči. Kdyby tam použili alespoň FHD panely tak řeknu dobrý nápad, ale toto...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Jsou lidé, co si na takovém monitoru nastaví 1024x768, aby to bylo větší a přečetli to. Pokud pracujete se softwarem, který je rozměrově vázaný na pixely, a nemáte dokonalý zrak, tak je ta devatenáctka obvykle tak akorát, aby se vám na tom dobře pracovalo.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu. Ten PC, na kterém jsem pacoval, byl určen právě pro staršího člověka s již slabším zrakem. Sám jsem ten monitor takto volil. Dokud člověk vidí dobře tak si toto ani neuvědomuje.
"Neviditelná ruka trhu" však ukáže jak bude toto řešení v oblibě. Za mě, abych toto akceptoval jako technickou novinku a pokrok, by musely ty panely mít rozlišení minimálně 1920x1200 s velikostí pixelu max 0,27mm, lépe však menší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro me je to malo, pouzivam pro praci 4 monitory.
Uz si nedovedu predstavit delat jen na jednom monitoru.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Já třeba streamuju a tam prostě musíte mít dva monitory, protože jeden je jako zdroj dat a druhý jako místo pro věci, které divák nepotřebuje vidět a chat. Pravda, čtyři monitory jsou už docela maso. Co děláte? Pilota Boeingu?

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Velký rámeček.
Malé rozlišení.
Špatný vtip.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Je super číst jak lidi opovrhují něčím, co nevyužijí. Když to pro vás není, proč na to plivete? Opravdu si myslíte že když něco používáte, tak nikdo jiný na světě nechce nic jiného?

Nebýt detailů jako nesmyslných video vstupů (proč, proboha, není na každém DVI?) a možná trochu vyšší ceny, bral bych ho všemi deseti. Rozlišení je naprostro v pohodě - na práci v terminálech a ve vimku (jsem zvědavý kolik lidí bude mít poznámku jak někdo může pracovat v něčem tak archaickém) je zcela dostačující.

A poznámku o doprodeji 19" IPS panelů - sledoval někdo z vás poslední roky nabídku na trhu? Po dlouhé době kdy kromě Eiza S1900 za cirka 20k nebyl na trhu __ŽÁDNÝ__ 19" neTN monitor se začaly objevovat až poslední dva roky. Dnes je jich už docela dost a vidím v tom jediný důvod - výrobci pochopili že ne každý uživatel je einstain z DIITu a hromadě lidí prostě klasická 19" stačí. Jinak by se těžko znovu začaly vyrábět.

Jen je škoda, že nezačali dělat 21" monitory s rozlišením 1600x1200 - to bych teprve bral všemi deseti ;) (ano, Eizo za 20k na trhu je ;))

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Taky to jde interpretovat tak, ze si lide ty 19" casto kupuji po dvou nebo po trech :-).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mám dvě 1280x1024 po stranách a mezi nima 2560x1440. Všechny jsou Eizo. Po pár zkušenostech s dalšíma značkama odmítám kupovat cokoli jiného.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.