CDR.cz - Vybráno z IT

A Plague Tale: Innocence je hra ze středověké Francie zničené válkou a morem

Velmi netradiční období a ještě méně tradiční téma si zvolili tvůrci z francouzského studia Asobo. Podívejte se na prvních 16 minut z ponuré stealth hry A Plague Tale: Innocence.

Letošní GamesCom přináší překvapení v podobě hry A Plague Tale: Innocence. Její příběh nás zavede zpátky do 14. století ve Francii. Období, kdy ji zužovala nejen válka s Anglií, ale také morová epidemie.

O titulu jsme neslyšeli od loňského veletrhu E3 a ani tam jsme nezískali mnoho nových cenných informací. Na základě prvních 16 minut z hraní lze nyní soudit, že budeme sledovat dějství kolem tří malých dětí, přičemž hlavní role se zhostí hrdinka Amicia.

.
Mladá, chytrá dívenka, musí obelstít nepřátele v podobě lidí, ale také krys. Ano, skutečně. A Plague Tale: Innocence je stealth akční adventura, ve které nám přemnožené a zmutované krysy budou tou největší překážkou. Amicia na ně ale recept zná, je jím světlo. Pokud si říkáte, že jste na něco takového narazili už ve hře Alan Wake, máte v podstatě pravdu.

I v tomhle případě půjde o souhru světla a stínu. Problematiku nejlépe vysvětluje přiložené video, které prezentuje opravdu ponurý začátek hry. V něm naši tři svěřenci putují zpustošenou temnou krajinou, brodí se hromadami padlých vojáků a čelí krysí invazi.

.
A Plague Tale: Innocence nebude nic pro slabé povahy. Zahraniční novináři nad ukázkou vyjadřují znechucení, které je ale paradoxně kladem. Hra podle nich totiž dokáže věrně interpretovat emoce, a to může být její nejsilnější stránkou. Titul spatří světlo světa někdy v průběhu roku 2019, máme se na co těšit.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku A Plague Tale: Innocence je hra ze středověké Francie zničené válkou a morem

Žádné komentáře.