CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ve Finsku chtějí platit pomocí obličeje. Budoucí trend nebo další díra pro zneužití?

Osobně pochybuji že je to dostatečně spolehlivé.

Jak si to poradí se změnou vizáže, co různé brýle, co nemoc bolavý zub, modřina?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

O necem podobnem jsem cetl pred par lety, jen to melo slouzit k hledani "podezrelych" osob na letistich. Resilo to krivky obliceje, cili zmena vizaze, bryle ani nic jineho to nerusilo.
Jen mi to prijde strasne hloupe pro situace: Maminka dala diteti 20 Kc na zmrzlinu. To ji to dite ma uriznout hlavu?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Křivky obličeje? Ale na to přece potřebuju 3d model ne jen "fotku", na te mi jakákoliv šmouha/malování vyčaruje křivky které tam nejsou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Staci pouzit 2 fotky z ruznych uhlu, cili v realu 2 fotaky pootocene o par stupnu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takhle jednoduché to rozhodně není, ty dvě fotky stačí pro prostorový vjem u člověka, nikoli pro vytvoření 3d modelu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Treba to stacilo i pro tu detekci, podrobnosti uz nevim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Spíš jako dodatečná ochrana, jestli je to opravdu osoba, která může s kartou operovat, když už banky natáčí obličeje u bankomatu, tak ať to aspoň je i k něčemu okamžitě použitelnému, nebo něco takového,

ale autorizovat platbu jen obličejem, tam jaksi chybí ta interakce uživatele že opravdu chce platbu provést

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nejdulezitejsi je mit zaplaceno co nejrychleji, je prece uplne jedno za co platite ... uz to vidim, jak tahle uzasna metoda poplete lidi ve fronte mezi sebou.

Co treba kdyby si lidi pri prichodu do obchodu sebrali kartu, v klidu ve fronte nechali kartu pokecat s mobilem a pokladni by jen overila, ze pokec se povedl a prachy (resp. jednorazovy autorizacni kod pro prevod dane sumy) byli z mobilu prevedeny na kartu. Sakra, asi bych si to mel patentovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jen nechápu, když už tu jsou ty samoobslužné pokladny, proč prostě neudělají app do mobilu se skenerem čárových kódů napojenou na databázi obchodu, kde se celý nákup bude průběžně ukládat a pak jen zadám el. platbu přes inet bankovnictví a je hotovo!

Žádné karty, žádné pokladny, maximální efektivita a navíc mi v té app u zboží můžou vyskakovat recenze dalších nakupujících, průběh skladových zásob (že to není ležák), Éčka u potravin a hromada dalších informací, třeba příběh výrobce, kalorická hodnota, ujetá vzdálenost zboží (preference místních potravin), množstevní slevy, atd...

A to nemluvím o tom, že když si dopředu nachystám nákupní seznam, tak mi to ukáže optimální průchodovou mapu obchodem a skenováním na nic nezapomenu. :)

Kromě toho by si mohl obchod vést a analyzovat podrobnější statistiky o tom jaké zboží lidi skenují, zda je zajímají "akce" či jak rychlý a efektivní je průchod prodejní plochou.

Fakt nechápu, že se obchody zdržují zbytečnýma bezdrátovýma kreditkama a neřeší takovouto app.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace by možná nebyla špatná, ale placení může být těžko postavené na tom, co si někdo někde šmudlá na telefonu. Samoobslužné pokladny jsou přehledné a monitorované, aby lidi nepodváděli.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě chápu, stojí a padá to na důvěře. Potažmo na vyspělosti společnosti.
Slyšel jsem, že někde ve světě jsou místa/města, kde si nezamykají domy ani auta. Tam by toto klidně mohlo fungovat už dnes.

U nás by to musela být nějaká prémiová nabídka pro ověřeného, pravidelného a spolehlivého zákazníka... V Makru by to třeba šlo, ale je to trochu jiný segment trhu, než ryze masová spotřebka ala Tesco, Interspar, Hypernova, atd.

Líbil se mi koncept plakátové výlohy v metru, kde si při čekání nafotíte QR kódy, objednáte a večer si nákup jen vyzvednete.

Kdybych řešil problém z druhé strany, tj. nákup jako služba (k vyzvednutí nebo doručení), zařadil bych do hry automatizované vydavače.Ty v malém provedení známe (lahve, sušenky), ve velkém si to moc nedovedu představit, ale bezpochyby by to (časem) šlo. Jen ty kolize při balení, to bude fuška. :)

Je škoda, že takhle se zboží víc a víc stává odcizená věc, namísto předmětu s příběhem, historií, kvalitou a užitečnou budoucností.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel ta místa, kde lidé nezamykají, s postupujícím multikulturním obohacováním berou dost rychle za své.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro tu navigaci podle nakupniho seznamu bych obetoval levou ruku. Problem je, ze to neni kapitalisticke. Kapitalisticke je, mit v obchode co nejvetsi binec, aby tam clovek musel vsude projet 10x, ztratil co nejvic casu a nakoupit i to co nechce.

Jinak osobne by se mi nejvic libil nakup po internetu s dodanim do mrtve schranky domu/bytu, abych v danou dobu nemusel byt doma. Prijde mi ekonomictejsi, aby jelo 1 nakladni auto s 100 nakupy, nez 100 osobnich aut, kazde s 1 nakupem.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

tesim se na hlasky typu : Jsme nekutecne hnusny/a , platba se zamita :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.