CDR.cz - Vybráno z IT

Piráti zase mají žně. CONSPIR4CY překonali Denuvo a VMProtect u Far Cry 5

Italská crackerská skupina CONSPIR4CY (CPY) si zase poradila s těžce prolomitelnou protipirátskou ochranou chránící Ubisoftí videohry. Tentokrát bylo cracknuto Far Cry 5.

Herní gigant Ubisoft se rozhodně nebojí investovat do protipirátských ochran, které mají za úkol chránit jeho hry v kritickou dobu, kdy je po nich u pirátů největší sháňka. Nejnovější hra od Ubisoftu, Far Cry 5 má přitom několikavrstvou ochranu, skládající se z Uplay, Denuva, VMProtect a EAC.

U Far Cry 5 je přítomna zatím nejnovější protipirátská ochrana Denuvo v5 v kombinaci s VMProtect, takže pro většinu crackerských skupin se jedná o pořádně tuhý oříšek k rozlousknutí. Italští crackeři ovšem znovu ukázali, že momentálně na scéně patří ke špičce, a umí si poradit i s tímto.

Skupina CONSPIR4CY si už poradila s ochranou Denuvo+VMProtect i v minulosti. Bylo to u videohry Assassin's Creed Origins, která měla ještě starší ochranu Denuvo v4.9, a byla na trhu neupirátitelná po dobu 99 dní.

Hra Far Cry 5 byla neupirátitelná po dobu 19 dní, přičemž o tuto videohru byl v obchodech rekordní zájem. Jen v prvním týdnu od zahájení prodejů dosáhl v prodejích Far Cry 5 skoro na 5 miliónů prodaných kopií. Pro porovnání Far Cry 4 se podařilo během jednoho roku prodat na 8 miliónů kopií. Takže Ubisoft může být s prodeji spokojen.

Samostatné Denuvo v5 bez VMProtect vrstvy se povedlo CPY prolomit před několika dny. Bylo to u videohry SWORD ART ONLINE: Fatal Bullet.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Piráti zase mají žně. CONSPIR4CY překonali Denuvo a VMProtect u Far Cry 5

Středa, 18 Duben 2018 - 15:03 | x3m | EAC je protipiratska ochrana? Nie je to len...
Středa, 18 Duben 2018 - 11:13 | Mack | To byl přesně směr kam jsem mířil. Jen herní...
Středa, 18 Duben 2018 - 10:57 | armagedon | Myslim, ze v kontextu ceny vyvoje jejich her to...
Středa, 18 Duben 2018 - 08:27 | Mack | By mne zajímalo co stojí Ubi do hry tu ochranu...

Zobrazit diskusi